Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Preferujem široké a tmavé. Tvrdosť poznám už po prvom zarezaní pílou.
Technický dotaz (věcnáá!), mám luk NTN 72,5" (185cm) LB, Jasan 90lb/28"- 95lb/29", trvalý set 3", (luk-madlo měřeno uprostřed) šířka madla je 4,5cm v jedné čtvrtině luku je šířka 4cm, výška madla3cm v jedné čtvrtině luku 1,7cm. Budu zeslabovat na 70-75lb. Potřebuji napařit, nebo ohnout ramena suchým teplem, já ani kamarádi nemají horkovzdušnou p.
Otázka když je set 3" vydrží vlákna plynulý ohyb od 1/2 ramene 6" při 70-75lb? Foto nemám, nefunguje fotopřístroj, a telefon s fot. nemám.
Otázka když je set 3" vydrží vlákna plynulý ohyb od 1/2 ramene 6" při 70-75lb? Foto nemám, nefunguje fotopřístroj, a telefon s fot. nemám.
To ti nikdo neřekne když neviděl a nedržel v ruce ten tvůj kus dřeva. Žádnou ohebnou část luku nikdy nenapařuj. Pokud nemáš pistoli, tak použij takové to "infra topítko", prohřívá dobře, ale špatně se kontroluje.
Znovu, takový luk je krátký, kdybys ho udělal o 10- 15 cm delší, nebudeš mít většinu toho setu co máš.
J.
Znovu, takový luk je krátký, kdybys ho udělal o 10- 15 cm delší, nebudeš mít většinu toho setu co máš.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
https://picasaweb.google.com/lh/photo/n ... directlink
Tento fakt dobrý agát má 6 letokruhov na 33 mm madle
Tento fakt dobrý agát má 6 letokruhov na 33 mm madle
Sory za pozdní odpověd a diky všem.
Vlastně se chci ještě zeptat,jestli počet letokruhů má nějaký vliv, popř. kde, nebo na jaké straně mají být.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Sorry, ale ten tvůj dotaz mi nějak nedává smysl....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Sám nevím, jak to mám vysvětlit,ale asi je to blbost nic. sory
- Pája1111

Dotaz: Snese střemcha D profil???
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Dobrá otázka. Všechny lb co jsem z toho dřeva viděl byly ploché ovály. V tlaku je ale pevné. Spíš povolují součky na tahové straně.
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111

OK, mám rozdělanou jednu tyč, tak se pokusím z ní udělat D profil a porefuruji, jak to dopadlo....
kolik °C musíme dosáhnout pro plastifikaci dřeva (ligninu) pro ohýbání, suchým teplem? A u jak velkého průřezu se to dá ještě ohýbat (př: Tyč 4cm v průměru)?
350°F, což je asi 180°C. Důležité je to pomalu a pořádně prohřát.
Nejvíc co jsem ohýbal, byl průřez asi 25x35mm.
Nejvíc co jsem ohýbal, byl průřez asi 25x35mm.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111

Hlavně se nesnaž ohýbat neopracovanou tyč, to skoro nejde. Udělej nejdřív hrubý tvar luku a pak ho rovnej.chano napsal:kolik °C musíme dosáhnout pro plastifikaci dřeva (ligninu) pro ohýbání, suchým teplem? A u jak velkého průřezu se to dá ještě ohýbat (př: Tyč 4cm v průměru)?
Ja mám na pištoli dva stupne 350 a 500, teraz už neviem akých.
Pri tých 500 už drevo horí.
Pri tých 500 už drevo horí.