Rád bych si tímto vyslechl názor těch, kteří se snaží někomu vypomoci v salonu krásy. Budu rád za jakoukoliv připomínku. Nejprve však pár slov úvodem aby nedošlo ke zbytečným nejasnostem a aby se vám napovídalo snadněji.
Kostým má představovat oděv, na úrovni KM, středně movitého měšťana z Bernu. Přibližná datace 1480-1500. Tomu napovídá příslušná tašvice. Použité látky jsou 100% len a vlna. Oděv se skládá z tmavě modrého, lnem podšitého dubletu a světle zelených nohavic. Ty jsou k dubletu přivázány lucetovými tkanicemi, většina je vybavena nákončiky. Dále modré čepice, bílého mimina, košile a bruch. Boty jsou od Alana s koženou podrážkou. Doplňky nejsou na fotkách všechny. Zachycena je však tašvice a opasek. Mám i bojové vybavení, ale zatím mě zajímá čistě kostým.
Fotky jsou staršího data, ale i přesto je kostým v podstatě nový, byl došit v květnu tohoto roku. Pro srovnání postnu i fotku jak vypadal ten starý.(je to ta poslední)
VIZE DÁL: Určitě v dohledné době pořídit kabátek!!!
POZNÁMKA: Šermuji a z toho důvodu mám o něco více povolené nohavice. Přesněji řečeno níže rozkrok, při střehu se jinak trhá.
Díky moc VŠEM Herbert