Galerie luků - uživatelé
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Galerie luků - uživatelé
Zdar Dave,..člověče, ty tvoje luky vypadají čím dál tím lépe.
Ještě se divím, že děláš i ty silné luky na tilerovací tyči, ...asi potom i ty luky mají trochu větší sf.
Tilery moc hezké, ale třeba nevím jestli je už na 100# potřeba dělat dvojitou drážku.
Měříš si dostřely těchto luků? Máš třeba do té stovky standart šíp?
Luky by si asi zasloužily i končíky z rohů (popř. parohů), ikdyž to ipe nevypadá nejhůř.
Ještě se divím, že děláš i ty silné luky na tilerovací tyči, ...asi potom i ty luky mají trochu větší sf.
Tilery moc hezké, ale třeba nevím jestli je už na 100# potřeba dělat dvojitou drážku.
Měříš si dostřely těchto luků? Máš třeba do té stovky standart šíp?
Luky by si asi zasloužily i končíky z rohů (popř. parohů), ikdyž to ipe nevypadá nejhůř.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Pěkná práce Dave! Připomínky stejné, jako od Kaši. Musím velice pochválit tilery, jsou opravdu pěkné, i na těch "křivějších" kouscích. Jen tak dál.... 
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Strieľa to náramne dobre. Fretíky u součkú sa už klubouPája1111 napsal:Pěkný klacíkPokud to mám teď set 0, tak si ho to i zachová, můj stařičký svíďák, je pořád stejný, jako den po výrobě.
Bylo nutné ho opálit??? Jo a co fretíky u součků? Neklubou se???
díki, tu dvojitú drážku tam dávam kvôli bezpečnosti a aby som sa nenarobil. veľa ľudí tetivu nevie dať dobre na luk (obzvlášť začiatočníci) a toto im uľahčí napínanie. na slabších lukom mám ako špičky ipe, vyzerá to celkom dobre a aspoň ff sa neotláča do toho dreva. na rohovine sa už pracuje 
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
dave...jak máš upletené očko na tětivě?
zdá se jakoby jsi tam měl pod očkem suk,...což jestli je pravda tak není dobře,
protože to hodně snižuje pevnost tětivy.
A co ty střelené vzdálenosti, měřil jsi něco?
zdá se jakoby jsi tam měl pod očkem suk,...což jestli je pravda tak není dobře,
protože to hodně snižuje pevnost tětivy.
A co ty střelené vzdálenosti, měřil jsi něco?
jo na té tetive je uzol- môj vynález. je to horná časť tetivy, dole je klasicky stolársky uzol ako majú všetci. ten uzol som vymyslel z niekoľkých dôvodov- keď urobím klasickú two-loop string bez zapletania je to očko moc tenké (polovica z hrúbky tetivy) a odreže to aj železo
, keď to zapletiem musí ten záplet byť pomerne dlhý a plynulý čo mi príde dosť zbytočne hrubé a moc sa mi to nepáči a ani to neviem poriadne robiť. naviac tá tetiva musí byť celá poriadne zatočená, aby sa to nerozmotávalo a čím viac je zatočená, tým viac sa naťahuje, čo tiež nie je vyhovujúce. to isté platí i o flemish string. ten uzol sa mi zatiaľ celkom osvedčil. inakmál aj flemish aj two-loop zapletané ale radšej používam tieto.
k tomu dostrelu: štandarty nemám, nemám teraz vôbec čas ani prostredie na ich výrobu. prerábame totiž doma dielňu a všade je totálny binec
dostrel som skúšal jedine s tými 65g šípmi čo mám a s 80g šípom s operením ako livery. ten brestový 100-105lbs s 65g šípmi asi 185 a 80g šípom 175m, ten jaseňový 85lbs 155m a 145m. na ten jaseňak sú moc ťažké, štandarty by šli lepšie.
ten bazový 46lbs28" strieľa rovnako ako môj 58lbs28" plocháč z agátu dosť rýchly ( s flightovými dal 250, max 270m) a to z anglic. šípmi 41g okolo 165m. to je 13,4 gr na libru. pri 8gr na lbs tipujem, že by išiel o hodne ďalej.
k tomu dostrelu: štandarty nemám, nemám teraz vôbec čas ani prostredie na ich výrobu. prerábame totiž doma dielňu a všade je totálny binec
dostrel som skúšal jedine s tými 65g šípmi čo mám a s 80g šípom s operením ako livery. ten brestový 100-105lbs s 65g šípmi asi 185 a 80g šípom 175m, ten jaseňový 85lbs 155m a 145m. na ten jaseňak sú moc ťažké, štandarty by šli lepšie.
ten bazový 46lbs28" strieľa rovnako ako môj 58lbs28" plocháč z agátu dosť rýchly ( s flightovými dal 250, max 270m) a to z anglic. šípmi 41g okolo 165m. to je 13,4 gr na libru. pri 8gr na lbs tipujem, že by išiel o hodne ďalej.
Mark Twain
Mark Twain
Při vlámské tětivě máš šířku tětivy v očku stejnou jako po všude jinde (jen zapletení očka má větší šířku).
Slušné výkony těch luků.
Slušné výkony těch luků.
Tak jsem se rozhodl sestoupit mezi lukaře smrtelníky (a taky Jarovy nějak vypadly určité fotky)
a tak sem dám nějaké fotky mých starších luků...
Tohle je jeden z nej... Bulletwood/IPE 115@32".Na medlánkách dal 220m a 240-250m jsem s ním potom střelil (vše BLBS).

Tohle je jeden z nej... Bulletwood/IPE 115@32".Na medlánkách dal 220m a 240-250m jsem s ním potom střelil (vše BLBS).
- Pája1111

To byl luk, super luk!!! Moc se mi líbil...škoda ho... Střílel opravdu exelentně!
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Bol to najkrajší lepeňák čo som videl. Páčila sa mi farba, rovnosť a celkové spracovanie. 
ten sa aj mne moc páči. a čo je s ním?
kašo ty výkony sú není nic moc, priemer. pracuje sa na lepších
kašo ty výkony sú není nic moc, priemer. pracuje sa na lepších
Mark Twain
Mark Twain
Už jsem to psal, .... zlomil jsem ho na Festivalu mechanické artilérie na Curia Vitkov.
Měl jsem ten den formu,...zlomil jsem dva luky o celkovém nátahu cca 260# během 10 minut.
Shit happens! : )
Měl jsem ten den formu,...zlomil jsem dva luky o celkovém nátahu cca 260# během 10 minut.
Shit happens! : )
Zdar, tak tady je jeden starší luk, tis z biletů, 60@32".
Pořád střílí a pěkně, ale musím si dát příště pozor na provedení spoje, protože mi to později od něj začalo praskat (opraveno opletem).

Pořád střílí a pěkně, ale musím si dát příště pozor na provedení spoje, protože mi to později od něj začalo praskat (opraveno opletem).
Naposledy upravil(a) Kaša dne 29 Říj 2012, 09:21, celkem upraveno 1 x.
- Pája1111

Viděl jsem ho a moc se mi líbil.... Prostě Kašova klasika. Krásný luk i jeho tvůrce 
Děkuji Pajuško
Za tak krásnou pochvalu dostaneš přídavek.
Tady je pár fotek z výroby, např. spoj, ukázané problémové místa, které jsem potom ovázal.

Za tak krásnou pochvalu dostaneš přídavek.
Tady je pár fotek z výroby, např. spoj, ukázané problémové místa, které jsem potom ovázal.