Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Teď mám doma dva morušáky... Jeden 120#-špičky 11mm, druhý 130+# a špičky 12,5mm. Drží to v pohodě.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Zdravím, mám takový problém, dělám ted na jednom tisu a objevila se mi na břiše trhlinka, jsem nováček a tak bych se chtěl zeptat jak tohleto řešíte. Díky... časem snad pošlu i foto, ikdyž mezi těma vašima skvostama se budu cítit jako hroznej barbar a dřevokazič.
- Pája1111

Pokud je ta trhlinka podélná, nic tak strašného se neděje. Zalej to vteřinovým lepidlem.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Díky moc, já bych to nerad pokazil, hrozně se na ten luk těším, uvidíme jak to dopadne...
- Pája1111

Tak dej potom foto, třebas i v průběhu výroby, abychom ti mohli popř. poradit, když to ještě jde.....
z výroby: druhý týden to tileruju, sundal jsem z toho zase půl centimentru a pořád má 130+ při 26" viz.foto. Připadá mi už fakt tenký, ale nedám ho ani na 24", kdoví kolik má, váha je na doraz. Zítra repete, centimetr denně smirkem je na mě fakt moc i při dovolené. Nebo chce ho někdo 160@30 ? Nocky má komplet
Ten tiler ještě dopiluju je to hrubák.
- Přílohy
-
- PC200028.JPG (798.65 KiB) Zobrazeno 5514 x
Uber trochu dřevo uprostřed obou ramen, plynule. Máš průhyb skrz rukojet´, pak na konci a tužší midlimb, to je nejhorší verze. 
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
pravda, nejtužší je luk ve středech obou ramen, ta zakřivení na koncích ramen, hlavně viditelné na levém, jsou tak rostená, vařit už to nebudu. Levé rameno uprostřed je mnohem tužší než pravé, přitom je už asi o 2mm tenší ale pořád to nestačí. Nelíbí se mi to, ale budu muset ještě ubírat i z něj. Popravdě mě to už moc nebaví, vzhledem k tomu jak otřesný to byl klacek mám pocit že jdu nad jeho síly. Jo, ještě upravuju, ten střed je taky tak rostený - lomený, na tileru je vidět že téměř nepracuje, neohýbá se. Ufhawkwind napsal:Uber trochu dřevo uprostřed obou ramen, plynule. Máš průhyb skrz rukojet´, pak na konci a tužší midlimb, to je nejhorší verze.
J.
Skoro po roce jsem se pustil do výroby nového luku. Zatím je to hrubě tvarováno rašplí.

Na tom pravém rameni se špička ohýbá trošku víc - byl tam pant a ještě jsem ho úplně neodstranil.

Na tom pravém rameni se špička ohýbá trošku víc - byl tam pant a ještě jsem ho úplně neodstranil.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111

Pant js svině.... Chce to celé zeslabit, aby zmizel... Co je to za dřevo?? Jasan??
Máš pěkně spartánsky zařízený bejvák
Deadguy: Na této délce luku je potřeba udělat tiler co nejvíce dokulata, aby se napětí rozložilo do celé délky...
Ty ubíráš 1cm materiálu smirkem???? A já pořád odkud máš takový svaly
Když jsem zeslaboval jeden tisák, myslel jsem, že mě jebne. Ubral jsem z něj cca 7mm a žádná změna v libráži. Potom stačil 1mm a skočilo to o 10 liber dolů, tak bacha na to....
Máš pěkně spartánsky zařízený bejvák
Deadguy: Na této délce luku je potřeba udělat tiler co nejvíce dokulata, aby se napětí rozložilo do celé délky...
Ty ubíráš 1cm materiálu smirkem???? A já pořád odkud máš takový svaly
Když jsem zeslaboval jeden tisák, myslel jsem, že mě jebne. Ubral jsem z něj cca 7mm a žádná změna v libráži. Potom stačil 1mm a skočilo to o 10 liber dolů, tak bacha na to....
Je to jasan, úplně bez suků, ale má SG 0,6-0,65. Mám volný víkend, tak budu zeslabovat.
No, já si na věci kolem sebe moc nepotrpím.
No, já si na věci kolem sebe moc nepotrpím.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Chtěl bych se zeptat- neměl by někdo zlomené týblo šípu co by mi byl ochotný přenechat za nějaké drobné vyrovnání? Potřebuju jen zadní část s letkou, půlka šípu bohatě stačí.
Pěchota z přesvědčení.
- Pája1111

Klidně ti jeden přenechám, ale na poštu s takovou blbostí nepolezu....
Pánové, tak su docela nasrané. Konečně sem dorovnal ten křivej tis a udělal jakš takš tiller a výsledek je že při délce 191 cm NTN má sice pořád reflex 1,5 palce, ale na 32 palců nátahu má jen 66 liber. A co mě nejvíc sere, sice ještě nejsou ubraný špičky, ale váží teď 970 gramů.
Je to hrozný, zkusím ho zkrátit, chtěl sem aspoň 80 liber a na moji výšku mi stačí 30 palců nátah.
Je to hrozný, zkusím ho zkrátit, chtěl sem aspoň 80 liber a na moji výšku mi stačí 30 palců nátah.
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
aby si sa tomuto vyvaroval, zožeň si rovný jaseň a uč sa robiť na tom. Nemusíš nič rovnať, a teda nebudeš nasranej
. aspoň si ušetríš tis keď to už budeš vedieť urobiť tak, ak chceš.
Ak ho chceš skrátiť ak možno o 5cm. už takto mi príde trocha krátky na ten náťah (ja robím z ipe-tie sú kratšie- 196cm ntn, self mám kolo 202cm), skoro ho vystrieľaš, i keď je to tis.
podľa tej váhy súdim, že to je buď tis "gumák", alebo ho máš predimenzovaný. každopádne pošli foto.
Ak ho chceš skrátiť ak možno o 5cm. už takto mi príde trocha krátky na ten náťah (ja robím z ipe-tie sú kratšie- 196cm ntn, self mám kolo 202cm), skoro ho vystrieľaš, i keď je to tis.
podľa tej váhy súdim, že to je buď tis "gumák", alebo ho máš predimenzovaný. každopádne pošli foto.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain