Jasan přelom 14./15. století (kolem roku 1400) člen městské domobrany
Re: Jasan
Ještě k zapínání, šlo by mít takovéhle jako na fotce ,nebo se už nevyskytovalo?
na přelom 14. a 15. st.? nevidím problém
Dotyčný pán to má jako rekonstrukci lehkého pěšáka na začátek 14.stol.Olaff napsal:Uha, zaujimave, svojho casu som cosi podobne zvazoval, teraz to prvykrat vidim.... Je to pouzitelne inak aj na polovicu 15. storocia?
Diky.
Protož, prosím, povstaň Pane Bože vojsk, silný mstiteli, jenž mstíš hřiechy otcóv nad syny až do třetieho i čtvrtého pokolenie! Pozdvihni sě, jenž súdíš zemi, odplať otplatu pyšným a na tohoto přezřejmého potupitele tvého nepoškvrněného zákona a znamenitého haněče a tvých věrných lítého záhubci ruku tvé pomsty ztáhni!
No ved prave, preto sa pytam, ci to je mozne aj do polovice 15. Podla mna teoreticky ano, ale kedze si nie som isty... 
"Humor je boj s lidskou hloupostí. V tomto boji nemůžeme nikdy vyhrát, ale nikdy v něm nesmíme ustat. Ovšem pozor na zmýlenou - ten, koho považujeme za blbce, považuje za blbce nás. Jde o to nevyvraždit se." Jan Werich
Ahoj
Předem se omlouvám za OT, ale na základě této diskuse se mi připomněla jedna myšlenka..
Nevím jestli to bylo v Embletonovi, nebo kde jsem se dočetl, že po celý středověk se zákonitě museli objevovat na bojištích staré zbroje (nejspíš zděděné, uloupené, nalezené na půdě po pradědečkovi z linie babičky Brunhildy,...). Chtěl jsem se zeptat nakolik je tedy toto pravděpodobné a možné, popřípadě jestli je něco takového rázu dochovaného v nějakých zápisech či dokonce na iluminacích.
Díky moc předem za odpověď...
Předem se omlouvám za OT, ale na základě této diskuse se mi připomněla jedna myšlenka..
Nevím jestli to bylo v Embletonovi, nebo kde jsem se dočetl, že po celý středověk se zákonitě museli objevovat na bojištích staré zbroje (nejspíš zděděné, uloupené, nalezené na půdě po pradědečkovi z linie babičky Brunhildy,...). Chtěl jsem se zeptat nakolik je tedy toto pravděpodobné a možné, popřípadě jestli je něco takového rázu dochovaného v nějakých zápisech či dokonce na iluminacích.
Díky moc předem za odpověď...
Přeji pěkný den...
ano je to dolezene - jenze se jednalo o setreni materialu a tyhle stare zbroje sly pod kladivo a predalili se na aktualni - cili pro nas nepouzitelne
a pak mam pocit ze treba v bitve u Visby se vyskytovalo hodne archaickych zbroji
a pak mam pocit ze treba v bitve u Visby se vyskytovalo hodne archaickych zbroji
Prošívane a vycpávané zbroje http://www.prosivanice.cz
a ty jsou také předělávané, proto mnohdy působí podivněmelandr napsal: a pak mam pocit ze treba v bitve u Visby se vyskytovalo hodne archaickych zbroji