Jinak moc hezké luky, hlavně ten s tou dírou je super. Je skvělé, že se tak pěkně rozrůstá počet tisových luků v Čechách.
Galerie luků - uživatelé
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Galerie luků - uživatelé
Jestliže výrobce říká, nenatahujte luk bez šípu, měli byste se tím bez výjimek řídit. Zřejmě k tomu má dobrý důvod. A navíc je to přeceda. 
Jinak moc hezké luky, hlavně ten s tou dírou je super. Je skvělé, že se tak pěkně rozrůstá počet tisových luků v Čechách.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
- Rivan
- Místo/Bydliště: Brno/Pardubice
- Kontaktovat uživatele:
ještě by možná v rámci zachování materiálu mohlo být záhodno za každý luk vysadit někde nějaký nový tis... 
Always aim for the centre. The centre of the aspirine tablet is exactly the same size as the centre of beach ball.
Pájo skvelé luky. Ten Blueov som mal možnosť držať v ruke a zaujal ma materiál. Škoda tých fotiek, mal si si to nafotiť sám. U druhého je obdivuhodné zrazenie deflexu, myslím že set 7cm je vzhľadom na povodný super. Tiež mám tyčku, ktorá je asi 15cm zahnutá spať, no urobím z nej asi flámsky luk (taký primeranej sily, t.j aspoň 100lbs). Na warbowy mám iný matroš
. Vidím, že si konečne dal na moju radu a prestal použivať oblé švédy
.
Inak ak by si chcel čierne špice, mám z bizóna takže som ochotný vymeniť za nejaké z kravy. Ponuka sa týka aj ostatných čitateľov.
Čo sa týka naťahovania bez šípu - tiež to stále opakujem, no dodržuje to málo kto. Pritom... zamyslíme sa... Keďže luk naťahujem bez šípu, nie je to za účelom vystrelenia, t.j. existuje iný dovod, napr. chcem skúsiť silu alebo ukazujem tiler a pod. Jednoducho skúmam istú vlastnosť. Každopádne bez šípu luk buď nedotiahnem na plno, to znamená že skúmaná charakteristika sa neprejavý úplne a nedokážem to patrične ohodnotiť, alebo ho natiahnem príliš, čím može dostať vačší set alebo dokonca sa zlomiť. Takže ladies and gentlemants... naťahovanie luku bez šípu je proti zdravému rozumu. Takže to nerobte!
Inak ak by si chcel čierne špice, mám z bizóna takže som ochotný vymeniť za nejaké z kravy. Ponuka sa týka aj ostatných čitateľov.
Čo sa týka naťahovania bez šípu - tiež to stále opakujem, no dodržuje to málo kto. Pritom... zamyslíme sa... Keďže luk naťahujem bez šípu, nie je to za účelom vystrelenia, t.j. existuje iný dovod, napr. chcem skúsiť silu alebo ukazujem tiler a pod. Jednoducho skúmam istú vlastnosť. Každopádne bez šípu luk buď nedotiahnem na plno, to znamená že skúmaná charakteristika sa neprejavý úplne a nedokážem to patrične ohodnotiť, alebo ho natiahnem príliš, čím može dostať vačší set alebo dokonca sa zlomiť. Takže ladies and gentlemants... naťahovanie luku bez šípu je proti zdravému rozumu. Takže to nerobte!
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Pár jsem jich vysadil a ještě jeden mám v květináči a čekám, až trošku povyroste, aby byla větší šance, že se v lese chytí.Rivan napsal:ještě by možná v rámci zachování materiálu mohlo být záhodno za každý luk vysadit někde nějaký nový tis...
David: Děkuji. Oblých švédů jsem se nevzdal úplně,ale když chybí dřevo v délce 15cm, není jiná možnost, než tam vpálit hranolek. U Blua jsem zvolil malý hranolek kvůli tvaru vady. Oblý švéd by zbitečně odebral zdravý matroš....
Díky za nabídky rohů, ale na tisáky používám výhradně kravské.
Natahování bez šípu je prostě riziko, které je tady popsané. Jen pro upozornění: Komu prdne luk při natahování bez šípu, nemá nárok na reklamaci!!!! Vím, že se dotyčný po tomhle asi nepřizná, ale tak trošku spoléhám na poctivost nás zúčastněných
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Já už jsem pár tisů taky strčil do země a přitom jsem z něj luk ještě nedělal 
Minulý týždeň som dorobil nový tisový luk 40lbs 28" na objednávku z poslednej tyčky z ameriky. Bola kratšia a menších rozmerov, tak by z nej warbow stejne nevyšiel. Nad rúčkou je trocha výhybka. Drevo vyzerá inak veľmi dobre. Je trochu dlhší, 72" ntn, tak by mohol vydržať. Stred myslím 27x25,5mm alebo tak nejak. Pred finálnym vytilerovaní som ho zoslabil asi 2x. Po finálnom tilery som ho skúsil, a povedal som si, že už by tých 40 mohol mať. Mal 63lbs 28"
. Trhalo mi srdce ho zoslabovať
.

Ďalšie obrázky tu: https://plus.google.com/u/0/10197663709 ... 5549833305
Ďalšie obrázky tu: https://plus.google.com/u/0/10197663709 ... 5549833305
Mark Twain
Mark Twain
Hezký luk a hezké dřebo Dave, ... škoda toho zeslabování, ale asi je to na přání zákazníka, co?
Ten tvůj design končíků se mi líbí, ale občas mi připadají až moc dlouhé - ale to je dle osobního vkusu.
Já je radši dělám menší, ale tam taky hrozí snadnější štípnutí
Ten tvůj design končíků se mi líbí, ale občas mi připadají až moc dlouhé - ale to je dle osobního vkusu.
Já je radši dělám menší, ale tam taky hrozí snadnější štípnutí
Vďaka
. Zoslaboval som ho samozrejme na prianie zákazníka. Vyšlo by z toho max. 80lbs a mne je stejne všetko pod 100lbs málo
. Špičky sú tam podobné ako robí Pája, len dlhšie. Mne sa zasa krátke a tlsté moc nepáčia. Robím aj iné, ale dal som naň takéto.
Mark Twain
Mark Twain
- Pája1111

Tisový WB 120#@32". Délka N/N 200cm. Váha 1180gr. Stahoval jsem 8 vrstev běli. V jádru je vada o které jsem si myslel, že bude potřeba "zašvédovat". Nakonec to drží tak jak to narostlo
Trochu to setlo při finálním tileru, cca 4cm.
Končíky jsou tentokrát z buvola. Povrch je teakový olej.
Tyč byla rovná, pásovka si s ní však nevěděla rady, tak nastoupila pila.

Sundávání běli. Docela drbačka. Je tam hodně suků.

A to je ta zmiňovaná vada.

Končíky z buvola.

Tady už nasazené na luku.

A hups, luk je hotový

Foto plného nátahu ještě dodám.
Končíky jsou tentokrát z buvola. Povrch je teakový olej.
Tyč byla rovná, pásovka si s ní však nevěděla rady, tak nastoupila pila.

Sundávání běli. Docela drbačka. Je tam hodně suků.

A to je ta zmiňovaná vada.

Končíky z buvola.

Tady už nasazené na luku.

A hups, luk je hotový

Foto plného nátahu ještě dodám.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
To je mazlík. Kolik má?
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
Váha 1180 g na 120 lb je dosť, nie ?
... inak nádhera !!! Aj som to zabudol napísať, lebo je to u Páju samozrejmosť
.
- Pája1111

Marku, nemyslím si. Od 1100 do 1200 gr mi vychází váha u tisu běžně na 120-130#.markus napsal:Váha 1180 g na 120 lb je dosť, nie ?
- Pája1111

Honzíku, ten luk má 4 dny, je to ještě miminkoHonza F. napsal:To je mazlík. Kolik má?
Jinak data jsou před fotkami
Hola,
supr luk Pajíku, akorát se mi zdá že ti chybí drážky na končících
K té váze, ... co vím tak váha tisových luků je vetší než stejně silných luků z jiných dřev.
.... to samozřejmě neznamená malý výkon, jen jiné vlastnosti dřeva, a u tisu vlastně ty nejlepší (se správným tisem).
Kaša
supr luk Pajíku, akorát se mi zdá že ti chybí drážky na končících
K té váze, ... co vím tak váha tisových luků je vetší než stejně silných luků z jiných dřev.
.... to samozřejmě neznamená malý výkon, jen jiné vlastnosti dřeva, a u tisu vlastně ty nejlepší (se správným tisem).
Kaša