Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Lukařský chat - nežvanit v galerii, ale tady!

Příspěvek od cornus »

Sorry Kaša písal som to z hlavy, ale tvrdil som aj že si jeden z najlepších strelcov.
Najlepšie výsledky sú so špecialnym šípom.
Gawain tam má dostrel štandardom 189 metrov
Celodrevá prestrelili superdrahé luky prírodné kompozity
korejec 175 m
egypťan 213 m
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Já mám 241m ale po větru :blackeye: :D
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Ešte jedna zaujímavosť.
Zeliho Jarenka primitive self 206 metrov čo je podľa mňa sveťák v ženách.
Jaroslav Zeli Zelenka je lukársky guru jak starý američan. Tvrdil mi že robí jedej luk ročne, ale každý je skvost. Vedel som to dávnejšie keď som videl obrázky jeho lukov.
Luk od Eona mimo súťaž 153 m. Ǔdajne robený na imidž.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Jarenka má fantastický výkon. Zeliho luky jsem viděl a taky o nich slyšel a nejsou vůbec špatné.
To přestřílení "nadřazených" hornbow mě velice těší, a výkon Eonova luku ještě víc. :badgrin:
Díky za pochvalu Peter. S čím vlastně dojedeš na Medlánky?
Naposledy upravil(a) Kaša dne 19 Srp 2011, 13:38, celkem upraveno 1 x.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Som zatiaľ bez . Niečo mám rozrobené, v sušičke. :D
Nestíham pre pracovné vyťaženie a luky robím len v neďelu miesto kostela.
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

kaša, ten 207m som strelil ja s "livery" arrow... kovi tam nebol
ešte by som upresnil, že ten osage bol cca 165cm dlhý a ťahal ho asi na 32,5"! mal stacking ako hovädo a tých 65lbs na 28" takže asi 90+ na 32". nebol to moc dobrý luk ale strieľal super. šíp bol flightový cca 25g. inak výkony boli dosť dobré 8) .
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Kaša

Příspěvek od Kaša »

207m...do je taky super. Byl šíp opravdu dle "livery"?
Co jsem viděl,tak standarty střílejí pořád o trochu lépe z luků do cca 130# než livery.
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

ne nebolo :) , preto "livery". perie je o 1cm kratšie (nevidalo) a o asi 2mm užšie. Neviem prečo som si myslel, že majú byť také... hrot je samozrejme tiež iba bodkin ale to už nemá ma letové vlastnosti vplyv. neviem ako sa robí ten tudorovský :( a ešte- majú 64-66g
strieľal som gawainovým BLBS a dalo to asi iba 190m, no nie som si istý, či som dobre vystrelil, lebo som strieľal iba raz.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Bud´je to livery, nebo není, nic mezi tím neexistuje. Jinak je to pěkný výkon, na poměry.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Obrázek

No comment.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

:wtf: Jak?
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Kalil kalil až překalil - však_vy_víte_kdo.
Z druhé sady - normálních krátkých jsem dva musel překovat, jinak bych je nenasadil a jeden jsem zlomil vejpůl při rovnání. :roll:

J.
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Takhle mi také praskly dva bodkiny od Draka (z té první sady šípů s fialovými letkami).
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

JO no, to je tím že někdo po mě chtěl hroty z pérovky. Od té doby co to dělám z matroše který na to přišel MĚ nejvhodnější tak se to nestalo.

Tak to prosímtě nesváděj na mě.
Drak
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Profily na Mirovejch hrotech byly blbě taky proto, že to chtěl co? Nech si ty kecy pane mistře světa, jediný co je na tvojí práci profesionální jsou ceny.
Pro takovejhle typ lomu není žádná omluva. Perovka je jedna z pevnějších ocelí, není křehká, právě že je pružná. Dělají se z ní nejpevnější výrobky v branži. To bys ale musel popouštět alespon´ na barvy - aby to nebylo ve stavu jaks to zamočil, protože tohle má na lomu čistej martenzit. Vždyt´se to zlomilo kvadraticky v nejsilnějším místě toho profilu.
Tak si nech kecy na koledu, zalez někam do koutku a zkus se zastydět. Co ti Mark ukázal vykování hrotu je z tebe primadona až na půdu, ale skutek utek.
Ocel jsem chtěl na hroty protože jsi v tu dobu dělal z takovejch lahudek jako roxor, tak se nevymlouvej. A ty normální bodkiny co se lámou jsou z poslední produkce, ty jsem dostal v zimě. A já nejsem izolovaný případ, poslední dobou jsi posral kde koho, at´už přístupem, nebo výrobkama.

J.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”