Galerie luků - uživatelé

Luky, šípy, kuše atp. -moderovaná diskuse.

Moderátoři: hawkwind, lasky, Pája1111

Druid

Re: Galerie luků - uživatelé

Příspěvek od Druid »

If I am not wrong this is page for exposing our bows? Here is my recent bow, made just for testing maximum abilities. Dogwood, 140# 31", 72 ntn.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Good job Željko, you also draw 140# very easy, I can only pull that with maximum effort.

Jaro
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Zdar,... dlouho nikdo nic tak sem dám jeden můj starší luk.
Je to jasan, 65# na 30",ntn 180cm, střed 29x22mm, konce 7,5mm, končíky jelen.
Obrázek
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik
SHŠ: Divoké svině
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Pája1111 »

Hezkej klacek :badgrin: Podle účesu je to už hodně starý luk :D V každém případě pěkná práce, jak tiler, tak špičky.
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
Kaša

Příspěvek od Kaša »

Pájo,díky. Tak nám ukaž ten tvůj 140# klacek.
Jsem na něj zvědavý. Nebo tu stovku.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Nějak to nestíhám nafotit :doubt: A když už mám chvilku času, je tma jako v prdeli...
„Jest čestné koupiti si dívku, unésti ji násilím je znakem statečnosti a odvahy, ale svésti děvče úsměvy a sladkými slůvky je podlé a hanebné“
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Joe Gibs udělal luk ze švestky, vyšlo to trochu slabší - 70/32" bohužel ta tyč měla jednu větší prasklinu, tak předpokládám, že na tom nebylo dost dřeva.

Obrázek
Obrázek

J.
Power is a dimension which raises all these concerns a thousand fold. With power you can indulge corrupt motives with corrupt behavior, coerce others into collaborating or submitting to your corruption, and impose the consequences of it on many innocent people much more easily. Why is then everybody willing to offer endless benefits of a doubt to the powerful, and none to the powerless?
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

Zemřít mladý. Luk, kterému chyběla už jen povrchová úprava. Asi 30 výstřelů jsem z něj dostal. Měl jedno slabé místo, které jsem chtěl naposled na tilleru zkontrolovat a při zatížení prolít lepidlem. Po plném nátahu ale jeho pravá polovina odlétla k sousedovi přes plot. To nejhůře vypadající místo, suk procházející bělem, zůstalo netknuté. Délka 80", 115@32. RIP :salute:
Přílohy
l1.jpg
l1.jpg (155.2 KiB) Zobrazeno 6316 x
l3.jpg
l3.jpg (171.71 KiB) Zobrazeno 6316 x
l4.jpg
l4.jpg (81.09 KiB) Zobrazeno 6316 x
l2.jpg
l2.jpg (102.14 KiB) Zobrazeno 6316 x
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

To je přesně ono. S naším tisem nechodit do chladna.... Já teď s tisákem raději nestřílím.... Krásný příklad explose tohoto dřeva, to se prostě nezlomí, ale vybuchne. Škoda ho, ale jak říká Jaro, kdo neláme, nedělá.... Tak hurá do dalšího.
Deadguy

Příspěvek od Deadguy »

jestli je to vyloženě chladem jak říkáš, tak bych se, s prominutím, označil za pěkného Kokota.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Je to tady několikrát zmiňované...Mně prasknul luk s kterým jsem dva roky střílel po té, co jsem ho na předloňském turnaji v Medlánkách vytáhnul do chladna a hned chtěl vystřelit. Je lepší, když už chceš jít s tisákem střílet do zimy, tak na něj dát tětivu a opatrně ho rozhýbat a ponechat tětivu déle na brace a teprve potom střílet. Já jsem při tom nátahu cítil, že je luk tvrdší než jindy a místo abych ho nechal, tak jsem zabral....
dav1dMldc

Příspěvek od dav1dMldc »

Ešte dobre že buchol na tilery, mne sa takto rozletel jeden jaseňový a skoro som prišiel o oko... tiež bola zima.
Nejprve si zjistěte fakta, potom je můžete překroutit dle libosti.
Mark Twain
Raďas

Příspěvek od Raďas »

Jak je tady v galerii Druid s tím 140 lb lukem na předchozí straně,
ten luk je z menšího průměru kmínku a zůstala v něm dřeň? Já měl vždycky za to,
že ta musí jít pryč.
Všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka . . .
hawkwind
Disciplí­na a zručnost
Disciplí­na a zručnost

Příspěvek od hawkwind »

Žádnej důvod proč by musela jít pryč - když to nevyjde, tak tam prostě je.

J.
Pája1111
Bůh inhumačních technik
Bůh inhumačních technik

Příspěvek od Pája1111 »

Jaro, nemáš info, jak střílí ten švestkový luk od Gibse??? (Dostřel atd... )
Odpovědět

Vrátit se na “Historická střelba”