Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
To je pecka 
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Kopie šípu z Westmister Abbey mk. II.
Topolová tyčka rozměrově shodná s originálem, pouze protažená na 32" nátahu, bez povrchové úpravy, zesílení končíku z rohoviny z kravského rohu, pera husí, omotávka červený len, zalepení omotávky obarveným klihem, hrot typ 16 z laskyho produkce.
Celková váha 48,4 g.

Topolová tyčka rozměrově shodná s originálem, pouze protažená na 32" nátahu, bez povrchové úpravy, zesílení končíku z rohoviny z kravského rohu, pera husí, omotávka červený len, zalepení omotávky obarveným klihem, hrot typ 16 z laskyho produkce.
Celková váha 48,4 g.

Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Honzo ..... dobře ty.
Vypadá hodně dobře, ale jde vidět že ty brka nejsou asi moc supr kvalita, co?
Kolik vychází hrot a tyčka?
Díky
Kaša
Vypadá hodně dobře, ale jde vidět že ty brka nejsou asi moc supr kvalita, co?
Kolik vychází hrot a tyčka?
Díky
Kaša
Máš pravdu, brka nejsou nic moc. Jsou z jednoho křídla, které mi schovala známá po Martinských hodech u nich v hospodě. Taktak jsem z toho ty letky vystřihl. Sehnat pěkná a dlouhá husí brka je opravdu problém.
Samotnou tyčku s hrotem jsem nevážil, ale pokud si pamatuji, tak hrot měl myslím 16-17g.
Samotnou tyčku s hrotem jsem nevážil, ale pokud si pamatuji, tak hrot měl myslím 16-17g.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Strihal si tie brka pred tým, alebo potom, ako si ich lepil ?
Śíp je to pekný, tiež som si jeden urobil, s parabolickými letkami, ale sa na figu čistí hrot od hliny. Tyčku som robil z javora, šíp vyšiel okolo 60 g a lieta to zhruba rovnako, ako livery.
Śíp je to pekný, tiež som si jeden urobil, s parabolickými letkami, ale sa na figu čistí hrot od hliny. Tyčku som robil z javora, šíp vyšiel okolo 60 g a lieta to zhruba rovnako, ako livery.
V tomhle případě jsem zastřihával pera až po nalepení.
S tímhle jsem ještě nestřílel, ale ten první, co jsem měl, létal velice pěkně, zhruba jako standardy. Překvapila mne ale tuhost té tyčky - na to jak je lehká a tenká je hodně tuhá a díky tomu nese doleva.
S tímhle jsem ještě nestřílel, ale ten první, co jsem měl, létal velice pěkně, zhruba jako standardy. Překvapila mne ale tuhost té tyčky - na to jak je lehká a tenká je hodně tuhá a díky tomu nese doleva.
Šíp pěkný. Až budu mít hotovo tak sem hodím ještě ty moje 
Jinak zatím sem můžu dát svuj nový bracer. je to volně dělané podle brceru z MR (ale to asi všichni poznali, že
).
Původně jsem chtěl nechat ty velký čistý plochy v řírodní barvě ale zradila mě lepící páska a všechno to prosáklo. To proto tam jsou ty zvláštní tmavý pruhy.
Velikost cca 16cm na 18cm. Síla kůže 3mm.
Jinak zatím sem můžu dát svuj nový bracer. je to volně dělané podle brceru z MR (ale to asi všichni poznali, že
Původně jsem chtěl nechat ty velký čistý plochy v řírodní barvě ale zradila mě lepící páska a všechno to prosáklo. To proto tam jsou ty zvláštní tmavý pruhy.
Velikost cca 16cm na 18cm. Síla kůže 3mm.
- Přílohy
-
- MR Bracer.jpg (584.98 KiB) Zobrazeno 6301 x
Tak po dvou měsících hotovo. Moje první šípů......a doufám, že i na dlouhou dobu poslední
Tyčky smrkové.
Celková délka těch s long bodkinem je 89cm jinak jsou dělané na nátah 32".
Váhy: Těch prvních 8 má 47g a 1 má 46g. 2X BLBS 52g a 53g. A forker jsem ještě nevážil....doplním.
Omotávka: černý len....u BLBS hnědý.
Hroty od Laskyho
Tyčky smrkové.
Celková délka těch s long bodkinem je 89cm jinak jsou dělané na nátah 32".
Váhy: Těch prvních 8 má 47g a 1 má 46g. 2X BLBS 52g a 53g. A forker jsem ještě nevážil....doplním.
Omotávka: černý len....u BLBS hnědý.
Hroty od Laskyho
- Přílohy
-
- DSCF9766.JPG (158.46 KiB) Zobrazeno 6220 x
-
- DSCF9757.JPG (152.71 KiB) Zobrazeno 6220 x
Bracer i sipy jsou pekny.
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Dik.
Uz jsem si zacinal pripadat blbe, ze tady nikdo dlouho nereagoval na muj prispevek (na ten bracer, ten uz tu visí dlouho)
Uz jsem si zacinal pripadat blbe, ze tady nikdo dlouho nereagoval na muj prispevek (na ten bracer, ten uz tu visí dlouho)
Jak už jsem ti psal, šípy vypadají hodně dobře. Bracer také vypadá dobře, hlavně aby ti pěkně seděl na ruce a dobře chránil. To že vypadá pěkně je u braceru až druhá věc. 
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
No dobře.... máš to pěkný
Ne, vážně.... Šípy jsou super, na braceru je vidět, že ta práce s kůží je ještě v plenkách,ale to se časem poddá!
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Na tom braceru byly na mě hodně malý detaily ale i tka by tam šlo ještě spousta věcí udělat líp.
Včera jsem byl střílet........už to bylo lepší než poprvé
...... a i přes bracer mám docela flek na ruce, takže ho budu muset zesílit. Teď má cca 3-4mm tak ho zkusím podšít ještě jednou vrstvou kůže.
Včera jsem byl střílet........už to bylo lepší než poprvé
Včerejší zábava - osika. Dřevo je tak mokré, že když postavíte ta polena na výšku, ze spodní části začne vytékat voda. Dovedete si představit, jaká je to asi váha. 

- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Hurá,konečně budou osikáče!!!!
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“