Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od cornus »

To je viac ako majú mnohé drevolaminátové lb aj s reflexom.
Pri tejto rýchlosti sa nechá doladiť dostrel 250 metrov.
Rovné celodrevko lb dosahuje 160 fps
Mám chrono rovnakej značky, vyšší model. :D
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Cornus, když udělám speciální šíp, tak s ním střelím těch 250m, ale tohle je na BLBS šíp a ten není na délku dostřelu moc dobrý......
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

To ja viem.
Tu je zaujímavé ako ipe dostihuje moderné materiály a konštrukcie.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Ono to celé dostává úplně jinou perspektivu když si uvědomíme že :
a) ten luk je min 110# a s 800 grn šípem střílí tedy 7,2 gr/# což je asi tak hranice kdy bude slušně fungovat
b) střílí z nátahu 32", nikoli standartizovaných 28"

Z toho vyplývá celkem vysoká výmetová rychlost.

Ale

Standart arrow je šíp který konstrukčně nelítá příliš daleko a pokud máte silnější luk, může se stát, že "Livery" kterej je o 13 gr těžší bude lítat stejně, nebo dál - protože je to prostě lepší projektyl.

Jinak těch 240 yrd co Kaša s Markem střelili je výbornej výkon na tenhle nátah a pokud by si kašan pořídil lepší tvrdší tyčky na šípy, místo těch tkaniček od bot co střílí, tak 250 není nemožné.

Já už dodělávám šípostroj do finální podoby - vyrobil jsem frézu na tyčky, ale bohužel dobrá topolová, nebo jasanová tyčka mi vychází na kilo, díky cenám materiálu a faktu, že nejsem schopen bouchat jich tisíce, abych rozpustil výrobní náklady.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

To sa mi zdá prijatelná cena vzhľadom na vysokú životnosť tyčky pri takejto strelbe. Cedrovky pri 3D likvidujem tak tri za den.
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Ta cena je vcelku děsivá. Když vezmu v úvahu že jsem schopen z hranolu tyčku vyrobit za půl hodiny s tím že ji vezmu nakonec 500grit smirkem....
Drak
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Jardo, myslíš že i moje tyčky na standartech byly měkké?
Měl jsem na nich 11g hrot, takže myslím že byly na 10mm borovici dost tvrdé,
navíc ty moje standarty vydržely i výstřely z Markovi 140#.
Ty staré šípy ale byly určitě měkké, boť byly tyčky lehčí a měly těžší hroty.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Z toho je Draku vidět, že neumíš počítat - protože ta tyčka z tvrdýho dřeva s perfektníma létama, kterous doted´ dostával od kamarádů tě u truhláře vyjde na 40,- nebo tak a pak musíš půlhodinu dělat - tzn. že se pod stovku dostaneš jen pokud svou práci počítáš mín´než ukrajinec - což já nepočítám.

Kaša - myslím, že ty smrkové a borové šípy jsou všechny moc měkké.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

V Baumaxe som vybral z asi 150 kusov borových 10 mm tyčiek 10 kusov naozaj tvrdých a rovných s letami 1 mm. Cena 0,80 E. Z toho 7 malo i rovnakú hmotnosť 37 g pri dĺžke 33´´. Rozdiely v hustote borovice sú obrovské.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Upřimně to co nevidím a podle mě by dalo hodně dobrý tyčky i co do letových vlastností je javor. On má malou hysterezi, proto. Nebo zkusit na takovej pokusnej standart něco jako třešen´:)
Ale javor se i málo kroutí a má mnohem stabilnější vlastnosti než třeba ta borovice.

J.
Nathan

Příspěvek od Nathan »

ospravedlňujem sa, že zasahujem do diskusie, ale keby som chcel robiť na cca 40lb luk šípy s priemerom nejakých 8mm, spôsobom, že si zoženiem povedzme 9x9 hranolčeky a tie následne opracujem, aké drevo by prišlo do úvahy? môže byť ten jaseň? či je to príliš tuhé drevo? resp. najlepšie by to bolo z nejakej dosky hrubej 10 mmm narezať a potom opracovať, len neviem prísť na to, z akého dreva, aby mali približne rovnaký spin, malo by to byť len na cvičnú streľbu, ďakujem :)
Obrázek
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Jasan je dosti těžké dřevo. Když budeš mít nějaký s SG kolem 0,76, tak ti vyjde 8mm tyčka dlouhá 30" asi 30g a to je na 40# moc. Když bude řidší, tak asi 23g. Na tyhle nízké libráže je lepší ta borovice, smrk a nebo cedr. Spin si budeš muset na každé tyčce změřit a vytřídit a nebo si koupit tyčky rovnou vytříděné. Tam ale počítej tak 25-40 Kč za kus, u cedru spíš víc.

Ale asi by to chtělo tuto debatu přesunout do jiného vlákna.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Bez 140#/30".
Obrázek

Je to hrozně tuhej luk, nedá se do něj vlézt a otevřít ho.

J.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Krásna kláda. Aký to má stredový prierez?
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Asi 42X36 mm. Zatím to teda střílí spíš mě než já to. Kašu to sklaplo jak metr :badgrin:
Zatím teda střílí ten luk se mnou, spíš než já s lukem.....

J.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”