Můj dotaz zní: Nejsi ochotný mi věnovat nějaké peníze?Ruben napsal:Můj dotaz zní, jestli by byl někdo ochoten mi věnovat nějaké vysušené dřevo na výrobu luku.
Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Luky - výroba a technické dotazy všeho druhu
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Ja bych ti naky prasule dal a k tomu i drevo, ale chtel bych radnyho svihaka 
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Tož záleží kolik bys za to chtěl a zkama si, že...
S tou deskou to není špatný nápad, ale stejně bych byl radši za nějaký kus klacku :-]
S tou deskou to není špatný nápad, ale stejně bych byl radši za nějaký kus klacku :-]
Stav sa u mňa, mne sa jeden povaľuje v nohaviciach...
Seriózne: Prvý príspevok a hneď pýtaš od niekoho drevo? Vieš koľko dá práce nejaké rozumné zohnať?
...vymazať...
Seriózne: Prvý príspevok a hneď pýtaš od niekoho drevo? Vieš koľko dá práce nejaké rozumné zohnať?
...vymazať...
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
- lasky
- SHŠ: CSWBS
- Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.
venujem niekomu peniaze alebo hroty na sipy za nejaky poriadny luk len z dreva .. 135 a viac..kto mate struhatko?
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Jde o to, že mám prostě chuť vyrobit si luk na rekreační lukostřelbu a sháním dřevo, za které bych byl ochotný i zaplatit.Někde jsem tu už viděl, že to někdo nabízel snad jen za odvoz, tak mě napadlo, že by nebylo od věci se na to zeptat.
A furt o to zájem mám a klidně pro to pustím nějaký peníz, jak už jsem řekl.
A furt o to zájem mám a klidně pro to pustím nějaký peníz, jak už jsem řekl.
Zrež nejakú liesku, opracuj na hrubý tvar luku ( finálny rozmer + 1 cm ), pre istotu fixni svorkami, aby sa Ti to neskrútilo. Za 3 týždne to máš suché a môžeš začať robiť.
Mám doma kopu suchého agátu ( už bez beli ) a jaseňa, na ploché luky. Odber len osobne, poštou to nikomu posieľať nebudem.
Mám doma kopu suchého agátu ( už bez beli ) a jaseňa, na ploché luky. Odber len osobne, poštou to nikomu posieľať nebudem.
Ahoj! Mám dotaz, možná hloupý, ale mám dvě protichůdné informace. Je třeba na luk zbrojní průkaz?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Není, luk nad 150 N je zbraní kategorie D, tedy od 18 let. Viz §7 zákona o zbraních 119/2002.
A luk do 150 N je dětská hračka, tudíž bez omezení.
Aqua et panis est vita canis.
-
snorkis
- SHŠ: Militia Decadentis
- Místo/Bydliště: Plzeň, město piva
Myslím, že luk do 150N nátahové síly je brán jako sportovní náčiní, ne jako hračka, ale to je stejně jen slovíčkaření.wolf napsal:A luk do 150 N je dětská hračka, tudíž bez omezení.
Zdravím,
zkoušel jsem opéct jasanu břicho. Nevím, jestli se to dá dělat přímo nad ohněm, no zkusil jsem to. Stačí to tolik, nebo mám přidat?
http://s7.postimg.org/c3pxq8x23/P1010298.jpg
Díky za odpověd'.
zkoušel jsem opéct jasanu břicho. Nevím, jestli se to dá dělat přímo nad ohněm, no zkusil jsem to. Stačí to tolik, nebo mám přidat?
http://s7.postimg.org/c3pxq8x23/P1010298.jpg
Díky za odpověd'.
Žíhanie brucha mi nikdy neprinieslo dobré výsledky. Luk aj keď zosilnel (nie vždy! ako u ktorého dreva...) dostal väčší set a stratil pružnosť. Nerobil by som to nabudúce...
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Mark Twain
Aha, to je zajímavé ... Myslel jsem, že u dřev slabších v tlaku je to vždy k užitku ...
Po důkladném pročítání zdejších vláken jsem došel k tomu, že to běžně děláte (hawk, cornus, drak), takže ted' nevím, na koho dát
Po důkladném pročítání zdejších vláken jsem došel k tomu, že to běžně děláte (hawk, cornus, drak), takže ted' nevím, na koho dát
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
Použít žíhání břicha lze, ale nesmíš to brát jako všelék na slabé dřevo v tlaku. Já s tím osobně mám jednu dobrou a několik špatných zkušeností.... Když to opálíš před dokončením tileru, proškrábeš si to opálené na některých místech pryč. Když to uděláš po dokončení tileru, může se stát, že ti to výsledný tiler ovlivní a budeš muset zase škrábat....
Vždy bude lepší dělat z dobrého dřeva, než špatné opalovat.
Vždy bude lepší dělat z dobrého dřeva, než špatné opalovat.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“