Kuše
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Kuše
Po delší době replika středoevropské pozdněgotické kuše, vyrobená původně kamarádem Milanem Boškou, kterou jsem si upravil podle svých představ.
délka: 82 cm
rozpětí lučiště: 68 cm
napínací síla: 106 kg/23 cm

Více fotek na: http://historickekuse.websnadno.cz/15-stoleti.html
délka: 82 cm
rozpětí lučiště: 68 cm
napínací síla: 106 kg/23 cm

Více fotek na: http://historickekuse.websnadno.cz/15-stoleti.html
Nic není takové, jak se zdá...
Replika rumpálu k napínání kuše. Upevnění rumpálu ke kuši pomocí provazového oka (stejně jako u německého heveru) je pouze historickou spekulací.

Nic není takové, jak se zdá...
zdravim páni. zaujmam sa o kuše par som ich uz vyrobil ale potreboval by som rady od skusenejšich a vidim ze tu sa par skusenych ludi najde. nedavno som narezal niaky jasen a drien na lucistia ale je to dost kratke. tak do 100 cm. robim kolickovku. potreboval by som aj par dalsich rad ako s tym drevom na lucistia robit lebo mam skusenosti len s laminatom a kovmi...vopred dik za info....
-
Vladislav z Ralska
Zaslechl jsem něco o lučišti z Pámelníku a docela by mě zajímal názor znalejších zda by to byla vhodná volba.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
A kde jsi to zaslechnul??? Vždyť je to keřík, kde nenajdeš silnější větev....Vladislav z Ralska napsal:Zaslechl jsem něco o lučišti z Pámelníku a docela by mě zajímal názor znalejších zda by to byla vhodná volba.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
-
Vladislav z Ralska
To byla jedna z mích prvních připomínek, ještě mám v živé paměti jak jsem ten keř likvidoval na baráku.
Mluvil o tom jeden známej kterej se to snad bude pokoušet dát na kolíčkovou kuši. Na výsledek jsem velmi zvědav.
Mluvil o tom jeden známej kterej se to snad bude pokoušet dát na kolíčkovou kuši. Na výsledek jsem velmi zvědav.
To mi zní jako že na lešení jsou nejlepší fošny z angreštovýho dřeva.....
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Čau lidi, potřeboval bych poradit z čeho udělat kovovej ořech, už mam za sebou pár kolíčkovek ale teď bych chtěl zkusit kuši s ořechem, jen právě nevim z čeho ten ořech. Z parohu se mně to ještě dělat nechce, zas tak pokročilej nejsem.