Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Naopak, uplést tětivu není vůbec složité. Tady máš návod, podle kterého jsem se to snadno naučil i já (a to už je co říct).
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... cle&sid=59
Celkově tětivu moc nekruť, víc se pak vytahuje. Stačí jenom pár otoček. Používám Spectra 652, což je prý náhrada za Fastflight a na omotávku středu se mi osvědčila omotávka na Fastflight od firmy BCY.
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... cle&sid=59
Celkově tětivu moc nekruť, víc se pak vytahuje. Stačí jenom pár otoček. Používám Spectra 652, což je prý náhrada za Fastflight a na omotávku středu se mi osvědčila omotávka na Fastflight od firmy BCY.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Díky za typ.Tenhle návod znám,zkoušel jsem podle něho dělat,jako materiál jsem použil špulku silnější dratve,myslím že lnéné,ale k tomu moc neseděl vosk,asi se spíš používá nějaký klih?
Používá se včelí vosk.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Dík Honzo,skusím tu spektru a vosk,zkusím i ty jejich středověké šípy,snad maj dobrou kvalitu abych se něco přiučil s pozdravem Martin

Posilovací luk dokončen, bez povrchovky a s humpoláckými končíky z kravských rohů. Levá strana chytla set, pravá má ty dva ohyby - jeden kousek od středu a ten neohybný konec.
Následující hodnoty jsem měřil několikrát, protože jsem tomu nechtěl věřit. Použil jsem závěsný pružinový mincíř do 100 kg.
28" 132#, 30" 141#, 32" 150#
Rozměry 41x29, u končíku 15x13, celková váha včetně tětivy 1083g.
Zkoušel jsem střílet s BLBS a s livery - nenatáhl jsem ho na plno a dal jenom 150m (měřeno pásmem).
Dobré Honzo, vzhledem k tyči je ten tiler vpohodě, a jako posilovací luk 150# je to dobrá výzva.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Honzo, kolik jsi ho natáhnul??? Udělej si tyčku se značkami po jednom palci a tu používej místo šípu na trénování, ať víš, kolik dáváš a jestli se zlepšuješ.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Zrovna včera jsem trénoval a řekl bych, že takových 28-29". Tu měřicí tyčku si určitě udělám, aby to bylo objektivní.
Zajímavá věc - s tabem natáhnu víc, než s tříprstou rukavicí.
Tak zatím ten luk dostanu jenom na 28".
Zajímavá věc - s tabem natáhnu víc, než s tříprstou rukavicí.
Tak zatím ten luk dostanu jenom na 28".
Naposledy upravil(a) Honza F. dne 03 Říj 2012, 07:09, celkem upraveno 1 x.
- Pája1111

Asi vyzkouším tab 
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
- lasky
- SHŠ: CSWBS
- Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.
tab je ovela lepsi, v rukavicke nemam cit, akurat ten pluzgier ale to si nabuduce preventivne omotam leukoplastom alebo budem tolko trenovat ze tam budem mat tvrdu kozku, uz som objednal tercovnicu zo slamy 120cm siroku, priamo z madarska.
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Mám slušný tis, bez jediného součku, připraven na tiller, který má teď rovných 230cm. Kolik by jste mu nechali? Je mi líto z něj dělat 80"
- Přílohy
-
- P6260441.JPG (254.14 KiB) Zobrazeno 5482 x
125#
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
- Pája1111

Když ho uděláš moc dlouhý, nebude to moc střílet. Nebál bych se ho udělat 2m N/N.
Ahojte,
idem si robiť tab. Chcem sa spýtať, ako ho mám ma otočený, teda ktorou stranou sa drží šíp - hladšou alebo tou drsnejšou stranou kože ? Nezapamatal som si to z turnaja.
idem si robiť tab. Chcem sa spýtať, ako ho mám ma otočený, teda ktorou stranou sa drží šíp - hladšou alebo tou drsnejšou stranou kože ? Nezapamatal som si to z turnaja.
- Pája1111

Hladká strana se dotýká tětivy.