Kandidáti do pranýře

odstrašující případy, nevídané události...
Randall
SHŠ: OS Rattenschwanz
Místo/Bydliště: Kralupy nad Vltavou
Kontaktovat uživatele:

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Randall »

Aselhaz napsal:
Randall napsal:Teda mě je blbě, ten člověk na tom videu očividně nikdy neměl v ruce železný kopí. Jinak toho jeho asistenta znám, darmo mluvit...

No prostě už vidim jak mi někdo sráží špičkou tesáku kopíčko až na zem.
Na druhý díl jsem neměl odvahu.
Hele jde to, ale ten sek musí jít na dřevo kousek pod hrotem. Zrovna v pondělí jsme se to učili na německý škole. Když budeš šikovnej a trefíš se dvakrát do stejnýho místa, je velká šance že to přerazíš. Ale má to podmínku dlouhýho tesáku a obouruč. seknutí. Jinak obsah toho videa mě opravu rozesmál :)

Tomu bez problému věřim. Každopádně tak jak to ukazuje on to podle mě nepujde. :-D
Aselhaz
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Aselhaz »

Hele jde to, ale ten sek musí jít na dřevo kousek pod hrotem. Zrovna v pondělí jsme se to učili na německý škole. Když budeš šikovnej a trefíš se dvakrát do stejnýho místa, je velká šance že to přerazíš. Ale má to podmínku dlouhýho tesáku a obouruč. seknutí. Jinak obsah toho videa mě opravu rozesmál :)[/quote]

Tomu bez problému věřim. Každopádně tak jak to ukazuje on to podle mě nepujde. :-D[/quote]
Podle jeho popisu by nešla uvařit ani polívka natož odrazit kopí. Kluka asi nikdo neseznámil s pojmem kavace :D
Obrázek
Mahy
Místo/Bydliště: Třebíč

Příspěvek od Mahy »

Aselhaz napsal:Hele jde to, ale ten sek musí jít na dřevo kousek pod hrotem. Zrovna v pondělí jsme se to učili na německý škole. Když budeš šikovnej a trefíš se dvakrát do stejnýho místa, je velká šance že to přerazíš. Ale má to podmínku dlouhýho tesáku a obouruč. seknutí. Jinak obsah toho videa mě opravu rozesmál :)

Tomu bez problému věřim. Každopádně tak jak to ukazuje on to podle mě nepujde. :-D[/quote]
Podle jeho popisu by nešla uvařit ani polívka natož odrazit kopí. Kluka asi nikdo neseznámil s pojmem kavace :D[/quote]

No myslím, že nejsem daleko od pravdy když řeknu, že kluk o tom ví celkově pěkné hovno! :salute: :sick: :thumbdown:
Quod licet Jovi, non licet bovi
Rychlokvaška ve všech směrech
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Amantius
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Amantius »

Aselhaz: O akú nemeckú školu sa jedná? Kto ju organizuje? Docela by som chcel vidieť odseknutie konca jaseňovej násady držanej v rukách tesákom v praxi. ;)
Varpulis
Aselhaz
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Aselhaz »

Varpulis napsal:Aselhaz: O akú nemeckú školu sa jedná? Kto ju organizuje? Docela by som chcel vidieť odseknutie konca jaseňovej násady držanej v rukách tesákom v praxi. ;)
akademie rytířských umění. Učí nás Mirek Khun
Jinak není to useknutí s čistým průchodem. Jedná se o přeražení kopí :)
Obrázek
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Aselhaz: to by som moc realne nevidel, pravdupovediac ;) Nema zmysel smidlat okolo hrotu. Ak si v hromadke, s tesakom urobis prd a chcipnes, ak by to bolo 1 vs 1, potrebujes hned skratit vzdialenost aspon tak, aby si borcovi rozmrdal prsty, naco by si siel po dreve pri hrote :)
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů
SHŠ: SHŠ Revertar
Místo/Bydliště: Zlí­n

Příspěvek od Kuno »

Varpulis napsal:Aselhaz: O akú nemeckú školu sa jedná? Kto ju organizuje? Docela by som chcel vidieť odseknutie konca jaseňovej násady držanej v rukách tesákom v praxi. ;)
Myslím,že přesekávání dřevcovek v jakémkoliv místě tesákem v realném boji je totální blud.

Také bych to chtěl vidět a zajímalo by mne,kdeže je taková akce v té "německé škole" v původním rextu popsána. :D
Wir wissen was wir sollen machen und niemand wird uns kommandieren!!!
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Škoda, Kuno, že jsi nenapsal " v původním rektu", to by sedělo líp :badgrin: Je to totální nesmysl, tesákem ratiště nepřerazíš. To jde tak dlouhým mečem, lépe dvouručním, a to musí být sakramentsky ostrý....
Už vidím, jak se ten dotyčný trefuje dvakrát do stejného místa, navíc v boji :D
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Siegfried
Chaos
Chaos

Příspěvek od Siegfried »

Aselhaz napsal:[
akademie rytířských umění. Učí nás Mirek Khun
Jinak není to useknutí s čistým průchodem. Jedná se o přeražení kopí :)
To si asi děláš prdel a nemyslíš to vážně viď?
Akademie rytířských umění :) hehehe dobrá píčovina.

Chtěl bych vidět jak přerazí kvalitní ratiště z dobře rostlého dřeva. Ona jedna věc je když si přineseš smrkovou tyčku určenou k demonstraci své techniky a druhá věc když máš dobré ratiště z jasanu či jiného kvalitního dřeva z kterého se ty píky překvapivě dělaly :) Oni ti panáčci co je používali taky chtěli přežít a vyhrávat a tak měli ty zbraně také vymazlené :)
Samozřejmě, že existují techniky jak řešit nevýhodu zbraně, ale vždy je to krajní možnost, nikoliv první plán :)

Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
Galion
SHŠ: HSŽ Poustevník
Místo/Bydliště: Vítkův Kámen

Příspěvek od Galion »

No, na jednom vandru jsme to zkoušeli. Přesekl jsem píku jednou ranou, hezky čistě.
Faktem ovšem je, že:
1) píka byla z relativně čerstvého javoru, v místě seku cca 25mm průměr.
2) tesák byl příjemně ostrý, měli jsme ho na dřevo.
3) po vykrytí bodu do strany jsem se hezky napřáhl, a bác ho.
4) pikenýr byl hodnej a počkal. :-)

Takže ve výsledku to vypovídací hodnotu o realitě moc nemá, v praxi nevidím jedinej důvod, proč někomu sekat do píky. Notabene v bitvě, kde mě někdo ohrožuje toudle dlouhou věcí. Snažit se ho ohrožovat pobočkou je jak střílet prakem na tank. I když mu zavázu píku, propíchne mě ten co stojí za ním, jelikož mě má akorát na raně. A když budu geroj a zavážu jednu píku rukou a druhou tesákem, tak je můžu tak maximálně pokousat. Teda pokud alespoň jeden z nich ten klacek nepustí a nezačne mě mlátit taky něčím menším.
Longius aut proprius mors sua quemque manet et mors ultima rerum.
Randall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Randall »

Mě to nedalo a zkusili jsme to s kámošem. Nevim jestli jsme tu techniku dělali přesně tak jak to učí Míra Khun, ale výsledky jsou asi takový:

Po několika rubnutí (zhruba 6) do +-stejnýho místa se kopíčko ani nehnulo, je trochu osekaný, ale drží a ještě dlouho držet bude. Mlátil jsem do něj tesákem obouruč kousek za hrot a figurant byl tak hodný že se ani nehnul, protože jinak bych to asi netrefil. Aplikaci v boji si jenom těžko dokážu představit. Jinak ratiště je 3cm x 3cm, jasan. Tesák celková délka: 70cm váha: 1Kg.

Problém je, že tesák nemám ostrý protože ho používám do bitev, takže kdo ví jak by to vypadalo s ostrou zbraní. Já typuju že rozíl by zas tak markantní nebyl.
Palpatine

Příspěvek od Palpatine »

No já nevim, zkus si štípat dřevo ostrou a tupou sekerou, já myslim že rozdíl poznáš hned.
Jinak přesekávání ratišť tesákem se mi zdá zhovadilost. Jako by člověk v řeži neměl na práci nic jinýho
Nic nedělá věci nevyhnutelnějsí, než přesvědčení o jejich nevyhnutelnosti
Randall
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Randall »

Jistě uděláš větší zásek, ale pochybuju že to bude tak obrovskej rozdíl abys to kopí přeseknul.
MLuks
SHŠ: Gléva Jana Smiřického
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MLuks »

Palpatine napsal:No já nevim, zkus si štípat dřevo ostrou a tupou sekerou, já myslim že rozdíl poznáš hned.
Jinak přesekávání ratišť tesákem se mi zdá zhovadilost. Jako by člověk v řeži neměl na práci nic jinýho
Tím narážíš na to, jak jsi se loni na Lipanech ožralej snažil štípat dřevo sekerou určenou pro scéniku ? :occasion5:
Česneku třikrát více než velí zdravý rozum !!!
https://www.facebook.com/Smiricti
Amantius
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Amantius »

Galion napsal:No, na jednom vandru jsme to zkoušeli. Přesekl jsem píku jednou ranou, hezky čistě.
Faktem ovšem je, že:
1) píka byla z relativně čerstvého javoru, v místě seku cca 25mm průměr.
2) tesák byl příjemně ostrý, měli jsme ho na dřevo.
3) po vykrytí bodu do strany jsem se hezky napřáhl, a bác ho.
4) pikenýr byl hodnej a počkal. :-)

Takže ve výsledku to vypovídací hodnotu o realitě moc nemá, v praxi nevidím jedinej důvod, proč někomu sekat do píky. Notabene v bitvě, kde mě někdo ohrožuje toudle dlouhou věcí. Snažit se ho ohrožovat pobočkou je jak střílet prakem na tank. I když mu zavázu píku, propíchne mě ten co stojí za ním, jelikož mě má akorát na raně. A když budu geroj a zavážu jednu píku rukou a druhou tesákem, tak je můžu tak maximálně pokousat. Teda pokud alespoň jeden z nich ten klacek nepustí a nezačne mě mlátit taky něčím menším.
25mm priemer? To nie je násada na drevcovú zbraň/píku, predsa. :salute:
Varpulis
Odpovědět

Vrátit se na “SSB pranýř”