Chtěl bych Vás pánové poprosit, abyste mě zdrbli, poradili co a jak, a tak podobně. Když už nás Sindor do toho navezl, tak se to alespoň pokusím udělat pořádně. Omluvte také prosím přítomnost larpových zbraní na některých fotkách. Každý blbneme nějak, a rád bych abychom pro tyhle účely dělali, že nic takového nevidíme. Děkuji.
Datace by měla být cca 1450 Anglie ve stoleté válce, nějaký průměrný jouda.
Jisté neostatky v tvarech oblečení jsou způosbeny tím, že si vše jako relativně chudý student šiju sám, v ruce po večerech. V základu mám momentálně dvě varianty - spojené hnědobéžové nohavice (vlna, úvaz na vestičku, nepodšité) a dělené červené nohavice (taky na vestičku, vlna podšitá lnem). Kabátec bohužel taky není podšitý, ale bude dlouhá zima, snad se ktomu dostanu. Prošívka není žádný zázrak, vevnitř je deka, zvenku len, ale svému účlu zatím slouží.
Co plánuju rozhodně vyměnit jsou boty (už mám objednané od Alana Kvasničky), Helmu, až se naskytne příležitst (přestože tahle není podle mě až tak zlá, přeci jen je to Diopan, ikdyž starší práce a s vývazem, pořád je to Diopan) a sehnat asi nějaký kyrys a taky vyměnit kožené šňůrky za vlněé s nákončím. Bohužel ale nejde všechno hned
A teda nějaké ty fotky:
Budyně:

A další

A spíš tak jako pro odlehčení z Budyně na závěr...

Tak jen do mě..