Videa o střílení a lucích, filmy

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Honza F.
Sponzor Brodce

Re: Videa o střílení a lucích všeobecně

Příspěvek od Honza F. »

Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Z Pipa bych si příklad nebral, jednak produkuje sračky, druhak lže kudy chodí.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Tak s lukem od něj jsme měli možnost se seznámit u Doneyho.... Opravdu nic moc na tu cenu....
Jinak ta jeho výroba je "tovární" záležitost na které se v reklamním videu podílel Pip jen náznakem štípání špalku...a řezáním na pile :D
Tiler luku ve videu se také moc nepovedl :doubt: a i když se to snažili lehce zamaskovat, už při tilerování bylo vidět, set na luku... Prostě to na mě dojem neudělalo....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Na mňa to pôsobí ako strojové lepence za hodne vysokú cenu.
Robím agátový self na objednávku za 100 a ešte každý druhý skučí či by to nemohlo byť lacnejšie.
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Mne jeden starý dedo povedal, že mu mám predávať šípi po 10 centov kus a že majú byť dlhé 90cm. V tedy boli moje pocity asi také, že som nevedel, či mám plakať alebo sa smiať, no každopádne ma to urazilo, a poriadne. No koko*.
ďalší chcel luk, a keď som mu povedal cenu, že 65E ohradil sa na mňa, že samik kúpi za 50E. zasa, čo som kóreec, čo robí zadarmo?, takých ľudí milujem...

Mne sa tie jeho luky vizuálne páčia, no tiller a set a pod. už nie.
Hawkwind, ako myslíš že klame? Nepoznám ho, preto sa pýtam. Inak tie ceny sú priam majstrovské :)
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Miten

Příspěvek od Miten »

Honza F. napsal:No vida. Hned jsem zase o kousek chytřejší. Možná bychom mohli založit vlákno "Jak to nedělat"...
Jsem rozhodně pro!
ouki
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od ouki »

Určitě existuje snadnější způsob jak si vydělat na živobytí :-/
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

David : například napsal knížku, ve které nakydal spoustu blbostí - jakože Mary Rose luky byly jen kolem 100 lbs (to aby jich víc prodal), že tisové luky vydrží jen pár set výstřelů (aby prodal víc slepenejch, hlavně Osage)), že s ním Steve Stratton dělal nějakej "výzkum" (Steve je můj kamarád a potvrzuje, že nedělal) atd. - bohužel, tuhle knížku si kupujou a papouškujou lidi a v obecném povědomí jak to dělat nadělala velké množství škody. Jeho podvody na Cellestinovi znamenaly na dlouhou dobu zaražení přísunu italského tisu a tak dál a tak dál.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

http://www.youtube.com/watch?v=5NOjJRa7 ... fw&index=1
Za povšimnutí stojí, že nepoužívají klasické eurošípy, ale nějaké s mnohem menší "bambulí".
melkel

Příspěvek od melkel »

Eurošíp je české specifikum, které používáme proto, aby se mohlo na bitvách střílet do lehkooděnců i relativně nablízko. Střelba jinde je nejčastěji balistickým obloukem, plus obvykle na pečlivě vybranou (a obrněnou) skupinu.
Sumira

Příspěvek od Sumira »

Používají tohle
http://www.3riversarchery.com/Bunny+Bus ... eitem.html
, jeden jsem si vzal od lučištníků po bitvě v Malestroit.

Nic jiného tam nepoužívali.
Jen těžkooděnce nestříleli. Ale asi taky nic tak kutilského, jako eurošíp neřešili.
lasky
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Příspěvek od lasky »

Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”