nebudu vytvářet nové vlákno a rovnou navážu
Libušínský festival středověku - 19.-21. dubna
Opět plánujeme dva tábory - 13. a 14. st. bude na louce u bitevního pole. Hejtmanem tábora jsem já a rozdělím ho na čtyři čtvrti, které povedou jejich čtvrtní hejtmani. Důvodem je snazší organizace a ustanovení hierarchie velení společného vojska. V táboře budou ubytováni Hradečtí a jejich hosté, duchovní rytířské řády - Teutoni, Johanité, Templáři a Lazariáni, Karlovci a samostatné skupiny a jednotlivci, kteří se zabývají 13. a 14. st.
Upomínám, že Libušín je otevřeným festivalem historie, nikoli uzavřenou akcí. Přesto pro naše táboření platí pravidla z loňska, včetně povinnosti nočního osvětlení.
Čtvrtní hejtmani:
- Karlovci - Zdeslav z Nezabudic
- Hradečtí - Jakub von Spernak
- Johanité a Templáři - prosím komtury o vyjádření SZ
- Teutoni a Lazariáni - prosím komtury o vyjádření SZ
Pokusím se poučit z loňského malého prostoru tábora a protáhnu ho o velký kus dozadu. Po jednotlivých celcích, které se mi nahlásí budu na oplátku chtít, aby se dohodli na vlastním koordinátorovi, který dorazí na místo jako jeden z prvních a zorganizuje vaše ležení v přidělené čtvrti. Tak budu moci průběžně reagovat v rámci stavění tábora.
Také se letos neúčastním přípravných prací na bojišti a na tržišti, takže bych měl být k dispozici celou dobu v táboře, kde bude zřízena i registrace.
V táboře budou probíhat v rámci pátečního a sobotního večera soutěže jednotlivců i skupin a naplánujeme i interní tržiště, bude-li zájem.