Kuše

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

melkel

Re: Kuše

Příspěvek od melkel »

Minimálně parohovina se obráběla stejně jako dřevo, a jsou dvě možnosti, jak toho dosáhnout - vařením, kterým ta kost na chvilku změkne a ty s ní můžeš dělat, nebo naložením do kyseliny, která reaguje s kostí, a dočasně ti ji změkčí. Po opracování zpátky ztvrdne. Pokud to ale přeženeš, budeš mít jen rozežranou houbu.
Mě se nejvíc osvědčila dílna, respirátor na hubu a power tools :badgrin:
wolf

Příspěvek od wolf »

melkel napsal:...naložením do kyseliny, která reaguje s kostí, a dočasně ti ji změkčí....
O tom píše nějaký článek v exrea, ale když jsem to zkoušel, tak to moc nefungovalo. Presneji zmekla jen ta houbovita kost, ale "masiv" ne.
Aqua et panis est vita canis.
melkel

Příspěvek od melkel »

Vím, že Bobr to takhle dělal, jako experiment. Ale je to všechno o parohovině.
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

Tak jsem hrábnul do těch kostí flexou s respirátorem, to je porod. Během chvilky bílo a vleze to úplně všude a toho smradu, a výsledek zatím nic moc, uvažuju že se nato vykašlu a že tam rubnu nějaký tvrdší dřevo. Nebo druhá varianta a rašplovat a rašplovat.
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Máš flexu s regulací otáček ? potřebuješ tam mít co nejmíň otáček. Jestli máš třeba klasickej narex tak je to nahovno. Má na měký věci moc otáček. Ty, divej, ono je to o trpělivosti. Kdybych si já řekl že na to seru tak neudělám žádnou kudlu. Pust se do toho ručně a nakonec z toho budeš mít ještě lepší pocit.
Drak
mattiass

Příspěvek od mattiass »

tak nieco nove z mojej tvorby...luciste ocelove, orech tiez, socha buk moreny + vceli vosk..striela to super ...zatial asi najsilnejsie co sa mi podarilo.
Přílohy
kuša.JPG
kuša.JPG (611.92 KiB) Zobrazeno 8894 x
chano

Příspěvek od chano »

Drak(Drakobijec) napsal:Máš flexu s regulací otáček ? potřebuješ tam mít co nejmíň otáček. Jestli máš třeba klasickej narex tak je to nahovno. Má na měký věci moc otáček. Ty, divej, ono je to o trpělivosti. Kdybych si já řekl že na to seru tak neudělám žádnou kudlu. Pust se do toho ručně a nakonec z toho budeš mít ještě lepší pocit.
nee nemám flexu s regulací otáček. No právě kvůli tomu pocitu to dělám, ale už se mi moc do toho nechce.
chano

Příspěvek od chano »

jo chci se zeptat je problém když má socha jen 70cm? Jako když praskne tětiva tak to bude asi o hubu i oči.
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Ještě by sis mohl udělat odsávání ze starého vysavače. Upevnit rozbrus k ponku, udělat si nástavec na hadici (třeba z tenkého plechu) a kost si při broušení kapkou vteřinového lepidla chytit k nějaké tyčce, abys nepřišel o prsty. Dá se tak eliminovat ten nejhorší nepořádek, ale smrad bohužel ne.
Rozbrus s pevnou regulací otáček (jako mají třeba vrtačky) jsem ještě neviděl. Co máme my, tak mají regulaci elektronickou (podle zátěže) a to moc nepomáhá, nebo alespoň když jsem takhle brousil rohovinu, tak to nepomohlo.

A když praskne tětiva na kuši, je to o hubu asi vždycky.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Sumira

Příspěvek od Sumira »

http://www.profi-technika.cz/bosch-uhlo ... 50-ce-4487
Až někdy budu kupovat další rozbrus, tak něco takového.
Žoldák

Příspěvek od Žoldák »

Sumira napsal:http://www.profi-technika.cz/bosch-uhlo ... 50-ce-4487
Až někdy budu kupovat další rozbrus, tak něco takového.

V Praze na Ortenově náměstí ji mají v akci za 1990,-
Kdo není ochoten bránit svoji svobodu, nesmí se divit, že mu občas pod okny zaparkují cizí tanky.....

Kdo překove meče v pluhy bude orat pole pro ty, kteří to neudělali.
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

K těm flexám, znám pár lidí co měli ty bosch nebo takovýhle značky, vždycky jim po roce, dvou zhořela. Jediná flexa která za něco stojí je protool od narexu. No pokud nepotřebujete regulaci tak jakejkoliv narex. Ty vydrží mraky. Já mám jednu co má už 10let a furt maká jak divá. Ani se nezahřeje když s ní dělám třeba 2 hodiny v kuse.
Drak
chano

Příspěvek od chano »

Tak jsem dělal sochu trochu netradičně? Určitě to není podle nějaké historické předlohy. Směrem doprava se dostanete na další foto. Chybí poladit otvor pro ovázání lučiště, nalepit kosti, kostěnej kolíček a povrchovka.

https://picasaweb.google.com/1147249726 ... 1214994274
Honzin

Příspěvek od Honzin »

Tak jsem se pustil do ořechu, je z losího parohu. Průměr 3,8cm šířka 3cm. Myslíte ze to v pohodě udrží 85kg nátahu? (Na řezu je ten paroh místy nafialovelej, nebo naruzovelej,póry to nejsou, nevadí to?) Tvar eště trochu upravim.
Přílohy
2011-12-27 18.32.39.jpg
2011-12-27 18.32.39.jpg (1.12 MiB) Zobrazeno 8563 x
Pappi
Hlad
Hlad
Místo/Bydliště: Český Brod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappi »

Zdar, ten nátah problém nebude, ale problém bude, nebo už je ten tvar ořechu. Konkrétně nejvíc tvar zubů držících tětivu. Ten výřez pro tětivu je příliš hluboký a utopený dole. Ten oblouk (zářez) má kopírovat plynule tvar tětivy. Takto ti to s tou tětivou po spuštění udělá skok a netrefíš nic.
Je třeba odpouštěti nepřátelům, ale ne dří­v, dokud nebudou pověšeni.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”