asi před půl rokem jsem začal s "rekonstrukcí" civilního oděvu mladého kluka, přibližně z dob Burgunských válek. Moje původní myšlenka byla, že budu synkem bernského hacíře (nevím, jak moc se toto označení pro výrobce hací a nohavic v 2. polovině patnáctého století používalo), který se někdy kolem roku 1475 nechal naverbovat. Syn cestoval s ním a pomáhal s pracemi v táboře - v kuchyni, lazaretu... Nevím, nakolik je to pravděpodobný příběh. Postava by se neměla nijak zapojovat do boje, anžto je mi teprve čtrnáct. Vím, že se možná může zdát trochu nesmyslné, pouštět se do toho takhle brzo, ale opravdu mě to baví. Navíc si myslím, že čím dřív začnu, tím líp to bude za pět let vypadat.
A právě protože nemám úplně ve všem jasno, rozhodl jsem se založit si tady svoje vlákno.
Aby první příspěvek nebyl tak dlouhý, info o tom co mám, nemám a co bych chtěl pořídit jsem přesunul sem: https://docs.google.com/document/d/1Gec ... DYmm4/edit
Moc děkuju za každý návrh, radu a výhradu. Jak jsem už psal, zítra sem doplním mou fotku v civilu a možná nafotím i části vybavení na zhodnocení.