Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111
Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky
Šípy voskujem rovnako ako luk.
- Pája1111
- Bůh inhumačních technik

- SHŠ: Divoké svině
- Místo/Bydliště: Brno
A jak vypadají po pár zásazích do terče? Musí se to docela odírat.....cornus napsal:Šípy voskujem rovnako ako luk.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Po strielaní ručne prevoskovať a sú jak nové.
Jo a násady mám z agátu a neodírajú sa vôbec.
Jo a násady mám z agátu a neodírajú sa vôbec.
- Pája1111

Tím odíráním jsem myslel právě ten vosk, ne týblo samotné. Když si představím, jak bych voskoval po každém střílení svých 20 šípů a ještě dalších 15, co sebou tahám pro ostatní, musel bych se uvoskovat k smrti. Myslím, že tohle není ta správná cesta.
Zajímalo by mě, čím, pokud vůbec, se to dělalo cca. v 15. stol.....
Zajímalo by mě, čím, pokud vůbec, se to dělalo cca. v 15. stol.....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Nejspíš ničím. Jinak ten vosk by měl bejt nejspíš řidší aby zalepil ty póry, to že se ten šíp ošmrdlá je jasný. Na vojenský šípy se to nejspíš vůbec nedělalo. Spíš bych si uměl představit, že to patlali nějakou obdobou dehtu, rozpuštěného, většina šípů na vyobrazeních má tmavé dříky.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Mam taku otazku, na bitkach strielam z kuse a na Zbiroh by som rad tiez dotiahol kusu. Problemom ale je, ze u nas si vystacim s korkovymi zatkami, ale u vas sa korok moc netoleruje, lebo sa rozpadava. Dasenka mi v Lubovni spominala nejake gumene zarazky pod dvere miesto korku, vie mi niekto poradit, kde to zohnat alebo nejaku alternativu k tomu? V Kosiciach mame same ozdobne plastove zarazky vykladane drevom a aj keby to bola sranda niekoho s tym trafit, dotycny by nemusel byt nadseny
Diky moc.
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)
Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
Z kuše by som ani na ľudí nestrielal. Keď tak z 30 lb luku. To je iba môj opatrnícky názor.
- Pája1111

Na WB je povoleno střílet z kuše do 70# a z luku do 30#. Šípy normálně s korkáčem, doplněným neoprenovým kolečkem na přední straně a to celé ovázané páskou. Jak do kuše, tak do luku....
Když je to všechno udělané kvalitně, neměli by tě z bitvy vykázat. Nejlépe ti asi odpoví někdo, kdo na Zbiroh jezdí, nebo ho přímo pořádá.....
Když je to všechno udělané kvalitně, neměli by tě z bitvy vykázat. Nejlépe ti asi odpoví někdo, kdo na Zbiroh jezdí, nebo ho přímo pořádá.....
Dotaz - když se udává délka šípu, udává se délka celová (od hrotu) nebo "užitečná", tedy od tulejky - to, co opravdu můžu natáhnout? Když má šíp 32´´, je to s hrotem nebo bez?
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
- Drak
- Dietolog

- Místo/Bydliště: Myjava, SK
- Kontaktovat uživatele:
Bez hrotu. Táké jinak od konce tuleje po zářez.
Drak
No...tak asi zahluším Hawkwinda
Právě jsem zjistil, že moje šípy mají skoro 35´´ k tulejce a já trpím už půl roku komplexem, že mi chybí ještě tak 5cm nátahu ke štěstí, ale že to prostě nejde 
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Meria sa to bez hrotu a zárezu na tetivu.
- Pája1111

To byl určitě záměr, jak tě psychicky zdeptat
Doufám, že si uděláš v říjnu čas a vyrazíš si s námi zastřílet, co Kaine?
A navíc ty šípy jsou jednak hezké a pak taky moc dobře lítají...jen mě deptaly:-)
V říjnu si rád vyrazím, to budu asi slaměný vdovec a nebudu mít povinnosti...
----------------------- 11 črc 2009, 14:05 ---------------------

V říjnu si rád vyrazím, to budu asi slaměný vdovec a nebudu mít povinnosti...
----------------------- 11 črc 2009, 14:05 ---------------------

Pěkný Kaine, jak už jsem říkal, dobrá práce.
J.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?