Kandidáti do pranýře

odstrašující případy, nevídané události...
Lazar
Místo/Bydliště: Praha

Re: Kandidáti do pranýře

Příspěvek od Lazar »

K zamyšlení je toto: Dřevo přeseknout jde, problém je že to dřevo není podložené, tím pádem tak nějak ten sek kompenzuje.

Ano, zkuste přeseknout 3cm dřevo na špalku: Jde to!
A teď to zkuste se dřevem které je jen tak v prostoru. Hodně štěstí!
A teď si to ještě zkuste se dřevem které někdo aktivně chrání před přeseknutím a snaží se ho zabodnout do nebohého dřevorubce.

A i kdyby, tak toho soupeře stejně budu dloubat tou dlouho třískatou věcí co mi zbyla v ruce, tedy pokud mi ji již desátým úspěšným použitím finty nedosekal až na stanový kolík.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
Žoldák

Příspěvek od Žoldák »

Principielně hlavně netuším, proč bych se měl v mlatě zabývat sekáním ratiště. S tesákem proti tyčovce jsem druhej, pokud se mi nepodaří zkrátit vzdálenost, resp. dostat se k pánovi se štanglí tak blízko, aby délka jeho zbraně byla spíš nevýhodou. A na závěr, dokážu si představit, jak to budu dělat 1 na 1, méně už v mlatě, kde v okamžiku, kdy už projdu za ten první hrot, vykulí se odněkud druhej, kterým mě ten co ho drží za druhej konec pravděpodobně zmasí. A pak tu máme průser zvaný halapartna, která je tak nějak ostrá ze všech stran, má i druhý konec (u spousty humanistů okovanej) A lze s ní ublížit spoustou zajímavých způsobů i když jsem už za tím hrotem. Takže v případě že mám tesák a proti mě nastoupí někdo s tyčovkou a umí to, volím jako doplňkovou zbraň tretry...
Kdo není ochoten bránit svoji svobodu, nesmí se divit, že mu občas pod okny zaparkují cizí tanky.....

Kdo překove meče v pluhy bude orat pole pro ty, kteří to neudělali.
LosPedros
SHŠ: http://rytiri.com/
Místo/Bydliště: Ostrava

Příspěvek od LosPedros »

Herdek že ale těm šermířům někdy stačí málo ke štěstí :tongue8:
narvek
SHŠ: Cornwallská lehká pěchota
Místo/Bydliště: Kostelní Radouň/Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od narvek »

internetový šerm světem vládne :D Ovlšem pořád lepší než kdyby to byli boxeři:
Dáš mu hák, pak si takhle došlápneš a rychlou na játra.
No to vůbec to ti to zablokuje a chytneš jí hned za ucho...

8)
Jsme z Cornwallu, kde muži jsou muži a ovce se třesou strachy!
http://www.movember.com/m/1826062
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů
SHŠ: SHŠ Revertar
Místo/Bydliště: Zlí­n

Příspěvek od Kuno »

Ale ale pánové :D :D :D

Ono se to tak v té Akademii učí tak to přece musí být pravda,ne? :D
Wir wissen was wir sollen machen und niemand wird uns kommandieren!!!
Moritz
SHŠ: Praga Jagellonica 1471

Příspěvek od Moritz »

Oni se rytíři v akademii učí spousta úžasných technik, jak tesákem odzbrojit vojáka se sudlicí. Akorát jsem ještě neviděl, že by se to někomu povedlo :badgrin: .
Futute ducem!
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů

Příspěvek od Kuno »

Moritz napsal:Oni se rytíři v akademii učí spousta úžasných technik, jak tesákem odzbrojit vojáka se sudlicí. Akorát jsem ještě neviděl, že by se to někomu povedlo :badgrin: .
Budu tam muset zajít abych to také uměl a pak se Vám na píkách i sudlicích strachem uzly udělají. :D
Aselhaz
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Aselhaz »

Kuno napsal:
Moritz napsal:Oni se rytíři v akademii učí spousta úžasných technik, jak tesákem odzbrojit vojáka se sudlicí. Akorát jsem ještě neviděl, že by se to někomu povedlo :badgrin: .
Budu tam muset zajít abych to také uměl a pak se Vám na píkách i sudlicích strachem uzly udělají. :D
Nevím proč jsem čekal něco jiného než to co tu momentálně předvádíte...
1) o přeseku jsem neřekl ani slovo, ale o přeražení, doufám že víte jaký je v tom rozdíl.
2) nejedná se o dogmatickou techniku ve stylu "zahodím všechny zbraně a veškerou obranu abych někomu přerazil tyčovku" Prostě a jednoduše na trénink jsem si nevzal štítek a místo dloubání se v prdeli, mi bylo ukázáno několik možností jak se bránit když už zůstane jen tesák.
3) hlavně pro tebe Kuno. To že to není namalovaný neznamená že se to nedá použít, sice máš pěknej dobovej kostým, ale zase taková hvězda na scéně nejsi, viděl plno lepších a míň namyšlených.

Tím tak nějak končím s brodcem, bavte se tu na můj účet dle libosti. :lol: :lol: :lol: :wave:
Obrázek
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Aselhaz: A co tak priznat, ze ta ten tvoj majster, resp. "majster" ucil chujovinu? Nikto z nas nie je dokonaly a kazdy sa urcite niekolkokrat dostal do slepej ulicky nevedomosti alebo bludov :) Kvoli tomu sa netreba urazat, ked si z toho niekto vystreli. Prave kvoli tomu su tu napr. fotografie nasich pociatkov.
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů

Příspěvek od Kuno »

nikdo se na Tvůj účet nebaví,pouze jsme se pozastavili nad tím,že je to hloupost.Mrzí mne,žes to vzal osobně ale to na věci nic nemění a pokud se chceš dobrovolně učit hlouposti,prosím.

P.s. Nyní neřešíme kdo má jaký kostým a jak velká je hvězda na scéně.Až se tak stane,můžeš mne sepsut podle libosti.,já to snesu. :D
Amantius
SHŠ: Sprisahanci
Místo/Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Amantius »

Fuj, Kuno. Teraz sa správaš ako typická SSB. Hrôza... :bom:
Varpulis
Kuno
Bůh rytířů
Bůh rytířů

Příspěvek od Kuno »

Varpulis napsal:Fuj, Kuno. Teraz sa správaš ako typická SSB. Hrôza... :bom:
:D :D :D
Siegfried
Chaos
Chaos

Příspěvek od Siegfried »

Aselhaz napsal: Nevím proč jsem čekal něco jiného než to co tu momentálně předvádíte...
1) o přeseku jsem neřekl ani slovo, ale o přeražení, doufám že víte jaký je v tom rozdíl.
prima, pokud to víš, pouč zde přítomné o co se jedná, od toho je diskuze, kdo argumentuje nečím co nevysvětlí je divnej :)
Aselhaz napsal: 2) nejedná se o dogmatickou techniku ve stylu "zahodím všechny zbraně a veškerou obranu abych někomu přerazil tyčovku" Prostě a jednoduše na trénink jsem si nevzal štítek a místo dloubání se v prdeli, mi bylo ukázáno několik možností jak se bránit když už zůstane jen tesák.
Cajk, k tomu ty věci asi jsou, ale jedná se opravdu o poslední možnost, ve stylu krysa v koutě, je dobře že to víš, jen bude prima když to zkusíš na opravdovém ratišti aby ses pak nedivil.
Aselhaz napsal: 3) hlavně pro tebe Kuno. To že to není namalovaný neznamená že se to nedá použít, sice máš pěknej dobovej kostým, ale zase taková hvězda na scéně nejsi, viděl plno lepších a míň namyšlených.
Moc nevnímáš co se tu píše. Dobrým východiskem pro to něco se naučit je vyjít z toho co víme, že tehdy bylo, pochopit mentalitu lidí i boje té doby a pak můžeš vymejšlet co dělali když nebylo v knize nic "napsáno". Všimni si slova napsáno - oni totiž lidé co doopravdy studují fechtbuchy mnohem více čtou než koukají na obrázky.
Co se týče odborné jakosti Mirka - tak bych jen podotknul, že jeho znalosti vycházejí z toho co učí Peter Koza, který právě jel podle obrázků, nikoliv podle textů, tedy pláčeš na špatném hrobě :)
Celý systém v kterém Mirek vyrostl a který učí je založen na klasickém Magisteriu, což je vylepšený systému pana Plcha, (ten vznikl jako způsob jak šermovat aby to vypadalo scénicky zajímavě a nezabili jsme se).
Peter Koza to pak vylepšil o obrázky z fechtbuchů a své umění ze sportovní šavle, ale v podstatě je stále prvotní a hlavní myšlenkou scénika a bezpečnost, nikoliv realita boje.
Mirek bojuje celkem dobře instinktivně, v lecčem se posunul praxí, ale často ty jeho posuny vycházejí z úvahy "co si ještě mohu navíc dovolit, když jsem rychle a bojuju proti někomu kdo mě doopravdy nechce zabít a má tupou zbraň..."
Jeho skazky jak se sám prosekal jednotkou anglických pikenýrů jsou legendární... angláni si to pamatujou trochu jinak :)
Takže jsem zvědavej jak ti to bude fungovat v opravdové praxi :)
A pokud chceš zkusit poměrně bezpečně změřit síly sleduj www těhle lidí http://gesellschaft-lichtenawers.eu/tsc/sk
jezdí se turnaje kde máš upravené masky a relativně bezpečné kovové meče kde už se dá dost slušně rekonstruovat boj. Mrkni se na videa bejvají tam odkazy... a pak si možná všimneš, že je něco trochu jinak...

Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
Olaff
Místo/Bydliště: Košice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olaff »

Dlhsi cas som to tu len sledoval, ale preco trochu nepostuchnut ludi venujucim sa aj zaciatku 14. storocia:

http://korzar.sme.sk/c/5919987/ozivia-n ... ciach.html

A pozor, organizujuca skupina zo Zvolena sa tu uz parkrat mihla: http://virfortis.eu/

8)
"Humor je boj s lidskou hloupostí. V tomto boji nemůžeme nikdy vyhrát, ale nikdy v něm nesmíme ustat. Ovšem pozor na zmýlenou - ten, koho považujeme za blbce, považuje za blbce nás. Jde o to nevyvraždit se." Jan Werich
Filip z Lubovne
SHŠ: www.fecht-kunst.eu
Místo/Bydliště: Antiqua Liblo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip z Lubovne »

Olaff napsal:Dlhsi cas som to tu len sledoval, ale preco trochu nepostuchnut ludi venujucim sa aj zaciatku 14. storocia:

http://korzar.sme.sk/c/5919987/ozivia-n ... ciach.html

A pozor, organizujuca skupina zo Zvolena sa tu uz parkrat mihla: http://virfortis.eu/

8)
Srdce ma boli :cry:
Honore et Gladio!
Odpovědět

Vrátit se na “SSB pranýř”