od začátku do konce...

Surovou vlnu jsem nejdříve přebrala od bordelu a ty nejhnusnější pokálené kusy jsem vyhodila.

vlnu jsem namočila v kýbly s vlažnou voou s jarem a prsty protrhávala, rozčesávala a zorebírala na menší kusy. To jsem dělala tak dlouho dokud jsem vlnu nezbavil avšech nečistot, je to docela pakárna ale dá se tak vlna vyprat při měnění vody v kýbli do čista. A buďto vám tato vlna stačí a můžete jí usušit a někam nacpat ale oproti dalšímu praní v pračce je více mastná a je cítit.

Vypranou vlnu v kýblu jsem nalila do povlaku od polštáře a pořádně zavázala, na 30 stupňů na90min jsem to pustila i s pracím práškem v pračce. Po vyndání z pračky jsem vyndala zcuchané ale už téměř nesmrdící a mnohem méně mastné chomáčky vlny. A pračka vůbec nesmrdí...

Jelikož nemám vyčesávací hřebeny, jala jsem se chomáčky trhat ručně, sice to trochu trvá ale mám celkem slušnou vatu na vycpávání polštářků,chaperonů... Asi by se dala i upříst ale na to by bylo pohodlnější jí pročesat na hřebenech aby vypadala lépe a byla více rozdělená jednotlivá vlákna
mnou ručně natrhaná

koupená na předení v obchodě

K předení. Dokázala jsem se naučit na vřetánku ale nedokážu udělat dot pevnou nit a pak ji smotat do dvounitky aby byla co k čemu, kolovrátek zatím bohužel nemám ale myslím že by to s ním šlo dobře i s tou domácí vlnou.Kdyby někdo měl levný starý funkční kolovrat budu ráda.
Doufám že tímhle návodem nespamuji ale já s tím původně byla docela bezradná tak to třeba pomůže