Výroba a tormentace palných zbraní
Re: Výroba a tormentace palných zbraní
už mlčím.... 
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
zajímavý detail zbraně - dioptrické hledí na arkebuze, na motivy originálu cca 1530. V originále je ale základ hledí pevně na hlavni a výměnná destička nemá nahoře "uši", tudíž s ní lze ladit stranovou korekci (tady to lze posuvem celého hledí v rybině)

A tady je zbytek k tomu hledí

- Standa mž
- Sponzor Brodce
- SHŠ: Slánská rota
- Místo/Bydliště: Horšovský Týn
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkný Grume , jsi šikula !!!!
-
hakovničák
kde jsi sehnal tu hlaven? dá se pořídit, nebo musim koupit jěnakou Adresu nebo podobný repliky a z ni si ji vydolovat?
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Ty , hele , cos to kouřil ? To musela bejt síla . Chtělo by to k takovému příspěvku alespoň odkaz , kde najdu kódovcí tabulku , abych to rozluštil . Češtino , braň se !!!hakovničák napsal:kde jsi sehnal tu hlaven? dá se pořídit, nebo musim koupit jěnakou Adresu nebo podobný repliky a z ni si ji vydolovat?
Omlouvám se za OT , ale tohle se fakt nedá .
stando, jen 2 překlepy, to se dá i po dvou pivech. překlad: "nějakou Ardesu":)
jinak není "kuchaná", je to obrobek z tyče evidovaný puškařem a tormentovaný ve státní zkušebně.
jinak není "kuchaná", je to obrobek z tyče evidovaný puškařem a tormentovaný ve státní zkušebně.
- Standa mž
- Sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
No , šlo mi spíš o to , že tam občas diakritika je , občas není a velká písmena na začátku věty jsou také problém , atd . Překlep či chybu udělá občas každý . Prostě si to po sobě přečíst a opravit a až poté kliknout na odeslat . Toť vše .
Ok, už to nebudeme dále hnojit, já tedy taky dost na velká písmena dlabu. A do budoucna se Stando polepši s tou mezerou před čárkami 
-
hakovničák
Adresa- asi sem se spletl, ale jakou podobnou značku mají repliky perkusních zbraní? adressa? nemůžu si vzpomenout. To jsem myslel vy rejpalové češtináři! myslel jsem že to bude hnedka jasný. Ale jak vidím, odborníci na dobové zbraně se tu moc neukazují.Grum napsal:stando, jen 2 překlepy, to se dá i po dvou pivech. překlad: "nějakou Ardesu":)
-
hakovničák
a hele, přece jen-hakovničák napsal:Adresa- asi sem se spletl, ale jakou podobnou značku mají repliky perkusních zbraní? adressa? nemůžu si vzpomenout. To jsem myslel vy rejpalové češtináři! myslel jsem že to bude hnedka jasný. Ale jak vidím, odborníci na dobové zbraně se tu moc neukazují.Grum napsal:stando, jen 2 překlepy, to se dá i po dvou pivech. překlad: "nějakou Ardesu":)
http://www.kentaurzbrane.cz/volne-prode ... rringer-45
A dost! Mluvit stejným jazykem je nezbytnost pro rozumnou domluvu. A vyžadovat to snad není urážkou. Ne každý třeba pod "adresou" rozumí "Ardesu" i přes kontext. Ironické poznámky o odbornících a češtinářích si nechte od cesty.
Co se týče obsahu příspěvků, dost těžko luštím, co vlastně chcete. Pokud sháníte hlaveň k pušce na přelom 15/16 století, tak přes perkusní zbraně cesta nevede. Mají drážky, což je tu zbytečné a možná ještě ani nevynalezené, rozhodně masově nepoužívané. Jsou celkem malé (sem tam je něco v ráži .50 a .54) a mají stejný průřez po celé délce, což taky neodpovídá.
Co se týče obsahu příspěvků, dost těžko luštím, co vlastně chcete. Pokud sháníte hlaveň k pušce na přelom 15/16 století, tak přes perkusní zbraně cesta nevede. Mají drážky, což je tu zbytečné a možná ještě ani nevynalezené, rozhodně masově nepoužívané. Jsou celkem malé (sem tam je něco v ráži .50 a .54) a mají stejný průřez po celé délce, což taky neodpovídá.
Taky mám problém pochopit co pan hakovničák chce.
A rozebírat repliku perkusní pušky, abych měl hlaveň co je blbě, mi přijde jako dost práce navíc... Když se dá hlaveň nechat udělat levněji, že?
Ale možná je chyba v nás že? Mluvíme zastaralou češtinou, co už není in, na facebooku a jiných komunitních serverech se už mluví jinak, samé překlepy, zkratky a univerzální y/i
A rozebírat repliku perkusní pušky, abych měl hlaveň co je blbě, mi přijde jako dost práce navíc... Když se dá hlaveň nechat udělat levněji, že?
Ale možná je chyba v nás že? Mluvíme zastaralou češtinou, co už není in, na facebooku a jiných komunitních serverech se už mluví jinak, samé překlepy, zkratky a univerzální y/i
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
Mohl bys prosím dát kontakt na puškaře, který je ochoten vyrobit jen hlaveň?Siegfried napsal:... Když se dá hlaveň nechat udělat levněji, že?
Tedy pokud u něj nevyjde lauf dráž než stavebnice od Pietty