Heavy metal

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Broďan
Bůh cynismu
Bůh cynismu
Místo/Bydliště: Český Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Heavy metal

Příspěvek od Broďan »

Grum napsal:S tím prachem známá věc, ani to naše střílení neberu jako experiment, spíš potřebu se vyřádit.
To znám, taky střílíme do všeho možnýho ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Cynik je zlosyn, jehož pokřivené vnímání­ způsobuje, že vidí­ věci jaké jsou, ne jaké by měly být.
Grum

Příspěvek od Grum »

ale prd, normální šestihran 36mm přes pole, kovaný k ůstí na 26mm, konec nechaný cca 32mm. ústí se na posledních asi 5-10mm malinko rozšiřuje (na cca 20-22mm, jinak díra je 18mm), takže to vypadá tence. Ti dám trubku! (ono to není moc vidět díky zadlabání a mizerné fotce. Zvrchu je to velmi dobře patrné)

Doufám, že mi soustružník vydrží a neumře, je šikovný a levný. :)
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Jardo, podívej se na to a řekni jak to má být.... Ať se poučíme o tom, jak natahovat správně silný luk.
Obrázek
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

No to časování je trochu jinak něž jak to třeba dělám já.

Na obr. č. 1 bys mohl začít s víc pokrčenou přední rukou a na obr č. 2 bys mohl mít nataženo víc a zatlačeno mín´atd...
ale ono je to docela závislé na anatomii, někomu jde ten tah líp.

Každopádně je to pořád variace na "zapoj co nejvíc svalů".

Jaro
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Proč je na obrázku č. 4 luk méně natažený, než na obr. 3? A jinak máš sílu, ty to skoro celé zmákneš tou zadní rukou, to koukám...

(to není žádné rýpání, ostatně Jarda ví, jak blbě natahuju luk, ale nejde mi to do hlavy...)
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

No to právě je ten moment kdy to ten člověk natáhne pak povolí, pak zase natáhne atd....Spousta střelců z rekreačních luků to dělá - nejdřív natáhnou celkem pěkně, pak si uvědomí, že by měli zamířit (myslí si to) tak tu ruku trochu povolí a snaží se mířit a po nějaké době vypustí. Výsledky tragické.
Pája to tak normálně nedělá ale tady vidíš, že ten foták odhalí kde co.

Už jsi změřil jak daleko střílíš?

Jaro
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Hahaha, tak jsi Jaro vedle :badgrin: Já to tak nedělám, to máš pravdu, já jsem v tom fofru přehodil snímky :cry:

Jinak je pravdou, že to tahám víc než bych měl tou zadní rukou. Do 110# mi to nedělá problém a utáhnu to. Na snímcích je zrovna 110# luk. Ale u té 125# co jsem nedávno dodělal, tě to zasekne a nehneš s tím. Tam je potřeba mít buď větší sílu, nebo lépe časovat nátah a právě ten mrtvý bod, do kterého se dostanu rozepírat tou přední rukou a netahat to pravačkou.
Problém u mě je ten, že mám ruce jako hajzlpavouk nohy, tudíž dlouhé a víc pokrčená levá ruka mi pak nejde napřímit...
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Jasné, srozuměno:-)

Nevím, jak daleko střílím, od prosince jsem na to nesáhnul, pořád se jen učím, venku je hnusně, čekám na březen, že už budu mít po zkouškách a oteplí se a budu moct vyrazit. A taky si udělat ten toulec...

----------------------- 20 úno 2009, 18:52 ---------------------

Zajímavý test je tady, a to střílí jen 75#/28´´ lukem.
http://www.currentmiddleages.org/artsci ... esting.pdf

Pro zajímavost - první test, 15 vrtev lnu a jelení kůže (prošívka) - prostřelil skoro 4 palce, člověka často zabije bodné zranění už 2 palce. Zajímavé je, že jehlový bodkin a širší hrot se prořezaly asi tak stejně.

Nenýtovaná kroužkovka, dvě vrstvy lnu a 1 palec bavlněné vycpávky - obstála proti jehlovému hrotu hůř, než prošívka - 4,2 palce.

Nýtovaná kroužkovka obstála na stejném podkladu lépe, ale opět 2,8-3 palce díra, čili na zabití stačí (stále jehlový nebo užší hrot, dva hroty s nejtupějším úhlem neprocházejí tak moc, spíš deformují podklad, ale zase zle).

Teprve plátový kabátec uspěl poměrně dobře.

Nicméně to je jen nepříliš silný luk, a přitom by chlapa ve zbroji i zabil...
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Zdeslav

Příspěvek od Zdeslav »

Co tihle? Myslíte, že natahují dobře?

http://www.youtube.com/watch?v=RVBFFpdKalI
Obrázek
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Těžko na tom hledat vši, když natahují luky kolem 130 lbs. :badgrin:
Ale - já mám z rozvržení toho pohybu rád víc toho tlačení, spousta lidí je prostě tak silná, že to dorve zadní rukou. Taky nemám rád, když někdo natáhne a pak s nataženým lukem operuje a hledá/zvedá náměr.
A samozřejmě to poskakování při vypuštění. Je to takovej blbej návyk - já si myslím, že by člověk měl stát stabilně. Mark když dělal ty svoje pokusy a Lads při střílení v Donningtonu zjistili jednu důležitou věc - že když se střílí opravdu na pohybující se cíl, kterej se eventuelně ještě blíží, tak není prostor pro chybu a ani moc čas - a nemusím říkat, že hopsání přesnosti nepřidá.
Na tom videu je Nick Ashley, Steve Stratton a pár dalších.

J.
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Obrázek

Habrový ELB. 110lb na 30". Šíp má 30", na podzim jsem to natáhl naplno teď už ne.

Těch trenek si nevšímejte :oops:

konce 14mm
střed 39x28mm
délka NTN 190cm
Naposledy upravil(a) Drak dne 15 Bře 2009, 21:12, celkem upraveno 1 x.
Drak
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Obrázek
Konce

Obrázek
Střed
Drak
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Draku,zmenšuj,prosím, ty fotky,jinak ti bude naplácáno :badgrin: Jinak taper té špičky vypadá OK.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Dodělal jsem tréninkový luk ipe/hickory. N/N 201cm, střed 31x22mm,špičky z buvola 12mm průměr,125#@32".Tiler je spíš sportovního tvaru....
Chybí mi ještě tak 5cm do plného nátahu.... Dostřel jsem zatím neměřil, ale je to cca 200m.

Obrázek
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Tiler jak vidno dobrej i na vojenskej luk. :) Ale, když koukám na tu sekvenci, kdybys pracoval víc tou přední rukou, tak by ti to šlo líp. Takhle to fajně dorveš jen tou zadní.
Dobře, že ses z toho Ipe nezadusil :D
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”