Siegfried napsal:Hoši, hoši, to tak málo z vás má základní knihy o zbrojích?
Le Armatura di S. Maria delle Grazie di Curatone di Mantova e L'Armature Lombarda del '400 Boccia, Lionello G.,
Bramante Editrice, 1982.
The Armoury of the castle Churburg,
Mario Scalini,
Magnus Edizioni SpA, Udine Italy, 1996
Jinak Bejčku, tenhle plech mám udělanej a datace na něj se různí... mezi 1390-1435:) Tedy na to co chceš dělat je celkem out. Brožkovi před 5ti lety tyhle podklady stačily, ale detaily vnitřků tam nejsou, musely by se nekde sehnat. Na druhou stranu pokud to dáš někomu kdo Italii umí (U nás aktuálně asi hlavně Brožek/Nádvorník, případně Vaněk) tak detaily vnitřků nepotřebuješ, znaj tyhle věci celkem dobře.
Vyrábět bude Mojmír Vrtal - dělal mě šalíř kovaný,- ocel, 2mm, kalený, lebka ze 2 kusů, hledí jednokus, s polstrem atd, přesně podle originálu a z prací jsem spokojen - vzhledem k náročnější poptávce jde jako jeden z mála platnéřů krom výše zmiňovaných hooodně nahoru a ceny má přívětivé, bo se teprv rozjíždí. Udělal by i jednokus ale to už by byla ceny jinde...
Tenhle kyrys je na 15.tku out, vím, vím, ale mě se tahle jednoduchost právě líbí, nehledě na to že je neuvěřitelně pohyblivej, ale to z praxe znáš líp než já. Líběj se mi i kanely ale na bitvách je jich už dost - a když už kyrys tak i se zadama, předek je pro mě málo, a zase nechat dělat kanelovovanej předejk i záda aby to vypadalo k světu to už je finančně nákladnější...myslím že by neměl být problém, navíc si budu připadat o to vzácněji, jelikož podobnejch zbrojí moc na akcích neuvidíš, a pokud jo tak už jsou to ty pozdnější, compositové zbroje ala avant armour, to mě přijde spíš pro jezdce
Hele takhle nějakou fortku zevnitř toho svýho bys neměl?

Jinak dík za obrázky, ještě by mě zajímalo jakým způsobem je tam udělanej ten pant na hák?