Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

blue
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Southshire

Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu

Příspěvek od blue »

Popravde jedno i druhy, 3,5 palce pocatecni deflex, pri vyrobe a po zastrileni se to dostalo az na temer sest. Je to parkovej tis s prurezem 37x35mm, 125/32, predozadni vlny na obou ramenech. Nejdelsi dostrel 190m se standartem, 185m s livery a cca 140m s ctvrtlibrakem. Rad bych, kdyby slo srovnat aspon stredni cast. Znicil jsem vsechno, co jsem mel doma ke strileni a tohle je muj jedinej luk.
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
markus

Příspěvek od markus »

Aké to máš dlhé ?
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

3" se nechají na zaběhlém luku tolerovat, 6" už ne. To je prakticky brace height.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
blue
Sponzor Brodce

Příspěvek od blue »

marcus: NTN 196cm
hawkwind: no, presne tak :(
markus

Příspěvek od markus »

Keď to vyšlo na takú silu pri takom priemere s takým počiatočným deflexom a takto to strieľa, asi to nebude úplne zlý kus dreva.

Prečo si ale nevyužil ten prirodzený reflex, čo si už mal ? Pri tej dĺžke, ktorá nie je veľká, by si určite nemal taký brutálny set, možno by si zachoval nejaký reflex; luk by určite strieľal oveľa lepšie. 3,5´´ reflex sa dá v pohode zvládnuť. Škoda nevyužiť, keď už to tam je.

Mohol by si teplom pomaly prehnúť luk naspäť, ale pravdepodobne sa Ti zmení tiler. Druhá vec je, že to nemusí byť trvalé.
blue
Sponzor Brodce

Příspěvek od blue »

Byl jsem na vylete u Hawkwinda a s lukem se to ma tak, ze jsem prehnal pomer sirka/hloubka a proto ten set. Ramena srovnat nepujdou, ale na stredovou cast asi dojde. Dostal jsem kus suchyho tisu na novej luk, k tomu mini kurz :) a tvorim znova.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

To je přesně tak, když vás tlačí čas.....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

A po zaschnutí dovybrousit a vsadit švéda.... :cry: a doufat....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Nedávaj tam okrúhly švéd! Vytlačí ti to. Hrany musia byť kolmé. Na Rivanovom luku som to pozoroval. Inak takéto vady sú fakt test lukárových skills :)
Hawkiwnd rozdáva tis?! Asi sa aj ja stavím :badgrin:
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
markus

Příspěvek od markus »

To zvládneš Pájo. Dúfam ale, že to nie je ten môj :sick:

Čím to potom lepíš ? Epoxidom ?
Honza F.
Sponzor Brodce

Příspěvek od Honza F. »

Teda Pájo, baret dolů, tohle je fakt machrovinka.
Teď mě napadlo, co o takovýchhle legracích z výroby sepsat taky článek? Že byste fotili (anebo vytáhli z archívů) takovéhle abnormality, sepsalo by se k tomu nějaké povídání, jako kolik luk má/měl, jak dlouho už střílí/střílel, rozměry, hustoty atd. Co vy na to? :-)
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
markus

Příspěvek od markus »

David, nemáš náhodou na tom 125 lb svíbe švédov v tvare kužeľa, resp. valca ? Či máš na mysli len to, aby steny záplaty boli kolmé na chrbát - brucho luku, inak môže byť aj valec, a vadí Ti to, že Pája to robí v tvare "kolísky" ?
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Markus: Áno, na tom 125lbs luku zo svíbu mám kužeľový švéd. Je vŕtaný vrtákom na špice, t.j je dlhý a tenký. Priemer možno 10mm a dlžka cca 2,5, takže nehrozí aby ho vytlačilo. Naviac je trochu zošikma. Kedysi som robil okrúhly švéd na bruchu luku (ako Pája) a po niekoľkých strieľaniach bolo vidieť, že sa začal odlepovať. Lepený bol asi najlepším epoxidom, ktorý poznám. Je to zrejmé, keď si človek rozloží (alebo aspoň uvedomí) ako sily posobia. Názorne: ako keď ti klin z klátu ktorý chceš rozštiepiť vyhodí. Je mi jedno v akom tvare to Pája robí, nech aj v tvare vláčika keď to bude fungovať. Chcel som len upozorniť, že takto to nie je dobre. Takto:
https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 5549833305
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Joe má luk který je slepený asi z 5 kusů a jsou v něm ty scarf jointy nalepené takhle na kulato a střílí to už roky. Ale ty lepené povrchy jsou nadrážkované pilníkem který jinak používají puškaři (bo jeho táta je puškař) - jmenuje se to "checkering file". To se nechá koupit, není to zase až tak drahé.
Pak to samozřejmě drží jinak, jednak si ty drážky sednou do sebe, druhak je to dvojnásobná délka lepené plochy, ergo větší držná síla.

Obrázek
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Rivan
Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rivan »

No já doufám že nový švéd bude držet jak helvétská víra :))
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
Rumlik

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Rumlik »

Dobry den, ahoj po nekolika letech jsem se pustil do tvorby noveho luku, ale muzu nastudovat spoustu clanku a vseho mozneho, ale vzdy me drevo prekvapi. Prave dokoncuju jasanovy luk 2m plochy, ale jedno rameno je dost nepoddajne kvuli sukum nevym zda se mam snazit stale ubirat, nebo ho radeji nechat byt. Horni rameno se trochu ohne a nevraci se uplne do puvodni poloho. Cim to muze byt... Drevo jsem susil jako uz lehce opracovane asi 4mesice. Pokusim se sem dat fotky jen mi to minule neslo.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”