Bitevní řád

Bilajz
SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
Místo/Bydliště: Brno

Re: Bitevní řád

Příspěvek od Bilajz »

tak jeste jednou:
ja bych se rad zeptal na takove ty shit zbroje - pexesa, krouzkovky z perovek, kozenej fantasy nesmysl. je to hnus, bohuzel to u nas ve skupine mame a sef tim vybavuje novacky, kteri nemaj vlastni zbroj. mame je rovnou nechat doma (ja vim, nejradsi jo, ale na to su u nas moc malej pan)? vetsinou tu hruzu maj prikrytou varkocem.
hejtman

Příspěvek od hejtman »

Ona to letos bude taková "Bitva v roce O",kdy až na místě budu chtít upozornit na to,že letos končí legrace a příští rok bude ta tolerance posunuta hodně nahoru.
Ta pověst Libušína má určitou setrvačnost a není v našich silách s tím skončit naráz.To by k tomu musel mít úplně jiný přístup Hlavní pořadatel.
A aby jsi z toho tedy byl trochu moudrý,tak odění jako jsou pexesa,pokud budou zakrytá varkočem,budou tolerována.
Nad čím se nebudou přivírat oči je krytí hlavy a ostré zbraně.Myslím tím skutečně ostré hroty.
Bilajz
SHŠ: Burgunďané, Doba Karlova
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvek od Bilajz »

jasne, tot jedine dobre. nastesti my nikoho bez poradneho kryti hlavy a rukou do bitvy nepoustime.
Romikov
Bééé !!!
Bééé !!!
Místo/Bydliště: Horní Řasnice ev.č.8

Příspěvek od Romikov »

hejtman napsal:Ona to letos bude taková "Bitva v roce O",kdy až na místě budu chtít upozornit na to,že letos končí legrace a příští rok bude ta tolerance posunuta hodně nahoru.
Ta pověst Libušína má určitou setrvačnost a není v našich silách s tím skončit naráz.To by k tomu musel mít úplně jiný přístup Hlavní pořadatel.
A aby jsi z toho tedy byl trochu moudrý,tak odění jako jsou pexesa,pokud budou zakrytá varkočem,budou tolerována.
Nad čím se nebudou přivírat oči je krytí hlavy a ostré zbraně.Myslím tím skutečně ostré hroty.
Zajímalo by mne (a možná nejen mne) jakým směrem se bude Bušín ubírat - jinak řečeno jaký máte časem cíl (zhruba).
zapiš si za uši - dobro!.. Je zákeřné,... ale zlo ! Je vzrušující! Omamné! Je ... povznášející.... a teď táhni!
hejtman

Příspěvek od hejtman »

Ono něco jiného jsou přání a představy a něco jiného realita.Tady je totiž strašně nešťastná situace,kdy pořádání bitvy a provedení bitvy dělají dva různí lidé,kteří nejsou ani ze stejné skupiny a každý má i jinou představu,jak by to mělo vypadat.
Ale přeci jen,moje představa je taková.Příští rok to bude jubilejní 20 bitva.Proto bych chtěl,aby to bylo důstojné setkání jak po stránce provedení samotné bitvy,tak i po stránce vybavení šermířů.
Toho výročí chci využít a na tom se budu točit.Kdo chce přijet,nesmí tam dělat ostudu.Široký rozptyl cca 4 století tam zřejmě bude navěky,ale to co mám na sobě,by mělo odpovídat dané době.Tzn. splňovat KM.Bez pardonu.(už to letošní zabavování zbraní je zkouška,jestli by takovýhle způsob eliminace mohl fungovat).
No a potom bych,protože už nejsem nejmladší,to chtěl někomu předat,aby v tomhle směru pokračoval dál.
Zatím jsem o tom s nikým nemluvil,ale rýsuje se určitá možnost spolupráce tak,jako s letošními veliteli.
Je to hodně mlhavá představa,že by bitvu v určitém roce dělala malá skupinka lidí,kteří by měli na starosti provedení bitvy.Ne organisaci!No a další rok by to mohl dělal třeba zas někdo jiný,a co já vím,kam by to potom směřovalo.Ale to jsou předčasné úvahy.
Zkrátka smyslem mého snažení je zbavit pole plevelu.A protože s pořadatelem nemohu počítat,potřebuji,aby mi s tím pomohli šermíři.Bez nich to zkrátka nejde provést.:)
Amen.
Romikov
Bééé !!!
Bééé !!!

Příspěvek od Romikov »

Díky za odpověď .... myslím že cíl není tak vyhraněný aby jej nešlo dosáhnout, takže držím palce.
zapiš si za uši - dobro!.. Je zákeřné,... ale zlo ! Je vzrušující! Omamné! Je ... povznášející.... a teď táhni!
hejtman

Příspěvek od hejtman »

Ještě k těm hrotům.
Tyčovky nikdo vyřazovat nechce,naopak jsou žádané.
Základem ale je,nemít OSTRÝ hrot.U žádné zbraně!
Protože na kontrolu nebude zase až tak moc času a bude se dělat pouze vizuálně,nechci dávat nějaká přesná pravidla,např. jaký má být poloměr,nebo zakulacení hrotu.Potom by mohlo docházet k situacím,kdy by chudáci kontroloři sebou měli šablonu a měřili a měřili a měřili.
Já myslím,že každý dokáže posoudit,zda svou zbraní může způsobit i neúmyslně zranění typu probodení,roztržení,nebo proražení.
A kdyby nejhůř,bude tam stolní bruska :)
Romikov
Bééé !!!
Bééé !!!

Příspěvek od Romikov »

Takže by prostě hroty na sekerách a kladivech měly být takové jako na meči .. špičaté ale ne ostré.
Radim Vaňousek
Sponzor Brodce
Místo/Bydliště: Brodce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Vaňousek »

Rozum do hrsti...
Indy
Místo/Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Lazar
Místo/Bydliště: Praha

Příspěvek od Lazar »

Indy napsal:Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
Vždyť to je ale jen a jen tvoje volba. Nikdo není nucen brát tam tyčovku. A když ji vemeš, pak projde nebo ne a a celá věc je vyjasněná. ;-)

Krom toho zjevně na bitvištích platí pravidlo "čím delší zbraň, tím méně ji lemry kontrolují", proto jsou tyčovky pod přísnějšími pravidly, protože jsou prostě nebezpečnější.

Jestli jsi borec borcovatá a máš ji perfektně pod kontrolou a nikdy ti na ni nějakej idiot nenaběhne pomocí útoku xichtem tak tleskám ale rozhodně to nebude základem nebezpečného precedentu a dvojího metru.
- každá dlouhodobá politika potřebuje jednou za čas projít takovou malou defenestrací.
cert

Příspěvek od cert »

Indy napsal:Až budou na mečích špice kontrolovány podle desetikorun, přestanu brát svou halapartnu. Tupit ji nebudu a nože na dorty vyrábět nenechám. Howgh!
Probůh, už zase :evil: To je každej rok stejný.Ty to budeš zkoušet pooooořád dokola. Tak se domluv s Maršálkem, stejně to bude nakonec on kdo rozhodne(jseš u Bílejch, předpokládám). My ostatní už Tvoje argumenty posloucháme pár let a známe je nazpaměť. Díky

U Černých, prosím, ostrý hroty nebrat. Je určitě spousta akcí kde ostrý hrot nemusí být problém, ale v tom masomlejnku na Libušíně to považuji za zbytečný hazard. Howg
Maršálek
Místo/Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

cert napsal:
Probůh, už zase :evil: To je každej rok stejný.Ty to budeš zkoušet pooooořád dokola. Tak se domluv s Maršálkem, stejně to bude nakonec on kdo rozhodne(jseš u Bílejch, předpokládám). My ostatní už Tvoje argumenty posloucháme pár let a známe je nazpaměť. Díky

U Černých, prosím, ostrý hroty nebrat. Je určitě spousta akcí kde ostrý hrot nemusí být problém, ale v tom masomlejnku na Libušíně to považuji za zbytečný hazard. Howg
souhlas Čerte ;)

Indy, je mi líto, ale ač jsme kamarádi (nebo jsme dosud asi byli), tohle bych jako precedens na Libušíně neustál.
TAKŽE NA BÍLÉ STRANĚ TAKÉ ZJEVNĚ TUPÉ HROTY A ČEPELE - NA VŠECH BODNÝCH A SEČNÝCH ZBRANÍCH
(opovaž si teď motat ze slámy mou figurku :badgrin: )
Indy
Místo/Bydliště: Morava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Indy »

Maršálku
Velíš Siegfridovi a Randomovi? :lol:
Jasně, nemám problém se podřídit, nerad bych aby nějaký blbec s ostrým klackem ukazoval, že "Indy má ostrou, já budu mít taky".
Však si mohu vzít píku a doma mi na hákovnicích pavouci vytváří nanovlákno velikosti fotbalového hřiště.
Však su rozumný člověk ne? No vlastně nésu, stejně něco povezu v autě.... muhehe.
"Ty vole! Tolik Indyjánů jsem v životě neviděl!" gen. Custer.
Hrdý majitel několika halaparten a hákovnic a neutuchající prudič, který má zvláště spadeno na blbce. A že jich je!
http://sedmiletka.brodec.org/
Artuš
SHŠ: SHŠ Bellators

Příspěvek od Artuš »

nemyslim si ,ze dřevcovky podlehaji menši kontrole,spiš vedši než jinym zbranim,tim nechchci tvrdit,že to neni potřeba,jen ujasneni pravidel a pro všechny zbrane muže odradit lidi co si řeknou,třeba projdu a někdy i projdou.Pilnik bych si brat nechtěl...
Odpovědět

Vrátit se na “Starší Libušíny”