po několika neúspěšných pokusech zhotovit si slušný kostým na konec 15. stol. či přelom 15. a 16. stol. jsem se rozhodlkontaktova paní Pilnou (Bomberovou). Zaslal jsem ji několik fotografií svoji představy kostýmu a ale stále si nejsem 100% jistý jestli jsem zvolil správně......kostým, ne švadlenu
Nejdříve popis: představuji si svoji postavu jako měšťana, doba - konec 15. stol. či přelom 15. a 16. stol., oblast - střední Evropa. Asi mi řeknete, že moje specifikace není dostatečně konkretizovaná ale nechci tu psát nějaký moje fantaskní výmysly a radši se nechám nasměrovat zkušenějšími.
Dole jsem přiložil několik fotografií:
Ta první je hlavně pro zasmání, v čem jsem já...i defacto zbytek skupiny do teď vystupovali. pokud si "vygůglíte" VITA EQUES tak vám vyjede spoustu "pěkných" fotek našich absolutně nedobových kostýmů
Teď už ale vážně.
Druhá fotka. Upnuté kalhoty a doublette s nabíranými rukávy. podle toho co jsem tu na fóru viděl je tohle asi to nejideálnější na druhou polovinu 15. stol.
A třetí fotka. Tohle je už nejspíš použitelný až na začátek 16. stol., že? nebo je toto možné použít i dříve?
Až budu mít doma chvilku čas, tak ještě nafotím vybavení co mám. Falickou dýku (tu jsem tu už dával), nějaé pásky a opaskovou brašnu.
Teď mi odepsala paní Bomberová, že mnou vybrané kostýmy jsou spíše itálie....sakra...co teď s tím?