no...já osobně si myslím, že pohled muže na krásu ženy je prostě od doby existence rodu Homo sapiens sapiens pořád uplně stejnej. Ať si kdo chce co chce říká, ať si maminka slzy utírá, ať jakákoli móda prezentuje cokoliv, mužům se obecně na ženách líbí tytéž věci. Poměr mezi pasem a boky, prsa (velká prostě značí kvalitní samici, o jak banální), pravidelné rysy ve tváři, kvalita pokožky, vlasů, držení těla...ale přirozeně k tomu patří i chůze, hlas, pach...atd atd.
Samozřejmě existují detaily, které se individuálně liší (preference brunetek, zrzek, světlé pleti, nebo naopak dozlata opáleného těla), což už ale podle mě spíš daný prostředím, zkušeností (tzv. logická chyba) atd.
Jinak, nedávno jsem dělal seminárku z Tristrama a Isoldy (česká vešovaná verze z 2. poloviny 14. století) a vzhledem k tomu, že jsem to četl ve staročeštině, jen transkribované, tak bych se nebál nějakých zvláštních nepřesností daných převedením do moderní češtiny. A veřte, že popisů krásy Isoldy je tam hafo a se vším, čemu jsem byl schopen porozumět jsem dopuntíku souhlasil
Škoda, že to teď už nemám u sebe, hodil bych k dobru nějakou citataci. V zásadě jde o ladný krok, bělostnou pleť, bohatý vlas, pevná ňadra...atd. atd. prostě furt je to o tom samém...