Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Kaša

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Kaša »

Luk i tiler parádní (jako vždy).
Bylo z něj i střeleno?
Donny
SHŠ: Lukostřelecká liga

Příspěvek od Donny »

Ano, 230m s 30" nátahem, 32" s ním David nedal, šíp už nepamatuju (BLBS?)
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

S Laskyho novým lukom som strelil 235m s mojimi Mary Rose 30 1/2" šípmi s váhou cca 58g. Skúšal som aj livery, ten strelil s náťahom 31" 225m. Na 32" som to už nedal. Tipujem, že by to šlo na 235-240m. Luk je to parádny, jedine čo by som vytkol je krivo nasadená horná špička a osobne by som nechal trochu hrubšiu beľ až netrčí ten kúsok jadra (nie že by to vadilo, len kvôli vzhľadu...). Inak chvála :salute: .
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Davide, ten horní končík je tak nasazený schválně, kvůli tomu, že se špice stáčí při napínání do strany, tak abych to alespoň trošku eliminoval...
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Nový tisový WB 140#@32". Váha 1,1kg, N/N 197cm. Střed 40x37mm, špičky 13mm. Foto plného nátahu ještě dodám....
Luk si bere Blue, tak doufám, že mu bude dobře a dlouho sloužit :salute:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Tady ho Kašík fakt natáhnul :lol:
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Luk jsem měl v rukou a opravdu je to krasavec a baculatý macík :D , a navíc vypadá že bude střílet suprově.
Byla docela kosička hlavně kvůli větru, tak kombinace po turnaji prokřehlý střelec a tuhý luk nesplnila požadavek plného nátahu. :crazy:

Gratuluji Blue, a ať ti dobře střílí
Kaša
blue
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Southshire

Příspěvek od blue »

Diky chlapci, doufam, ze duveru, do mne kladenou, nezklamu a Macika zvladnu :banan:
Celý umění střílet lukem je uložený mezi ušima, chlapče.
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Jedno nové párátko. Podle toho co tu vidím za supr artilerie to jinak nazvat nejde. Dělal sem ho na bytovce bez tileru, kontroloval jsem ho jen natahováním před zrcadlem :) Kolik váží nevím, dlouhý je 187 cm, síla 97 lbs, set jak prase už při sušení, 3". A to byl za mokra trošku do reflexu. Vyvařený (zbytečně) střed, jakoby tam byl z gumy oproti ramenům shit, parková klasika. Tréninková práce. Bez povrchové úpravy zatím. Jo, a abych nezapoměl, ty končíky... :banan:
Přílohy
brodecv.jpg
brodecv.jpg (231.68 KiB) Zobrazeno 6729 x
lasky
SHŠ: CSWBS
Místo/Bydliště: Kolačín, dedinka pod horou.

Příspěvek od lasky »

chystam sa zasiahnut sem. do tohoto vlakna. uz som zacal.. zopar postov o pocasi ,snehu a tom ze je malo dreva ,alebo ze je zima a prsalo..uz padlo za obet, tak isto posty kde neboli obrazky z roku 2009 niektore obrazky spajam spolu s odpovedami a alebo spajam jednotlive posty do jedneho.. nebudte niektory prekvapeny ak vam ubudne pocet prispevkov. niektore slova ktore tu boli vypovedane nepresli sitom, dohodovanie sa o akcii , alebo pozicajte mi luk lebo som zlomil.. ci boli ma ruka.. alebo hlboke uvahy ze niekto rad poziva alkoholicke napoje .. alebo ze niekto spomina na to kolko coho pozil... myslim ze to je zbytocne.. nemazem ziadnu fotku ani linku ci obrazok, tak isto slova ktore suvisia s nasou vecou..spajanie vlakien bude neskor. zdvojene temy bud vymazem alebo spojim.. ak niekto najdete v svojom poslednom prispevku napisane vlakno premazane lasky.. tak som to bol ja, dovodom je ze som zo 120 prispevkov spravil 30.. dufam ze nikto nebude hladat nejaku uvahu o zivote z roku 2009 alebo mladsiu, co som zmazal.
Luk je dielo božie, rovnako ako aj žena.
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Přesouvám zde fotky luku - černěný jasan asi 30@28".
Chtěl jsem ho černit pomocí sazí a vosku, ale nakonec jen černěno barvou.
Obrázek
Obrázek
earendil

Příspěvek od earendil »

Zdravím, spáchal jsem toto. Při výrobě jsem po... hodně věcí. Např. ta rukojet' je tam čistě účelově - zprvu jsem totiž odflákl uzel na tětivě, ten někde uprostřed nátahu povolil a následkem toho mi luk praskl tahově na břichu. Takže proto ovázáno a zalepeno a drží to i na 33".
Má to 202 cm NTN, uprostřed 38,5x27 mm, špičky 12x10 mm. 110-115 lb na 32" a váha 845g (z toho obvázání 23g a tětiva 22g). Původně reflex asi 2 cm, ted' 2 cm set (po zátěži asi 3). Jo a je to jasan.
Celý klacek byl takhle vlnitě narostlý. Tiler mi hodně ovlivnil reflex uprostřed luku a deflex ve 2. polovině ramen. A jdu se radši zahrabat .... :wave:

Na začátku tileru:
http://i.imgur.com/147JXpj.jpg

Nátah na 32":
http://i.imgur.com/7n7dIML.jpg
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Tiler vzhledem k těm vlnám není tak špatnej. Na můj vkus se ti to ohýbá víc na koncích než bych to dělal já. Zkusil bych luk udělat tak o 2-3mm užší.
Na začátek je to vcelku slušná práce, zvlášť při té libráži.
Jen tak dál.....
markus

Příspěvek od markus »

Zdar,

ako hovorí Pája, moc sa to ohýba v špičkách. To sa stáva, keď máš len v strede reflexnú vlnu. Keď je do reflexu celá tyč, po celej dĺžke, to je v poriadku. Toto sa podľa mňa nedá urobiť inak, len tex reflex v strede teplom zmenšiť, alebo zrovnať.

Marek
earendil

Příspěvek od earendil »

Ahoj, udělal jsem další lučík. Jilmový sapling, původně 4 cm reflex, hodně charakterní.
179 cm NTN, střed 35x25 mm, špičky 12x10 mm, váha 653 g (z toho tětiva 16), síla 95 lb na 30". Po natažení až na 31" set asi 1 cm, časem se srovná na 0.

Začátek tileru:
http://s10.postimg.org/wtz51l0jd/zacatek_tileru.jpg

Nátah na 31:
http://s9.postimg.org/rcggs28e7/natah_31.jpg
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Člověče ... výborná práce ... tohle vypadá mnohem líp než ten první a dle mého se tomu skoro nic nedá vytknout. :clap:
Na to jak je ten luk charakterní, tak ses s tím popral velice dobře.
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”