splints
splints
Nemáte někdo informace a fotky nějaké iluminace nebo dobré rekonstrukce "splints"? Uvažuji o pořízení této ochrany rukou pro švýcarského pěšáka. Představoval bych si něco ve stylu, jako má tento pán(tímto se omlouvám Mojshemu za použití jeho fotky bez dovolení). Rád bych viděl víc typů, ale nedaří se mi nic najít. Předem děkuji.
- Přílohy
-
- splints.jpg (60.67 KiB) Zobrazeno 5887 x
Futute ducem!
- Dorlas
- SHŠ: Sprisahanci
- Místo/Bydliště: Žilina
- Kontaktovat uživatele:
Re: splints
podla mňa to nie je zrovna typické..je to veľmi primitívne a nedokonalé riešenie pre menej majetného bojovníka, pretože chráni iba veľmi slabo pred sekom...rozhodne by som nepovedal že to bola bežná ochrana rúk ale bola skôr lacná a dostupná...
- Přílohy
-
- 242.jpg (49.01 KiB) Zobrazeno 5867 x
-
- jack-chains.jpg (214.11 KiB) Zobrazeno 5867 x
-
- Memmlingová sv. Uršuly (1489).jpg (165.42 KiB) Zobrazeno 5867 x
"Never trust another reenactor."
- Dorlas
- SHŠ: Sprisahanci
- Místo/Bydliště: Žilina
- Kontaktovat uživatele:
ešte som vyhrabal v kompe túto rekonštrukciu ale neviem z čoho výrobca vychádzal
- Přílohy
-
- pef_0686_LRG.jpg (219.48 KiB) Zobrazeno 5867 x
-
- pef_0686_02_LRG.jpg (279.76 KiB) Zobrazeno 5867 x
-
- pef_0686_01_LRG.jpg (115.66 KiB) Zobrazeno 5867 x
"Never trust another reenactor."
Ide, pokiaľ viem, o jack-chains. Podľa mňa je to veľmi zaujímavá ochrana rúk. Avšak všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že nebola až tak bežná v tej dobe, takže s tým opatrne. Na druhú stranu by to niekto mal mať.
BtW: O4E.eu je stránka čistého destilovaného mega-zla. Odtiaľ by som rozhodne nečerpal.
BtW: O4E.eu je stránka čistého destilovaného mega-zla. Odtiaľ by som rozhodne nečerpal.
Varpulis
V Ospreyích se lze dočíst, že tato ochrana byla mezi švýcary oblíbená. Teď to ale nemůžu najít...
A pak jsou "jack-chains" k vidění i na obrázcích landsknechtů - určitě je někdo má, protože jsem je už viděl.
A pak jsou "jack-chains" k vidění i na obrázcích landsknechtů - určitě je někdo má, protože jsem je už viděl.
Kritizovat- to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak
bych to dělal já, kdybych to uměl.
Čapek K.
Čapek K.
Když jsem zvažoval pořízení, dostalo se mi info, že je to velice řídká záležitost, nic typického.
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Tady se toho napovídá... ale kde je pravda?
Kritizovat- to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak
Čapek K.
Čapek K.
Moritz a ostatní:
Když nechám stranou to, že se mi to moc nelíbí a mám pochybnosti o funkčnosti téhle věci, Tak k výše uvedené fotce je můj názor tento: Má-li pán na pěkný německý přední plech, vous, šalíř a rukavice, přijde mi tohle krapet out. Já to považuji za lacinou ochranu pro chudší vojáky či lukostřelce co preferují pohyblivost a nejsou tak často v prvním konaktu
Ostatně nevím kolik máme vyobrazení kromě tohohle... (počítejme samozřejmě jiné autory) Na druhou stranu použití asi nebude ani zadaleka velkou chybou,jako jiné ptákoviny co potkávám
Tedy k těžkooděncovi spíš ne, k luzákovi v prošívce co má vše laciné a zbastlené asi v cajku...
Ale rád bych viděl více obrázků, aby to nebylo jako s rybí kostí
Když nechám stranou to, že se mi to moc nelíbí a mám pochybnosti o funkčnosti téhle věci, Tak k výše uvedené fotce je můj názor tento: Má-li pán na pěkný německý přední plech, vous, šalíř a rukavice, přijde mi tohle krapet out. Já to považuji za lacinou ochranu pro chudší vojáky či lukostřelce co preferují pohyblivost a nejsou tak často v prvním konaktu
Ale rád bych viděl více obrázků, aby to nebylo jako s rybí kostí
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!