Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu

Příspěvek od cornus »

Jak v tom návode Tim Baker doporučuje vyhnúť sa maklure a agátu tak naopak treba ich uprednostniť. Osekať beľ neni problém pri troche cviku.
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Nebo třeba tohle: Není to ucelený návod na výrobu, ale to nejdůležitější tam je.
http://dlachman.blog.cz/rubrika/luky
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

To je tvoj blog chano? Celkom pekne urobené s Pajom na fotkách.
chano

Příspěvek od chano »

jj původní myšlenka byla vysvětlit základní lukařinu, aby se to tady a jinde neplevelilo, a taky reflektovat nějaké moje zájmy. Autorství članků neřešim, protože dnes se všechno kopiruje, je to jednodušší a pokud to vysloveně někomu neva tak sc tím není žádný problém, kdyby to někomu vadilo, články se dají předělat.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Není zrovna moc košer cpát na svůj blog cizí posty odněkud jinud, ledaže bys explicitně před každým uvedl o koho se jedná atd. Je to zavádějící a chlubení cizím peřím.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
chano

Příspěvek od chano »

chápu, no já tam uvedl že články kopíruji, a že spousta fotek a informací není ode mě, ale je pravda že zrovna tam jak je pája nemám uvedeno od koho to je a vypadá to jako bych to psal já. Nic jdu to poopravit. Chlubit se cizím peřím nechci a ani to nemám zapotřebí.
melkel

Příspěvek od melkel »

Zkus zrovna i trochu opravit pravopis. Je to hrozné........
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Naso, já mám v přezdívce 4 jedničky :badgrin:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

čau, právě dokončuji další obří ELB (délka 86"), je ve fázi před finálním tillerem a protože si myslím, že ho asi nepřežije, dávám sem fotku. Libráž zatím neznám, na tilleru jsem ho natáhl asi na 25" a pak jsem si řekl, že se s ním ještě do zítřka pomazlím a vyfotím ho, dokud je v kuse. Nebo zvažuju, že ho udělám slabší ať to přežije. Je tam jedno problematické místo, které už oslabovat nebudu, taková ta viditelná bublina. No, nic moc kvalita to asi nebude...
Přílohy
waaar1cf.jpg
waaar1cf.jpg (440.74 KiB) Zobrazeno 5028 x
war3.jpg
war3.jpg (91.57 KiB) Zobrazeno 5069 x
Naposledy upravil(a) Deadguy dne 05 Lis 2011, 12:57, celkem upraveno 1 x.
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Mrháš talentom na mizernom dreve.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Nemrhá, na takových dřevech se nejvíc naučí. Třebas to vydrží..... Já teď dělám morušový WB, teď to mám nahrubo opracované, má to cca rozměry tisového 130# luku a je to pořád neohebné jako násada od krompáče. Jsou tam taky dost divoká místa, ale nevzdávám to a doufám, že vydrží..... :blackeye:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
chano

Příspěvek od chano »

Pája1111 napsal:Naso, já mám v přezdívce 4 jedničky :badgrin:
změněno opraveno. :salute:
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Takže luk tiller na 32" v pohodě ustál. V pohodě proto, že je slabý, a to 92lb. Uvažuju tedy že ho zkrátím, protože asi nemá smysl při takové síle zachovávat jeho extrémní délku, 218cm. A zkrátím ho rovnou na 195cm, čímž ho ovšem znovu vystavuji nebezpečí exploze. Ale vovo votom to je ;) . Foto tilleru níže v mém předešlém příspěvku.
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

1 procento zkrácení způsobuje zesílení o 5 procent. Čili Zkrácením 90 o to co píšeš získáš luk, který má teoreticky 155 lbs a bude ti stejně k ničemu.

Zařízni to nejdřív na 205 a uvidíš.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Určitě ho budu masakrovat pomalu centimetr po centimetru a zkoušet. I když, 155lb, sakra to je meta ! Myslím teď jako pro lukaře, ne pro střelce, samozřejmě :-)
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”