Bitevní řád
- Bilajz
- SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
- Místo/Bydliště: Brno
Re: Bitevní řád
tak jeste jednou:
ja bych se rad zeptal na takove ty shit zbroje - pexesa, krouzkovky z perovek, kozenej fantasy nesmysl. je to hnus, bohuzel to u nas ve skupine mame a sef tim vybavuje novacky, kteri nemaj vlastni zbroj. mame je rovnou nechat doma (ja vim, nejradsi jo, ale na to su u nas moc malej pan)? vetsinou tu hruzu maj prikrytou varkocem.
ja bych se rad zeptal na takove ty shit zbroje - pexesa, krouzkovky z perovek, kozenej fantasy nesmysl. je to hnus, bohuzel to u nas ve skupine mame a sef tim vybavuje novacky, kteri nemaj vlastni zbroj. mame je rovnou nechat doma (ja vim, nejradsi jo, ale na to su u nas moc malej pan)? vetsinou tu hruzu maj prikrytou varkocem.
Ona to letos bude taková "Bitva v roce O",kdy až na místě budu chtít upozornit na to,že letos končí legrace a příští rok bude ta tolerance posunuta hodně nahoru.
Ta pověst Libušína má určitou setrvačnost a není v našich silách s tím skončit naráz.To by k tomu musel mít úplně jiný přístup Hlavní pořadatel.
A aby jsi z toho tedy byl trochu moudrý,tak odění jako jsou pexesa,pokud budou zakrytá varkočem,budou tolerována.
Nad čím se nebudou přivírat oči je krytí hlavy a ostré zbraně.Myslím tím skutečně ostré hroty.
Ta pověst Libušína má určitou setrvačnost a není v našich silách s tím skončit naráz.To by k tomu musel mít úplně jiný přístup Hlavní pořadatel.
A aby jsi z toho tedy byl trochu moudrý,tak odění jako jsou pexesa,pokud budou zakrytá varkočem,budou tolerována.
Nad čím se nebudou přivírat oči je krytí hlavy a ostré zbraně.Myslím tím skutečně ostré hroty.
- Bilajz
- SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
- Místo/Bydliště: Brno
jasne, tot jedine dobre. nastesti my nikoho bez poradneho kryti hlavy a rukou do bitvy nepoustime.
- Romikov
- Bééé !!!

- Místo/Bydliště: Horní Řasnice ev.č.8
Zajímalo by mne (a možná nejen mne) jakým směrem se bude Bušín ubírat - jinak řečeno jaký máte časem cíl (zhruba).hejtman napsal:Ona to letos bude taková "Bitva v roce O",kdy až na místě budu chtít upozornit na to,že letos končí legrace a příští rok bude ta tolerance posunuta hodně nahoru.
zapiš si za uši - dobro!.. Je zákeřné,... ale zlo ! Je vzrušující! Omamné! Je ... povznášející.... a teď táhni!
Ono něco jiného jsou přání a představy a něco jiného realita.Tady je totiž strašně nešťastná situace,kdy pořádání bitvy a provedení bitvy dělají dva různí lidé,kteří nejsou ani ze stejné skupiny a každý má i jinou představu,jak by to mělo vypadat.
Ale přeci jen,moje představa je taková.Příští rok to bude jubilejní 20 bitva.Proto bych chtěl,aby to bylo důstojné setkání jak po stránce provedení samotné bitvy,tak i po stránce vybavení šermířů.
Toho výročí chci využít a na tom se budu točit.Kdo chce přijet,nesmí tam dělat ostudu.Široký rozptyl cca 4 století tam zřejmě bude navěky,ale to co mám na sobě,by mělo odpovídat dané době.Tzn. splňovat KM.Bez pardonu.(už to letošní zabavování zbraní je zkouška,jestli by takovýhle způsob eliminace mohl fungovat).
No a potom bych,protože už nejsem nejmladší,to chtěl někomu předat,aby v tomhle směru pokračoval dál.
Zatím jsem o tom s nikým nemluvil,ale rýsuje se určitá možnost spolupráce tak,jako s letošními veliteli.
Je to hodně mlhavá představa,že by bitvu v určitém roce dělala malá skupinka lidí,kteří by měli na starosti provedení bitvy.Ne organisaci!No a další rok by to mohl dělal třeba zas někdo jiný,a co já vím,kam by to potom směřovalo.Ale to jsou předčasné úvahy.
Zkrátka smyslem mého snažení je zbavit pole plevelu.A protože s pořadatelem nemohu počítat,potřebuji,aby mi s tím pomohli šermíři.Bez nich to zkrátka nejde provést.
Amen.
Ale přeci jen,moje představa je taková.Příští rok to bude jubilejní 20 bitva.Proto bych chtěl,aby to bylo důstojné setkání jak po stránce provedení samotné bitvy,tak i po stránce vybavení šermířů.
Toho výročí chci využít a na tom se budu točit.Kdo chce přijet,nesmí tam dělat ostudu.Široký rozptyl cca 4 století tam zřejmě bude navěky,ale to co mám na sobě,by mělo odpovídat dané době.Tzn. splňovat KM.Bez pardonu.(už to letošní zabavování zbraní je zkouška,jestli by takovýhle způsob eliminace mohl fungovat).
No a potom bych,protože už nejsem nejmladší,to chtěl někomu předat,aby v tomhle směru pokračoval dál.
Zatím jsem o tom s nikým nemluvil,ale rýsuje se určitá možnost spolupráce tak,jako s letošními veliteli.
Je to hodně mlhavá představa,že by bitvu v určitém roce dělala malá skupinka lidí,kteří by měli na starosti provedení bitvy.Ne organisaci!No a další rok by to mohl dělal třeba zas někdo jiný,a co já vím,kam by to potom směřovalo.Ale to jsou předčasné úvahy.
Zkrátka smyslem mého snažení je zbavit pole plevelu.A protože s pořadatelem nemohu počítat,potřebuji,aby mi s tím pomohli šermíři.Bez nich to zkrátka nejde provést.
Amen.
- Romikov
- Bééé !!!

Díky za odpověď .... myslím že cíl není tak vyhraněný aby jej nešlo dosáhnout, takže držím palce.
zapiš si za uši - dobro!.. Je zákeřné,... ale zlo ! Je vzrušující! Omamné! Je ... povznášející.... a teď táhni!
Ještě k těm hrotům.
Tyčovky nikdo vyřazovat nechce,naopak jsou žádané.
Základem ale je,nemít OSTRÝ hrot.U žádné zbraně!
Protože na kontrolu nebude zase až tak moc času a bude se dělat pouze vizuálně,nechci dávat nějaká přesná pravidla,např. jaký má být poloměr,nebo zakulacení hrotu.Potom by mohlo docházet k situacím,kdy by chudáci kontroloři sebou měli šablonu a měřili a měřili a měřili.
Já myslím,že každý dokáže posoudit,zda svou zbraní může způsobit i neúmyslně zranění typu probodení,roztržení,nebo proražení.
A kdyby nejhůř,bude tam stolní bruska
Tyčovky nikdo vyřazovat nechce,naopak jsou žádané.
Základem ale je,nemít OSTRÝ hrot.U žádné zbraně!
Protože na kontrolu nebude zase až tak moc času a bude se dělat pouze vizuálně,nechci dávat nějaká přesná pravidla,např. jaký má být poloměr,nebo zakulacení hrotu.Potom by mohlo docházet k situacím,kdy by chudáci kontroloři sebou měli šablonu a měřili a měřili a měřili.
Já myslím,že každý dokáže posoudit,zda svou zbraní může způsobit i neúmyslně zranění typu probodení,roztržení,nebo proražení.
A kdyby nejhůř,bude tam stolní bruska
- Romikov
- Bééé !!!

Takže by prostě hroty na sekerách a kladivech měly být takové jako na meči .. špičaté ale ne ostré.
- Radim Vaňousek
- Sponzor Brodce
- Místo/Bydliště: Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
Vždyť to je ale jen a jen tvoje volba. Nikdo není nucen brát tam tyčovku. A když ji vemeš, pak projde nebo ne a a celá věc je vyjasněná.Indy napsal:Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
Krom toho zjevně na bitvištích platí pravidlo "čím delší zbraň, tím méně ji lemry kontrolují", proto jsou tyčovky pod přísnějšími pravidly, protože jsou prostě nebezpečnější.
Jestli jsi borec borcovatá a máš ji perfektně pod kontrolou a nikdy ti na ni nějakej idiot nenaběhne pomocí útoku xichtem tak tleskám ale rozhodně to nebude základem nebezpečného precedentu a dvojího metru.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
Probůh, už zaseIndy napsal:Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
U Černých, prosím, ostrý hroty nebrat. Je určitě spousta akcí kde ostrý hrot nemusí být problém, ale v tom masomlejnku na Libušíně to považuji za zbytečný hazard. Howg
souhlas Čertecert napsal:Probůh, už zaseIndy napsal:Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!To je každej rok stejný.Ty to budeš zkoušet pooooořád dokola. Tak se domluv s Maršálkem, stejně to bude nakonec on kdo rozhodne(jseš u Bílejch, předpokládám). My ostatní už Tvoje argumenty posloucháme pár let a známe je nazpaměť. Díky
U Černých, prosím, ostrý hroty nebrat. Je určitě spousta akcí kde ostrý hrot nemusí být problém, ale v tom masomlejnku na Libušíně to považuji za zbytečný hazard. Howg
Indy, je mi líto, ale ač jsme kamarádi (nebo jsme dosud asi byli), tohle bych jako precedens na Libušíně neustál.
TAKŽE NA BÍLÉ STRANĚ TAKÉ ZJEVNĚ TUPÉ HROTY A ČEPELE - NA VŠECH BODNÝCH A SEČNÝCH ZBRANÍCH
(opovaž si teď motat ze slámy mou figurku
Maršálku
Velíš Siegfridovi a Randomovi?
Jasně, nemám problém se podřídit, nerad bych aby nějaký blbec s ostrým klackem ukazoval, že "Indy má ostrou, já budu mít taky".
Však si mohu vzít píku a doma mi na hákovnicích pavouci vytváří nanovlákno velikosti fotbalového hřiště.
Však su rozumný člověk ne? No vlastně nésu, stejně něco povezu v autě.... muhehe.
Velíš Siegfridovi a Randomovi?
Jasně, nemám problém se podřídit, nerad bych aby nějaký blbec s ostrým klackem ukazoval, že "Indy má ostrou, já budu mít taky".
Však si mohu vzít píku a doma mi na hákovnicích pavouci vytváří nanovlákno velikosti fotbalového hřiště.
Však su rozumný člověk ne? No vlastně nésu, stejně něco povezu v autě.... muhehe.
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
nemyslim si ,ze dřevcovky podlehaji menši kontrole,spiš vedši než jinym zbranim,tim nechchci tvrdit,že to neni potřeba,jen ujasneni pravidel a pro všechny zbrane muže odradit lidi co si řeknou,třeba projdu a někdy i projdou.Pilnik bych si brat nechtěl...