Kuše

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Re: Kuše

Příspěvek od Pája1111 »

Napiš Broďanovi, tady na fóru, poskytnul jsem mu okopírovanou knížku o kuších na další šíření....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Pája1111 napsal:... Kožené jsem nikdy neviděl.....
A tie moje majú čo? :)
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
mattiass

Příspěvek od mattiass »

DSCF1356.JPG
DSCF1356.JPG (552.03 KiB) Zobrazeno 7013 x
mattiass

Příspěvek od mattiass »

no tu je ten obrazok snad je to o cosi lepsie ako ta predtym, orech je jeleni paroh a luciste lepene jasen drien, no teraz robim na dalsej.tak ta uz snad bude okej dakujem pajovi a brodanovi za knihu a za rady idem sa do toho pustit hned ako budem mat cas.
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Tak se chystám vyrobit novou kuši. Socha bude z dubu (mám i buk, ale dub mě přijde hezčí), lučiště sklolaminát a ořech bude z losího parohu, jinak tětivu udělám asi z konopnýho provázku. Prosim vás pište připomínky k těm materiálům, kdyby se vám na nich něco nezdálo, protože kuši s ořechem dělám poprvé.
Raymond z Normanov

Příspěvek od Raymond z Normanov »

Prosím Vás, vážení, vedeli by ste mi pomôcť s vyhľadaním akejkoľvek dobovej zmienky, alebo zachovalom exemplári balestri (kuše na kamene) zo 14. stor.? Dík
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Myslíte, že nebude vadit, když tam nedám to kostěné obložení? Napadlo mě to nahradit světle lakovaným habrem protože ten je taky dost tvrdej. :?:
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Honzin napsal:Myslíte, že nebude vadit, když tam nedám to kostěné obložení? Napadlo mě to nahradit světle lakovaným habrem protože ten je taky dost tvrdej. :?:
Nebude to dobové, když už se budeš dělat s obložením, tak tam dej tu kost.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Děkuju za radu Pájo. Tu kost asi hovězí že? Nevíte kde nějakou sehnat? Napadlo mě někde u řezníka ale nevim no...
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Honzin napsal:Děkuju za radu Pájo. Tu kost asi hovězí že? Nevíte kde nějakou sehnat? Napadlo mě někde u řezníka ale nevim no...
Jo, dej tam hovězí, v řeznictví jich seženeš za pár korun hromadu... Ale domluv se s nimi, ať tě nechají vybrat, jinak budeš jen vařit polívku :badgrin:
Hlavně ty kosti dobře očisti a pořádně vyvař, alespoň ve třech vodách, abys dostal pryč mastnotu.Potom vydrhnout kartáčkem a jarem.
Já to pro jistotu ještě nechávám přes noc ve slabém peroxidu vodíku, ten to dokonale odmastí a vybělí...
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Děkuju za rady Pájo, už se na to chystám :D
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Mimochodem nevíš jaká kost (myslim jestli žebro nebo noha...) je nejlepší? :) A dívám se, že seš taky z Brna, nevíš o nějakym dobrym řeznictví? :D
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Ze zadní nohy. ale dá se i z přední... žebro nebrat!
Myslím, že je jedno jaké řeznictví... stačí se domluvit, aby to nebylo napižlané na malé kousky.... Prostě s tím budeš mít spoustu práce, taky to docela smrdí, když to tak dlouho vaříš, prostě lahůdka...

Musíš si ty kosti nařezat na kusy, které se ti budou hodit na to obložení, nevař to všechno, to bys z toho zešílel....
Pilkou na železo, kdybys nevěděl :D Nebo na pásovce to taky jde.
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Děkuju mockrát za rady :)
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

1. Jak silnou stěnu by měla mít ta kost?
2. Jak dlouho to vaříš v jednotlivých fázích?
3. Je to potřeba nějak stabilizovat pokud ano jak?
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”