Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

markus

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od markus »

Brúsnym papierom nestačí, hrany musia byť oblé, používam rašpľu ( s citom ), pilník a cidlinu.

Skús najprv skrátiť dlhšie rameno na rovnakú dĺžku, ako kratšie. Potom v tretej tretine ramena urob taper, zúž špičky na 9 mm. Je možné, že tiler sa zmení. Podľa toho uber z hrúbky ramien od stredu k špičkám.

Na koľko ťaháš ten luk ? Od toho závisí, akú potrebuješ dĺžku NTN. Skrátenie, zúženie špičiek, vyladenie tileru, ale aj zaoblenie hrán uberie váhu tam, kde treba a dostrel by sa mal zlepšiť. Skrátenie tiež môže zvýšiť silu a tým aj dostrel.
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Ahoj kluci, Pájo nádherný kousek, úplně se rozplývám. Mít co jdu hned strouhat :)
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Pridávam nový tisák na objednávku, na mňa moc slabé :D . Mal byť cca 100lbs no som to akosi moc ubral... :( Teraz má 90lbs na 30". Je to hodne kvalitný matroš z USA tak dúfam že vydrží :) . Povrchovka je prírodná (fermež, vosk, atď...). Set má asi 2cm a to iba kvôli miernemu počiatočnému deflexu v hornom rameni.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ďaľšie obrázky môžete vidieť tu: https://plus.google.com/photos/10197663 ... 5549833305
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Dobrá práce, tiler vypadá supr a dřevo taky krásné.
Jaké to má rozměry při takové síle?

Kaša
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Moc pěkné!!! Přimlouvám se také za rozměry.... Kde jsi vzal matroš z Ameriky?
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Vďaka za pochvalu :)
Tento kus je dosť tuhé drevo, povedal bych sorta Mary Rose lukov. Aj hustotou letokruhov. Rozmerovo to je 191cm ntn, 35x31-31,5mm stred. Matroš už mám vyše roka, zohnal som ho na nete :D . Z jednej tyčky som už luk robil, je to 110lbs 32". Mal som ho aj v Brne minule. Ten ale taký dobrý nebol. Teraz mám rozrobený tiež jeden, ale to drevo ma akurát naštvalo, rozmerovo tak 140-150lbs a má len 110-115lbs... Strieľa kupodivu ale dosť dobre :? .
Našťastie som si urobil nového maznáčika z osage, európsky flatbow 140lbs na 30". Aj ho dávam :badgrin: Potom niekedy hodím foto, teraz ma bolí rameno... a mám hodne práce...
Mark Twain
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Tak aspoň ja pripojím niečo k tématu tohoto vlákna. Niektoré luky som mal aj v Medlánkach na turnaji, no dávam ich sem pre zaujímavosť.

Drieňový warbow pre mladého Jarku, 80lbs 30". Luk by som povedal, že je žiaľ priemerný, s BLBS to fakt nelieta. Jednak slabý a jednak iba 30" náťah. Skúšal som z neho terčové šípy 30g a išlo to na 190-195m, takže skôr terčový luk než warbow. Robil som o z tlakovej strany dreva a mal deflex asi 1/2" hneď na začiatku.

Obrázek

Obrázek

ďalšie obrázky a popis: https://plus.google.com/u/0/photos/1019 ... 5549833305

Lepený warbow bambus+ipe 93lbs 32" na trénovanie techniky streľby a ako úvod do silných lukov na objednávku. Rozmerovo vyšiel 30*25mm, taká špajdľa. Špičky sú z parohu a ku tomu ipe to imho naozaj ide. Ešte som z neho nestrieľal... :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Lepený terčový anglický luk 64lbs 28", ktorý som lepil ešte minulý rok. Jaseň+wengé+tis, špičky bulletwood, kožená rúčka. Farebne sa mi páči, to wengé tam robí pekný kontrast. Tiež som z neho ešte poriadne nestrieľal, ale vyšiel dosť ľahký na tu silu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Môj nový luk z osage 140lbs 30". Keď som ho vytileroval mal asi 170lbs. Bolo to vcelku zábavné ťahať :badgrin: . Drevo osage je super, krásne, tvrdé, husté, pevné a napriek tomu sa ľahko opracováva. Znesie o mnoho väčšie zaťaženie ako iné drevá. Dal by sa potiahnúť aj na 32" no šetrím ho. Set nemá. Zatiaľ najlepší matroš čo som robil. Mal som ho aj v Medlánkách, zúčasnení mohli vyskúšať potiahnut. Okrem Markusa ho nik iný nedal, takže vzdávam hold :salute: .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Pripájam ešte jeden flámsky luk 60lbs 30" z osage ktorý som robil asi dva mesiace dozadu. Je to veľmi pekný luk na terčovku a 3D.

Obrázek

Obrázek

pozn. V albume pred ním je ešte jeden flámsky luk pre záujemcov o tento typ.
Mark Twain
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Davide, krásná práce jako vždy. Ten osage jsem viděl na Medlánkách, i ten dřín. Spracování pečlivé, čisté, prostě bezva.
Že ten dřín nestřílí až tak dobře, jak jsi čekal se dá celkem očekávat v této libráži, je to docela těžké dřevo a navíc počáteční deflex...a také nátah pouze 30", to jsou faktory, které tomu uberou.
Lepeňáky taky super!!! A ten vlámský se mi moc líbí, zvažoval jsi někdy, že bys zkusil udělat vlámský nad 100#?

:salute:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
markus

Příspěvek od markus »

Tiež sa pridám. Nádhera ! Dokonalé ako vždy ! Mne osobne sa ten 80 lb drieň veľmi páčil, hneď ma zaujal charizmou. No a ten osage tiež. Všetko pedantne spracované, čo je obdivuhodné.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Jako vždy Dave výborné.
Zvláště tiler 95 lepence si mi líbí.
:clap:

Kaša
lasky
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Příspěvek od lasky »

rumlik zmensi fotku, aby neroztahovala forum ,takto tam nic nevidet
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
PeterL
Místo/Bydliště: Prešov

Příspěvek od PeterL »

Bazový luk rozmerovo by mal byť o dosť silnejší... je to akýsi gumák, neni sa čím chváliť najme po Dávidových krásavcoch
dĺžka 205cm
hrubka v strede 3,7x3,2cm
sila necelých 55lbs na 85cm
Přílohy
baza.JPG
baza.JPG (68.34 KiB) Zobrazeno 5785 x
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Na levém rameni máš od 1. třetiny od středu docela neplechu, ... plochá místa atd.
Proškrábnul bych to ještě tam.
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Peter: Tiler nevyzerá nejak zle, no ako písal Kaša máš tam neplechy. Povedal by som skôr, že v strede ľavého ramena máš slabé miesto, pant. Kvalita bazy dosť biedna, nebolo to drevo nahnité? Dosť často sa to stáva. Inak je baza skvelé drevo, len sa viacej láme. Mal som z neho 48lb 28" čo strielal ako 55lbs laminát :) . Osobne by som ho ešte Trocha pretileroval a skrátil na náťah 28". Anglický luk 55lbs na 32" je pre slabé ženy a deduškov po mŕtvici :badgrin:
Vďaka za pochvalu, cením si to :) .
Pája: Chcel by som flámsky luk 120lbs+ 30" z toho laburna od teba. Dúfam, že to z neho vyjde. Mám rád tento dizajn, 76lbs 28" flámsky z agátu mi dával flightovým šípom 270m :) .
Ešte prídavok: Tisový warbow 126lbs na 32". Na to aký je ten luk pekný, sú fotky ozaj hnusné, keď bude možnosť si ho odfotím lepšie. Už posledná tyčka USA tisu čo mám. Drevo je dosť čisté, no v strede bolo pár zhnitých hrčiek, kde som vlepil nové drevo a tyč mala deflex asi 1". Chcel som z toho 140lbs pre seba, no to drevo nebolo dosť tuhé, aspoň nie tak ako som si myslel... preto ho ponúknem na predaj. Rozmerovo je 41x35mm a 203cm ntn, takže celkom kláda :) . A má cca 1300g... Keď som ho dotileroval som bol akurát naštvaný. Mal 207cm ntn a 118lbs. Pocit hnevu sa zmiernil, keď som ho otestoval a strieľal skoro tak dobre ako môj svíbový. Skrátil som ho a nasadil naň rohovinové špičky. Po doškrábnutí a vybrúsení mi vyšiel už takto. Teraz som ho testoval len s cca 90g anglickými šípmi čo mám (tie nové hnedé). Dostrel bol 200-210m čo ma hodne milo prekvapilo, lebo ten svíbový s nimi strieľa okolo 190m. Už na tom náťahu cítiť pružnosť tisu. Inak bych povedal, že luk sa mi veľmi podaril :drunken: .

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ďalšie obrázky: https://plus.google.com/photos/10197663 ... 5549833305
Mark Twain
markus

Příspěvek od markus »

Krásne ! Keď ešte vyrobíš prírodný kompozitný WB, tak sa ako lukár staneš nesmrteľný !
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”