Mě se nejvíc osvědčila dílna, respirátor na hubu a power tools
Kuše
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Kuše
Minimálně parohovina se obráběla stejně jako dřevo, a jsou dvě možnosti, jak toho dosáhnout - vařením, kterým ta kost na chvilku změkne a ty s ní můžeš dělat, nebo naložením do kyseliny, která reaguje s kostí, a dočasně ti ji změkčí. Po opracování zpátky ztvrdne. Pokud to ale přeženeš, budeš mít jen rozežranou houbu.
O tom píše nějaký článek v exrea, ale když jsem to zkoušel, tak to moc nefungovalo. Presneji zmekla jen ta houbovita kost, ale "masiv" ne.melkel napsal:...naložením do kyseliny, která reaguje s kostí, a dočasně ti ji změkčí....
Aqua et panis est vita canis.
Tak jsem hrábnul do těch kostí flexou s respirátorem, to je porod. Během chvilky bílo a vleze to úplně všude a toho smradu, a výsledek zatím nic moc, uvažuju že se nato vykašlu a že tam rubnu nějaký tvrdší dřevo. Nebo druhá varianta a rašplovat a rašplovat.
- Drak
- Dietolog

- Místo/Bydliště: Myjava, SK
- Kontaktovat uživatele:
Máš flexu s regulací otáček ? potřebuješ tam mít co nejmíň otáček. Jestli máš třeba klasickej narex tak je to nahovno. Má na měký věci moc otáček. Ty, divej, ono je to o trpělivosti. Kdybych si já řekl že na to seru tak neudělám žádnou kudlu. Pust se do toho ručně a nakonec z toho budeš mít ještě lepší pocit.
Drak
nee nemám flexu s regulací otáček. No právě kvůli tomu pocitu to dělám, ale už se mi moc do toho nechce.Drak(Drakobijec) napsal:Máš flexu s regulací otáček ? potřebuješ tam mít co nejmíň otáček. Jestli máš třeba klasickej narex tak je to nahovno. Má na měký věci moc otáček. Ty, divej, ono je to o trpělivosti. Kdybych si já řekl že na to seru tak neudělám žádnou kudlu. Pust se do toho ručně a nakonec z toho budeš mít ještě lepší pocit.
Ještě by sis mohl udělat odsávání ze starého vysavače. Upevnit rozbrus k ponku, udělat si nástavec na hadici (třeba z tenkého plechu) a kost si při broušení kapkou vteřinového lepidla chytit k nějaké tyčce, abys nepřišel o prsty. Dá se tak eliminovat ten nejhorší nepořádek, ale smrad bohužel ne.
Rozbrus s pevnou regulací otáček (jako mají třeba vrtačky) jsem ještě neviděl. Co máme my, tak mají regulaci elektronickou (podle zátěže) a to moc nepomáhá, nebo alespoň když jsem takhle brousil rohovinu, tak to nepomohlo.
A když praskne tětiva na kuši, je to o hubu asi vždycky.
Rozbrus s pevnou regulací otáček (jako mají třeba vrtačky) jsem ještě neviděl. Co máme my, tak mají regulaci elektronickou (podle zátěže) a to moc nepomáhá, nebo alespoň když jsem takhle brousil rohovinu, tak to nepomohlo.
A když praskne tětiva na kuši, je to o hubu asi vždycky.
Vzdělání při člověku nectném je toliko jako šperk v rypáku svině. J. A. Komenský
http://www.profi-technika.cz/bosch-uhlo ... 50-ce-4487
Až někdy budu kupovat další rozbrus, tak něco takového.
Sumira napsal:http://www.profi-technika.cz/bosch-uhlo ... 50-ce-4487
V Praze na Ortenově náměstí ji mají v akci za 1990,-
Kdo není ochoten bránit svoji svobodu, nesmí se divit, že mu občas pod okny zaparkují cizí tanky.....
Kdo překove meče v pluhy bude orat pole pro ty, kteří to neudělali.
Kdo překove meče v pluhy bude orat pole pro ty, kteří to neudělali.
- Drak
- Dietolog

- Místo/Bydliště: Myjava, SK
- Kontaktovat uživatele:
K těm flexám, znám pár lidí co měli ty bosch nebo takovýhle značky, vždycky jim po roce, dvou zhořela. Jediná flexa která za něco stojí je protool od narexu. No pokud nepotřebujete regulaci tak jakejkoliv narex. Ty vydrží mraky. Já mám jednu co má už 10let a furt maká jak divá. Ani se nezahřeje když s ní dělám třeba 2 hodiny v kuse.
Drak
Tak jsem dělal sochu trochu netradičně? Určitě to není podle nějaké historické předlohy. Směrem doprava se dostanete na další foto. Chybí poladit otvor pro ovázání lučiště, nalepit kosti, kostěnej kolíček a povrchovka.
https://picasaweb.google.com/1147249726 ... 1214994274
https://picasaweb.google.com/1147249726 ... 1214994274
Tak jsem se pustil do ořechu, je z losího parohu. Průměr 3,8cm šířka 3cm. Myslíte ze to v pohodě udrží 85kg nátahu? (Na řezu je ten paroh místy nafialovelej, nebo naruzovelej,póry to nejsou, nevadí to?) Tvar eště trochu upravim.
- Přílohy
-
- 2011-12-27 18.32.39.jpg (1.12 MiB) Zobrazeno 8561 x
- Pappi
- Hlad

- Místo/Bydliště: Český Brod
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, ten nátah problém nebude, ale problém bude, nebo už je ten tvar ořechu. Konkrétně nejvíc tvar zubů držících tětivu. Ten výřez pro tětivu je příliš hluboký a utopený dole. Ten oblouk (zářez) má kopírovat plynule tvar tětivy. Takto ti to s tou tětivou po spuštění udělá skok a netrefíš nic.
Je třeba odpouštěti nepřátelům, ale ne dřív, dokud nebudou pověšeni.