Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Z paroží doložené nejsou, ale udělat je můžeš. Self nock zářezy jsou OK před 1300´, stejně jako váha kolem 70#.
Mě se to líbí, tvar není zlej, když přihlédnu k nutnosti nechat některý sukovatý místa tužší. Příště nedělej tolik průhybu úplně přes rukojet´.
J.
Mě se to líbí, tvar není zlej, když přihlédnu k nutnosti nechat některý sukovatý místa tužší. Příště nedělej tolik průhybu úplně přes rukojet´.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Čeče Jardo to bude tím, že mi ten tiller moc nevyšel
Nemáš někde fotku, jak přesně ty zářezy vypadaly? Jen zepředu, nebo z boků, nebo jen jednostrannej?
Nemáš někde fotku, jak přesně ty zářezy vypadaly? Jen zepředu, nebo z boků, nebo jen jednostrannej?
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
http://www.alanesq.com/sidenock.htm
moc sa mi nepáčia ale aspoň čosi.
moc sa mi nepáčia ale aspoň čosi.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Ty jsou dost obludné, už jsem je viděl kdysi... Kaša dělal nějaké z paroží.....Možná sem dá foto.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“

Trošku jsem pokročil se svým posledním lukem. Na končíky moc nekoukejte, jsou dost humpolácké a ještě je budu ubírat. Rozměry ani váhu jsem zatím neměřil, jediné co vím je průměr u končíku - asi 10mm.
Abych to tu zbytečně neplnil příspěvky.

Proškrábl jsem trošku střed a dotáhl na plných 32". Možná by to ještě krapítek sneslo, ale nechal bych to takhle.
Naposledy upravil(a) Honza F. dne 22 Bře 2012, 09:24, celkem upraveno 1 x.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Pája1111

Na můj vkus je hodně do ploché elipsy. Trošku bych ho ještě proškrábnul směrem ke středu. Ale asi není natažený na plný nátah, tam se to může jevit i jinak...
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Súhlas s Pájom. Dal by som to viac do kruhu.
- Pája1111

Ten střed bych ještě trošku povolil...ale zůstat to tak může....
Teraz je to lepšie
Honzo, ten tiler je vpohodě.
Pak napiš parametry a hlavně jak to střílí, to je na tom to nejdůležitější.
Kaša
Pak napiš parametry a hlavně jak to střílí, to je na tom to nejdůležitější.
Kaša
- Pája1111

Já: Bych to ještě škrábnul...
Cornus: Je to lepší....
Kaša: Je to v pohodě....
Tak si vyber
Cornus: Je to lepší....
Kaša: Je to v pohodě....
Tak si vyber
Zdravím všechny, dosud jsem si vaše fórum jen lačně pročítal leč tentokrát se na Vás obracím ohledně rady přímo (bude-li jaká)? Po dvou a půl roce čekání až proschne tis jsem se do něj konečně pustil (můj první). Vytoužený Longbow počal získávat jasnější obrysy, vybrat místo ať je co nejmíň součků atd. JENŽE..už při začátku tilerování se mi jedno rameno začalo stahovat do strany (určitě to má nějaký odborný termín..tedy se omlouvám, ještě jsem nepochytil). průhyb je na cca 20 cm a to celkem plynulý, nižádný suk či jiná nekalost se v tom místě nenachází. snad jen že jádro tu rostle drobet do oblouku ale opět se vrací. vrtuli to dělá téměř neznatelně. jedná se o tis jak zde říkáte ,,český parkový" stár 40 let. Pokusil jsem se dokud to jen šlo ubírat z jedné a pak i druhé strany, ale pořád se to táhne bez očividného vlivu
napařovat se mi to příliš nechce a jasan, líska, jilm ani jabloň mi tohle nikdá nedělaly.
Díky za jakýkoliv postřeh
Díky za jakýkoliv postřeh
- Pája1111

Nešlo by to vyfotit?? Podle popisu je to prostě ohnutí do strany, které musíš narovnat teplem. Jestli tam nejsou nějaké vady, normálně to nahřej pistolí a srovnej svěrkami. Trošku to přetáhni, ono se to potom kousek vrátí.... Ale víc bych ti k tomu řekl, kdybys to vyfotil, takto jen odhaduji, co s tím máš....
Špičky a stred musia byť v lajne keď natiahneš medzi koncami provázek.
Rovnanie parou nieje problém.
Rovnanie parou nieje problém.
Prosímtě Pajo máš ještě ten tis jak jsem si ho dával k tobě, chtěl jsem z toho cca 50ku nebo jsi z něj už něco udělal? Uvažoval jsem že bych ho ošlachoval. A možná bych ho udělal i kratší a v řádné síle alespoň 80-90lb.Jě nějaký důvod proč nešlachovat tis? A máte nějaký dobrý zdroj hovězích šlach?