Počítám s tím, že můj měštěnín bude zazobanější a může si dovolit odění z lepší vlny, kovová nákončí apod. Zrovna tak předpokládám, že si můžu dovolit navštěvovat nějakou šermírnu nebo mistra školy dlouhého meče.
Kokrétní místo výskytu nebo národnost jsem zatím moc neřešil. Pro začátek bych se rád vyhnul prvkům typickým jen pro určitý region. Pracovně počítám s tím, že jsem ze střední evropy a při svém společenském postavení si případně mohu dovolit nějaký ten importovaný kousek módy, ale nehodlám se zdobit švýcarskými nebo svatoondřejskými kříži.
Nemám zatím fotku, která by souvisela s tímto obdobím, takže budu postupně přidávat až hotové kousky.
Schéma se kterým počítám:
Klobouk/čepec

Lněná košile
Vesta z okrového flauše (lněná podšívka)
Vlněné nohavice s plným krytím (červené)
Kabátec z tmavěmodrého flauše (lněná podšívka)
Vlněný plášť
Tenký kožený pásek s mosaznou sponou a nákončím
Nízké kožené boty
Postupně budu příspěvek editovat a dodávat fotky.
Dotaz č.1 : Klobouk. Je v pořádku ta moje červená hučka? Byla tahle barva a střih běžná pro bohatšího měšťana nebo je vyhrazena hnojokydům?
Dotaz č.2 : Rád bych ten klóbrc dozdobil odznáčkem z nabídky obchodu http://www.mercatores.cz
Uvažoval jsem třeba o:
Může být?
Dotaz č.3 : Jsou nějaké výhrady k barevnosti, kterou jsem zvolil?
Tmavě modrá na kabátec, okr na vestu, hnědá na plášť. Na nohavice červená. Foto není zatím k dispozici. Látka je teprve na cestě.
Dotaz č.4: Mám k dispozici dva druhy lnu. Bělený a přirodnější.
Připadá někomu některý z nich vhodnější na podšívání vlněných svršků a jiný na košili, nebo je to buřt?
Tak pokud něco máte, ať už ke konkrétním otázkám nebo obecně....sem s tím. Bez toho je v salonu krásy polomrtvo