Good job Željko, you also draw 140# very easy, I can only pull that with maximum effort.
Jaro
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Joe Gibs udělal luk ze švestky, vyšlo to trochu slabší - 70/32" bohužel ta tyč měla jednu větší prasklinu, tak předpokládám, že na tom nebylo dost dřeva.
J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Zemřít mladý. Luk, kterému chyběla už jen povrchová úprava. Asi 30 výstřelů jsem z něj dostal. Měl jedno slabé místo, které jsem chtěl naposled na tilleru zkontrolovat a při zatížení prolít lepidlem. Po plném nátahu ale jeho pravá polovina odlétla k sousedovi přes plot. To nejhůře vypadající místo, suk procházející bělem, zůstalo netknuté. Délka 80", 115@32. RIP
To je přesně ono. S naším tisem nechodit do chladna.... Já teď s tisákem raději nestřílím.... Krásný příklad explose tohoto dřeva, to se prostě nezlomí, ale vybuchne. Škoda ho, ale jak říká Jaro, kdo neláme, nedělá.... Tak hurá do dalšího.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Je to tady několikrát zmiňované...Mně prasknul luk s kterým jsem dva roky střílel po té, co jsem ho na předloňském turnaji v Medlánkách vytáhnul do chladna a hned chtěl vystřelit. Je lepší, když už chceš jít s tisákem střílet do zimy, tak na něj dát tětivu a opatrně ho rozhýbat a ponechat tětivu déle na brace a teprve potom střílet. Já jsem při tom nátahu cítil, že je luk tvrdší než jindy a místo abych ho nechal, tak jsem zabral....
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Jak je tady v galerii Druid s tím 140 lb lukem na předchozí straně,
ten luk je z menšího průměru kmínku a zůstala v něm dřeň? Já měl vždycky za to,
že ta musí jít pryč.
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
Žádnej důvod proč by musela jít pryč - když to nevyjde, tak tam prostě je.
J.