Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

cornus
Kontaktovat uživatele:

Re: Šípy, toulce, chrániče a jiné chlapské doplnky

Příspěvek od cornus »

Šípy voskujem rovnako ako luk.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

cornus napsal:Šípy voskujem rovnako ako luk.
A jak vypadají po pár zásazích do terče? Musí se to docela odírat.....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Po strielaní ručne prevoskovať a sú jak nové.
Jo a násady mám z agátu a neodírajú sa vôbec.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Tím odíráním jsem myslel právě ten vosk, ne týblo samotné. Když si představím, jak bych voskoval po každém střílení svých 20 šípů a ještě dalších 15, co sebou tahám pro ostatní, musel bych se uvoskovat k smrti. Myslím, že tohle není ta správná cesta.
Zajímalo by mě, čím, pokud vůbec, se to dělalo cca. v 15. stol.....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Nejspíš ničím. Jinak ten vosk by měl bejt nejspíš řidší aby zalepil ty póry, to že se ten šíp ošmrdlá je jasný. Na vojenský šípy se to nejspíš vůbec nedělalo. Spíš bych si uměl představit, že to patlali nějakou obdobou dehtu, rozpuštěného, většina šípů na vyobrazeních má tmavé dříky.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
deCarabas

Příspěvek od deCarabas »

Mam taku otazku, na bitkach strielam z kuse a na Zbiroh by som rad tiez dotiahol kusu. Problemom ale je, ze u nas si vystacim s korkovymi zatkami, ale u vas sa korok moc netoleruje, lebo sa rozpadava. Dasenka mi v Lubovni spominala nejake gumene zarazky pod dvere miesto korku, vie mi niekto poradit, kde to zohnat alebo nejaku alternativu k tomu? V Kosiciach mame same ozdobne plastove zarazky vykladane drevom a aj keby to bola sranda niekoho s tym trafit, dotycny by nemusel byt nadseny ;) Diky moc.
Muž může být šťasten s kteroukoli ženou, pokud ji nemiluje.(Oscar Wilde)

Je-li některá žena věrna svému muži, je to ze zlomyslnosti k tomu třetímu. (Oscar Wilde)
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Z kuše by som ani na ľudí nestrielal. Keď tak z 30 lb luku. To je iba môj opatrnícky názor.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Na WB je povoleno střílet z kuše do 70# a z luku do 30#. Šípy normálně s korkáčem, doplněným neoprenovým kolečkem na přední straně a to celé ovázané páskou. Jak do kuše, tak do luku....
Když je to všechno udělané kvalitně, neměli by tě z bitvy vykázat. Nejlépe ti asi odpoví někdo, kdo na Zbiroh jezdí, nebo ho přímo pořádá.....
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

Dotaz - když se udává délka šípu, udává se délka celová (od hrotu) nebo "užitečná", tedy od tulejky - to, co opravdu můžu natáhnout? Když má šíp 32´´, je to s hrotem nebo bez?
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
Drak
Dietolog
Dietolog
Místo/Bydliště: Myjava, SK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drak »

Bez hrotu. Táké jinak od konce tuleje po zářez.
Drak
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

No...tak asi zahluším Hawkwinda :D Právě jsem zjistil, že moje šípy mají skoro 35´´ k tulejce a já trpím už půl roku komplexem, že mi chybí ještě tak 5cm nátahu ke štěstí, ale že to prostě nejde :)
"Všude je základním krokem vyjít ke kořenům své krajiny, svého etnika, svého dědictví. To není žádný nacionalismus, to je přirozený pluralismus, ve kterém vyrůstal druh homo sapiens sapiens." Egon Bondy
cornus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cornus »

Meria sa to bez hrotu a zárezu na tetivu.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

To byl určitě záměr, jak tě psychicky zdeptat :badgrin: Doufám, že si uděláš v říjnu čas a vyrazíš si s námi zastřílet, co Kaine?
Kain
přirozený pluralista
přirozený pluralista

Příspěvek od Kain »

A navíc ty šípy jsou jednak hezké a pak taky moc dobře lítají...jen mě deptaly:-)

V říjnu si rád vyrazím, to budu asi slaměný vdovec a nebudu mít povinnosti...

----------------------- 11 črc 2009, 14:05 ---------------------

Obrázek

Obrázek

Obrázek
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Pěkný Kaine, jak už jsem říkal, dobrá práce.

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”