Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Pája1111 »

Kaša: Jo, je to plánované na WC , divná zkratka :badgrin: Ale asi se to bude muset zeslabit, protože po včerejším střílení moc nevěřím, že to klesne o 10#....
Jinak včera jsme ho zastřelovali...foukalo od zadu, ale i tak mám celkem slušné srovnání. Dostřelilo to o nějakých 15m dál, než ten můj ipe/bambus ( ten starší, co jsem lepil polyuretanem). Cca 240m. A to mi chyběl tak palec dotáhnout, po zimě je to fakt bída :doubt:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Z nedělního střílení.....

Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Supr tiler. S čím to střelilo 240m?
Jestli se standartem, tak welsh arrow by mohl letět o pěkný kus dál!
Nebo už máte někdo welšské šípy?
Už se teším až v této kategorii znepříjemníme klukům anglickým život. :D
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

240m to bylo BLBS šípem, ale foukalo od zadu.... Uvidíme, jak to bude metat v bezvětří...dám vědět.
Welšké šípy ještě nemám, čekám na peří....
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

pridám i ja mojich zopár. Už som ich síce dal na lukostrelca, ale všetci asi ešte nevideli a keďže toto je EWB fórum.

Bambus+tis asi 120lbs32". Není to úplne špica, ale strieľa celkom dobre, 190m 60g šípom, 170m 98g šípmi (oba letky typ BLBS). Napočudovanie si tis s bambusom rozumie. Foto v plnom náťahu sa ešte pokúsim dodať.
Obrázek

https://picasaweb.google.com/1019766370 ... 6129917602

Jaseň asi 170lbs32" (má 110lbs pri 25"). Chcel som samozrejme slabší, ale nevadí, schválne som ho nechal taký silný, aby som mal aj niečo takéhoto. Je z kvalitného materiálu, rozmery má tak na 100-110lbs luk. Bohužiaľ ho natiahnem iba na 28" :)

https://picasaweb.google.com/1019766370 ... 4191452178
Môžte pozrieť aj ten pred ním (doľava).

Lepeňák z bulletwood a bambusu, cca 65lbs 30". tento som robil skôr do terča a na predaj prostým ľudom. Má príjemný náťah, úplne bez stacku.

https://picasaweb.google.com/1019766370 ... 1095448482

No a pre fanúšikov plochých lukov jeden z Flámska (aspoň myslím). Agát cca 76lbs28".
https://picasaweb.google.com/1019766370 ... 5028964306
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

110#/25" je 140#/32", pokud nestackuje, ale pořád dobrej výkon s jasanem. Na tileru trochu tužší vlevo ke středu luku, ale záleží jak se chová při nátahu v ruce.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Moc pěkné, líbí se mi i čistota provedení! Jsem zvědavý, jestli ten tis pod bambusem vydrží bez újmy.... Já jsem na tis buchnul hickory a drží to, a to mám na břiše toho luku i kus běli :drunken:
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Prepáčte, že odpovedám tak neskoro, ale mam toho v poslednom čase dosť.
diki za pochvalu :)
Jaro, ten luk som tipoval podľa toho videa od celestina polletiho. Vychádzalo to okolo 160-170lbs. Musím si kúpiť poriadny silomer...
Pájo bol som s nim strieľať zopár razy a okolo hrčí sa objavili 3 fretíky... Je pravda, že ten tis bol dosť hrčatý, ale hustý. No nič, mám ešte lepšie kúsky 8) Pokúsim sa ho odfotiť aj v plnom náťahu niekedy.
Ten tvoj som kedysi videl, tiež pekná práca

Zabudol som ešte pripojiť šípy k tým silným lukom:
https://picasaweb.google.com/1019766370 ... 1338464562
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Dobrej ten stojan na šípy :clap: Šípy jsou pěkný, jen bych volil trošku jiný tvar pěří.... Delší a nižší.
Tak 19cm x 1,4cm v nejvyšším místě....
Miten

Příspěvek od Miten »

Tak jsem se odhodlal sem poslat svou první práci. Je mi jasné, že je tam plno chyb, ale i tak jsem na něj pyšný! Tětivy si nevšímejte, s výrobou tětiv jsem na tom zatím velmi špatně :D. Jedná se o parkový tis, ovšem neměřil jsem sílu atd. Snad dodám později, hold moje vybavení ještě zaostává! :)
PS: Prosím, nevšímejte si díry na tričku v podpaždí... :D
full.jpg
full.jpg (823.6 KiB) Zobrazeno 5981 x
krivost.jpg
krivost.jpg (167.04 KiB) Zobrazeno 5981 x
prodil.jpg
prodil.jpg (183.38 KiB) Zobrazeno 5981 x
chano
Místo/Bydliště: Vyškov

Příspěvek od chano »

ohyb vypadá na první kousek slušně, na koncích ramen (u špic) máš podle mě hodně materiálu a rameno se ti zde neprohýbá do kruhu je jakoby v přímé lince cca posledních 20cm od konců.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Moc ten tvar není vidět, jak je to vyfocené z úhlu. Příště to chce bliknout z boku, aby byl tiler lépe vidět.
Na koncích máš hodně mat. chce to zúžit stranově.
Také mi to přijde celé takové hrubé.... Dodej foto z boku, řekneme ti víc.... Na první pokus sis ukrojil dost těžkou práci s takovým křivolakým tisánkem....
Miten

Příspěvek od Miten »

Díky za rady! Mrknu na ty konce a pak pošlu snad lepší foto. Fotila máma no :). Jinak k materiálu, tady v okolí není moc z čeho dělat, je tu jeden člověkem zapomenutý park po zbořeném děcáků a tam roste pár velikých tisů, jen teda najít vhodnou větev. Pak tu je i několik jasanů... víc jsem zatím neobjevil. Takže dělám z toho co příroda dá :).
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Mě se to na první pokus líbí, jen to odšmirgluj a ztenči trochu ty špičky.

Jarda
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Zdar, tak tady je tisový bileťák 60@28".
Je z anglického tisu, je tam víc jádra než jde vidět, boť je to z menšího kmínku.
Sem tam boule a trochu had (docela rovnané), slepil jsem to už s mírným deflexem, končíky buvol.

Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”