Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

earendil

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od earendil »

Ahoj, dávám sem svůj další lučík. Jediný uschlý matroš byl tenhle lískový klacík, chtěl jsem především zužitkovat Vaše rady jak na to. Tzn. oproti předchozím lukům jsem se snažil o rovnoměrnější ohyb, také jsem udělal o dost tenčí špičky než předtím, no a zakulatil jsem všechny hrany.
Vzhledem k malé délce materiálu - 140 cm - jsem chtěl sílu jen asi 50-55 lb, no pořád to bylo moc silné, zeslaboval jsem hodně dlouho, ale už mě to nebaví :D a tak to má 60 lb. Nátah 24. Zatím fotka z dílny, počasí je .. mokré .. tak nevím, kdy změřím dostřel.
http://www.2i.cz/91fd6b4192
Na pravém rameni asi 25 cm od konce šlo dřevo trochu do deflexu, tak se to tam ohýbá víc.
markus

Příspěvek od markus »

Pochopil si, takto nejako to má vyzerať.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Hezký tiler earendile, dobrá práce.
earendil

Příspěvek od earendil »

Díky za pochvalu.
Venku je pořád hnusně tak jsem ani jednou nevystřelil. Dneska jsem ho tak nějak z nudy napnul a natáhl a ... asi na 23" ... prásk! :lol:
No exploze mě nezasáhla, pro jistotu jsem měl hlavu trochu stranou ...
Luk přitom pracoval pěkně rovnoměrně a to rameno prasklo také jakoby na více místech. Řekl bych, že jsem toho chtěl po lísce prostě moc. Totiž, 60 liber na pouhých 140 cm.
Rest in pieces :wave:
http://2i.cz/63ba1c36e5
http://2i.cz/c910b69c4f
markus

Příspěvek od markus »

To sa dalo čakať. Neviem, aké si to mal široké, ale na liesku je celkom dosť už 60 lb aj pri dĺžke okolo 180 cm. Ber to tak, že si dostal do oka dobrý tiler, na to bol ten kus dobrý. Na nič iné, okrem zoslabenia na detský luk, sa to aj tak nehodilo. Žiadna škoda, liesky je všade plno.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Tisáček pro Blua. 102#@32", rozměry musí dodat Blue. Omluvte kvalitu fotek, foto dodal majitel luku, nemá foťák....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

A ještě jeden, úplně nový. Rovných 100#@32". N/N 202cm, střed 38x32mm. Je tam jeden švéd a ve spodním rameni je krásná díra :badgrin: Končíky jsou z kravičky.
Tyč měla původně 25cm set. Srovnal jsem ji napařením. Po finálním tileru a natažení až na 33" je set cca 7cm. Luk jsem několikrát pořádně ponatahoval, set už se nehnul. Foto v plném nátahu dodám o víkendu, sám to nevyfotím...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
markus

Příspěvek od markus »

Pekní slabosi. Inak, nemá ho Blue naopak ? Aby ho neposlal do večných lovíšť, ako známy expert na tisáky ...
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Taky jsem na tu fotku koukal, ale spíš má posunutý prsty na tětivě.... Každému pořád opakuji, nenatahujte luky bez šípu. Marně.... :roll:
blue
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Southshire

Příspěvek od blue »

Naopak urco neni a do vecnejch lovist jsem poslal zatim jen jeden pri zaverecnym vazeni, ale hodne efektne :D
Proc je treba natahovat luk jen se sipem? Synovi se luk velice libi, i kdyz mu zatim chybi 3-4 palce do plnyho natahu.
stred 36x31mm, NTN 203 cm
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Rivan
Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rivan »

Se šípem jen proto že máš referenci jestli ho natahuješ na správnou délku nátahu, a hlavně že ho na tětivě táhneš ve správném místě, aspoň myslím ... :)
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
blue
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Southshire

Příspěvek od blue »

Tohle me taky jediny napadlo, ale kdyz das prsty na tetivu, tak se rovnas vzdycky, at tam mas sip nebo ne.
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Rivan
Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rivan »

Tak jako rovnas, ale imho ti ten sip poskytne mnohem lepší představu než když to chytneš jen tak podle oka, kor u nového luku kde třeba ještě na omotavce není poznat kam ten šíp přijde. Ale třeba jsem úplně mimo a předseda nás vyvede z omylu :)
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
earendil

Příspěvek od earendil »

Ahoj, podle mého skromného názoru je to prostě špatnou fotkou, která je navíc z úhlu takže to vypadá že dolní rameno se ohýbá více, navíc není vidět dolní špička která by to opticky trochu vyrovnala ...
Podle fotky ve vypnutém stavu taky vypadá dolní rameno víc do deflexu než horní.

Když se to trochu spraví vypadá to líp ...:
http://2i.cz/634a2f05d6

Každopádně o takových lucích můžu zatím jen snít ... :D
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Myslím že je to zkreslené nižším nocking pointem , na brejsu to myslím víc vypovídá.
Jinak Pájo hezké luky, to jak řeším vady na luku je super.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”