Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!
Kostým dobrý, ale s chlapem si jí na 50 metrů nespleteš... 
Pánové a dámy, neuvažovali jste někdy o postavení jednotky anglických lučištníků v žoldu Karla Smělého? Švýcarů začíná být docela dost a nemají vhodného soupeře na Burgundské války. Když jsme jim dělali protivníky na Zbirohu dva-tři roky zpátky byli jsme slovy tři lučištníci. A Lansknechti kteří byli loni a předloni jsou přece jen trochu pozdější záležitost.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Kroku, určitě je to věc, která tady chybí. Pokud to bude někdo realizovat, rád se přidám, ale zcela upřímně říkám, že na organizaci takového projektu nemám čas, ani sílu.
Navíc je problém s bitvou: Čím do nich střílet, aby to trošku vypadalo??? 30# luk a bambulové euro šípy?
Jako nápad je to dobré a myslím, že jednotka angl. lučištníků by zaujala, jen to chce domyslet ty detaily a dát tomu formu.
Navíc je problém s bitvou: Čím do nich střílet, aby to trošku vypadalo??? 30# luk a bambulové euro šípy?
Jako nápad je to dobré a myslím, že jednotka angl. lučištníků by zaujala, jen to chce domyslet ty detaily a dát tomu formu.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Jo, s tou organizací projektu je to horší. Doufal jsem, že ta myšlenka někoho zaujme natolik, že se toho ujme.
Samozřejmě jsi mě napadl jako jeden z prvních, ale po tom co jsi říkal o víkendu jsem ani nedoufal že budeš mít čas. Já jsem na tom podobně, navíc jako halbrotmeister u Švýcarů bych byl nejspíš na straně terčů.
Ad Eurošíp - vypadá sice hnusně, ale je to bezpečná konstrukce kterou se podařilo jakž takž protlačit do povědomí lidí. Špunt od šampáňa byl zvolený pokud si vzpomínám proto, že víceméně neprojde očním důlkem. Tím se odstranily různé pochybné konstrukce typu molitanová bambule bez ničeho dalšího nasazená na týble nebo na zaostřeném týble nasazený použitý špunt od vína. Takže bych ho nezavrhoval, dokud někdo nevymyslí něco dokonalejšího.
Sice mě taky moc netěší střílet slabým lukem eurošípy, ale aspoň si můžu být celkem jistý, že nikomu vážně neublížím.
Ad Eurošíp - vypadá sice hnusně, ale je to bezpečná konstrukce kterou se podařilo jakž takž protlačit do povědomí lidí. Špunt od šampáňa byl zvolený pokud si vzpomínám proto, že víceméně neprojde očním důlkem. Tím se odstranily různé pochybné konstrukce typu molitanová bambule bez ničeho dalšího nasazená na týble nebo na zaostřeném týble nasazený použitý špunt od vína. Takže bych ho nezavrhoval, dokud někdo nevymyslí něco dokonalejšího.
Sice mě taky moc netěší střílet slabým lukem eurošípy, ale aspoň si můžu být celkem jistý, že nikomu vážně neublížím.
Jasně, souhlasím. Prve jsem Ti nerozuměl.Pája1111 napsal:Je jasné, že do bitvy s ničím jiným ani jít nemožno.... Já spíš myslím, že organizovat takovou lukostřeleckou tlupu by chtělo, aby měli všichni i adekvátní vybavení na předvedení "normálního" střílení....
- Pája1111

Je někde zmínka o tom,že Karel Smělý najímal angl. lukostřelce? On měl kooperaci s Anglánama, ale myslím přímo lukostřelce..
Navíc skoro pořád prohrával
Navíc skoro pořád prohrával
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Pokud si vzpomínám tak v Ospreyi o Švýcarech psali, že u Nancy je měl. U Grandsonu zřejmě taky a Moratu nevím. Kouknu se do English longbowman, tam o tom něco bude.
Neřek bych, že prohrával skoro pořád. Ale ty tři porážky byly rozhodující...
Neřek bych, že prohrával skoro pořád. Ale ty tři porážky byly rozhodující...
- Pája1111

No a právě ty rozhodující bitvy se mi nechce ztvárňovat
Ach jo, jestli já se nechám do něčeho takovýho uvrtat, budu muset přestat spát i ty ubohý 4 hod. denně 
Na ty rozhodující bitvy stejně nemáme dost lidí - ztvárnit můžeme leda šarvátku místního významu.
Ale rád vidím, že začínáš o lučištnickém oddílu vážně uvažovat.
Ale rád vidím, že začínáš o lučištnickém oddílu vážně uvažovat.
Používáte na Slovensku něco jako Wothabnurgský eurošíp?Gawain napsal:Vinedaci lukostreleckú jednotku tvorí už dlhšie, ale sermiari sa proti nám nechcú postaviť z dôvodu strachu zo zranení a rovnako aj my.
chlapi chci se zeptat je myslitelné použít na tětivu vyšlemované prasečí či ovčí střevo, kolega v práci by mi ho mohl poskytnout, a ještě mi je ochoten po zabijačce dodat šlachy páteřovici z prasat.
- Itazipa
- SHŠ: Thorax
- Místo/Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
http://www.alistaire.net/eurosip/sipy.htm Wothanburský se navíc vyměkčuje miralonem nebo neoprenem.
- Pája1111

Ono to ani jinak nejde.... Je pravda, že když dostaneš tím eurošípem do ksichtu, tak je to pěkná pecka, viď Kroku?Gawain napsal:Ono aj pumelica s euracom robi svoje, ale ak by som mal strielat po plechacoch s 35 lbs a takymto taskym euracom a on na mna plnoplatom a zelezom, tak na to vopred kaslem.
Na WB se střílí po všem, co se pohne, kdo ví o zásahu tak i většinou padne, ale když někoho zobneš do zbroje, většinou nemá ani tucha, že dostal zásah....
Už vidím, jak v rámci angl. lučištníků sypeme šípy na oplechované fešáky od kterých se to jen odráží a oni postupují dál, až nás zmasakrují
Já jsem kdysi chtěl udělat akci " postup pěchoty proti lukostřelecké pozici" - kdy jsem uvažoval o lidech s přilbou a hledím, aby se dali vyrobit šípy s lepším doletem než eurošíp a na tyto šípy dopředu nalepit paintbalovou žlutou kuličku.
Rozpočet je ale strašnej - řekněme, že bysme měli alespon´ 50 lukostřelců a 24 šípů na každýho - to je 1200 šípů a pořád mi to připadá málo.
J.
Rozpočet je ale strašnej - řekněme, že bysme měli alespon´ 50 lukostřelců a 24 šípů na každýho - to je 1200 šípů a pořád mi to připadá málo.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?